Dodaj do ulubionych

Anna Mucha - druga ciąża

20.08.13, 14:12
Jakie imiona typujecie? Jakie by pasowały do Stefani, a jakie mogą zostać nadane?
Płeć jeszcze nieujawniona, więc proponujcie imiona zarówno dla chłopca jak i dziewczynki.

Ciekawe czy nawiąże do imienia córki, czy jednak "odejdzie" od tej bajki.
Ja na razie nie mam pomysłów smile
Obserwuj wątek
    • john.grisham001 Stefania - Stefanii nt. 20.08.13, 15:40
      • mary.h Re: Stefania - Stefanii nt. 20.08.13, 19:48
        Skaczesz po wątkach i wyszukujesz błędy w pisowni? Bo tylko tyle zdołałaś napisać...

Tak, wiem - jest błąd. Zobaczyłam po fakcie - kliknęły mi się dwa przecinki i jak usuwałam jeden, to i literkę "i" mi zjadło. Ot i cała filozofia...
    • gaudencja Re: Anna Mucha - druga ciąża 20.08.13, 20:08
      Eugenia, Zygmunt, Bronisław.
      Może będzie coś zupełnie innego - po drugiej babci lub którymś dziadku...
      • mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 09:28
        Eugenia - osobiście bardzo mi się podoba i myślę, że super pasuje do imienia córki.

Znalazłam info o dziadkach Anny - Irena i Stanisław. Ale jakoś nie sądzę, żeby brała je pod uwagę. Chociaż kto wie...
        • polifonia1983 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 18:16
          zanim przeczytałam tego posta, przyszła mi do głowy Irena.
    • florianne Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 14:37
      Dla chłopca przyszedł mi do głowy Fryderyk.A dla dziewczynki może Melania,Marianna albo Wanda.
      • florianne Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 14:39
        Chociaż w sumie Stefania i Melania brzmią razem nie najlepiej.
        • mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:00
          Podobnie chyba jak Ksenia, Leonia, Apolonia i inne zakończone na -nia.
      • mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 07:50
        Wydaje mi się, że Fryderyka nie będzie. Najstarszy syn Malinowskiej i Janiaka ma tak na imię i jakoś nie sądzę, żeby Mucha nadała takie samo imię.

A tak na marginesie - Malinowska urodziła trzeciego syna. Ciekawe, kto dołączy do Fryderyka i Christiana.
    • mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:01
      A może...

Ludwik, Klemes, Joachim, Izydor, Feliks, August
      Cecylia, Ksawera, Ludwika, Idalia, Felicja, Franciszka, Eleonora
    • olinininka Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:54
      Moja pierwsza myśl to też Fryderyksmile

Pasuje moim zdaniem też Feliks, Gustaw, Joachim, Ludwik, August, Edward, Makary, Leonard

z kobiecych: Aniela, Wanda, Klara, Aurelia, Rozalia, Cecylia,Celina, Eleonora, Felicja, Waleria
    • dalenia Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 13:22
      Hmm, a ja przyznam, ze jakoś kompletnie nie mogę się wstrzelić. Więc nie będę typować, bo faworyta jednego nie mam. A gdybym chciała wypisywać wszystkie, które mi do Stefki pasują, to bym tu długo siedziała wink

A dobra, niech będzie - może Kalina? Znam taki duet, to tak sobie wytypuję, a co! wink A dla chłopaka? Hmmm ... może Maurycy? Nie wiem - to zupełny strzał.
      • ewela345 Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 16:39
        A mi jakoś pasuje Franciszka dla dziewczynki i może jeszcze : Antonia, Klementyna i Konstancja.
        Dla chłopca jakoś się nie mogę zdecydować, może: Jeremi, Edmund, Gustaw, Ludwik.
        Aczkolwiek wydaje mi się, że tym razem chyba dadzą imię bardziej popularne.
    • kasiek-kd Re: 22.08.13, 14:43
      Edmund, Bernard
      Konstancja, Eleonora
      • dalenia Re: 22.08.13, 15:41
        O, Konstancja - fakt!
        • dasza_dm Re: 22.08.13, 16:52
          Ja bym stawiała na Janinę. U chłopca... może Bernard?
          • kasiek-kd Re: 26.08.13, 21:49
            a jeszcze Łucja
    • cyprysiowa Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 18:00
      Janina - Ludwik
    • adriankaa.s Re: Anna Mucha - druga ciąża 06.09.13, 00:32
      Józefina i Franciszek
      • kasiek-kd Re: Anna Mucha - druga ciąża 16.01.14, 23:45
        ciągniemy zabawe?
        typujmy męskie....smile
        • dolcevita007 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 15:34
          Moze Jadwiga i Wladyslaw?
          Eugenia tez pasowaloby do Stefanii i moze jeszce Irena, Janina, Barbara
          Meskie Zygmunt, August, Edward, Henryk, Leopold?
    • angelina7-83 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 16:42
      Moja babcia Stefania (ur. 1911) miała brata Władysława (ur. 1917). Z kolei ciocia Stefania (ur. 1949) miała liczniejsze rodzeństwo: Krystyna, Anna (w przypadku A. Muchy takie imię odpada), Jadwiga, Gertruda (wątpię, że A. Mucha by się odważyła nadać), Stanisław, Józef, Leon, Henryk, Mieczysław (hm... w nadanie takiego imienia również wątpię), Andrzej.
      Tak, więc mogę domniemać, że Anna Mucha wybierze również imiona retro. Być może, któreś z w/w wink Bardziej prawdopodobne, że wybierze imię kolejnej babci lub jakiegoś dziadka. Ja bym już tą ścieżką kroczyła smile
    • liliowewzgorze Re: Anna Mucha urodziła 19.01.14, 18:56
      afterparty.pl/newsy_artykul,15102.html
      • adriankaa.s Re: Anna Mucha urodziła 24.01.14, 01:12
        Skoro wiadomo już, że chłopiec to ja obstawiam Fryderyka.. Pasuje mi strasznie do Stefanii.
    • angelina7-83 Staś ??? 28.01.14, 17:04
      ...Przy okazji dziękuje za wsparcie i... zdradza imię, jakie prawdopodobnie będzie nosił jej syn.
      "Niestety - nadal nie ma zgody w rodzinie, więc szukamy dalej smile Natomiast prawdą jest, że Staś jest na mojej liście smile".

www.pomponik.pl/plotki/news-anna-mucha-zdradzila-imie-syna,nId,1096495
      • paula.anna Re: Staś ??? 28.01.14, 18:08
        Nie spodziewałam się, że akurat ona będzie czekała na zgodę rodziny w kwestii wyboru imienia smile
        A taka niby niezależna itp
        I myślałam, że imię będzie nieco bardziej oryginalne
      • patrysha1 Re: Staś ??? 28.01.14, 21:20
        Jak dla mnie Stanisław i Stefania jednak za podobne, nie lubię, aż takiej zbieżności imion u rodzeństwa.
      • florianne Re: Staś ??? 29.01.14, 16:29
        No,jak miesza do tego rodzinę,to nigdy nie wybierze.Staś to jednak byłby banał przy Stefanii.
    • monaliss Re: Anna Mucha - druga ciąża 29.01.14, 16:01
      A może Witold... smile

nemo sine vitiis est
    • agjato Re: Anna Mucha - druga ciąża 01.02.14, 13:17
      Ignacy?
    • liliawodna222 Re: Anna Mucha - druga ciąża 02.02.14, 23:59
      Na bank już wybrała i to dawno temu, teraz tylko nas przetrzymuje dla wzmocnienia efektu, czyt. zarobienia większej kasy...
      • nati_28 Re: Anna Mucha - druga ciąża 03.02.14, 10:38
        Też myślę, że wybrała. A to niby zastanawianie się to tylko chwyt marketingowy. Myślę, że imię będzie bardziej oryginalne niż Staś. Choć różnie może być.
    • nataszaasza A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 17:13
      www.plotek.pl/plotek/1,78649,15497228,Anna_Mucha_zdradzila_imie_syna_.html
      • liliowewzgorze Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 17:37
        Świetny wybór! Pasuje do Stefani.
        • rosynanta Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 08:42
          liliowewzgorze napisała:

> Świetny wybór! Pasuje do Stefani.

Stefanii.
          Moim zdaniem średnio brzmi zarówno zestaw Stefania Mucha i Teodor Mucha, jak i Stefania Sora i Teodor Sora, ale to jej dzieci i jej wybór. Same imiona bardzo ładne, chociaż ciekawi mnie, czy i jak zdrabnia Stefanię smile

Oby tylko Teodor nie stał się nowym Kubą wink
      • malga.p Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 18:35
        Świetny wybór! big_grin
        • malga.p Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 18:36
          A zdaje się, że nikt tu oficjalnie nie obstawiał Teodora tongue_out
          Ja w myślach obstawiałam Konstantego wink
          • domi_33 Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 19:10
            bardzo mi sie podoba! Super imie! W duchu liczylam na Teodora, Gustawa albo Klemensa. smile
            • florianne Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 20:15
              Bardzo ładne imię,oby się tylko nie spopularyzowało,bo mi zbrzydnie.
              • m.rabow Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 22:38
                Stefania i Teodor - piękny zestaw dla rodzeństwa! smile
      • angelina7-83 Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 10:57
        Teodor bardzo mi się podoba smile Mam nadzieję, że tak jak w przypadku Stefanii, nie stanie się zbyt popularny.
      • paula.anna Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 12:41
        Cieszę się, że coś oryginalnego, a nie jakiś Kuba czy Filip, choć Teodor jeszcze mnie nie przekonuje. Pewnie się osłucham, kiedyś
      • dalenia Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 14:15
        Teodor i Stefania to świetny duet, bardzo mi się podoba.
    • aledziwok Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 01:26
      Jeśli chłopiec nosi nazwisko po ojcu, to w moim odczuciu Teodor Sora nie brzmi zbyt dobrze.
      A imię bardzo ładne!
      • gaudencja Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 22:44
        A ja z kolei uważam, ze akurat Teodor do nazwiska Sora pasuje bardzo dobrze, jak mało które imię do tego nazwiska. Teodor pasuje też świetnie do Stefanii. Za to Stefania z nazwiskiem nie jest najlepiej dopasowana.
    • agjato Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 10:01
      Ja akurat nie podzielam tych zachwytów Teodorem. Jakoś mi to imię nie podchodzi, chociaż nie mam nawet za bardzo argumentów dlaczego nie. Nie podoba mi się i już. Chociaż zdrobnienie Teoś np. już tak. Żeńska forma tego imienia przeciwnie, bardzo mi się podoba.
      I także pomyślałam, że do nazwiska średnio pasuje. Ale co tam, to nie najważniejsze. Jak się podoba rodzicom - to jest ważne.
      • astomi25 Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 11:05
        Ale tak ogolnie to chyba lepiej jesli ma nazwisko po ojcu niz po mamie.
        Teodor Mucha brzmi jak dla mnie...smiesznie. Jak postac z jakiejs kreskowki tongue_out
        Samo imie b. fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.