ksiezna_pani1 26.05.13, 16:53 Wracam po dłuższej nieobecności Co myślicie o tym imieniu? Magnancja - Imię pochodzenia łacińskiego, genetycznie cognomen żeńskie utworzone na podstawie wyrazu pospolitego magnas, -atis 'wyniosłość, dostojność, wielkość' na wzór starych gentiliciów i cognominów z sufiksem -ius. Imieniny obchodzi 26 listopada. Do 1994 roku nie miała nadań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanydel Re: Magnancja 26.05.13, 18:47 Słysząc to imię kojarzy mi się ono od razu z magnaterią, co samo w sobie właśnie z wyniosłością. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Magnancja 26.05.13, 19:36 Mnie też bardzo wyniośle się kojarzy. Nie dość, ze z magnaterią to jeszcze magnificencją. Zupełnie nie pasuje mi na imię dla kogokolwiek (nawet dla lalki ). Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Magnancja 27.05.13, 07:37 Strasznie ciężka w wymowie łatwiej wymówić Magnacja a i brzmienie i znaczenie jakoś mi nie podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka_o Re: Magnancja 29.05.13, 10:53 Pasuje do bohaterki romansu, wyniosłej i niedostępnej. Odpowiedz Link Zgłoś