mary.h 20.08.13, 14:12 Jakie imiona typujecie? Jakie by pasowały do Stefani, a jakie mogą zostać nadane? Płeć jeszcze nieujawniona, więc proponujcie imiona zarówno dla chłopca jak i dziewczynki. Ciekawe czy nawiąże do imienia córki, czy jednak "odejdzie" od tej bajki. Ja na razie nie mam pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.h Re: Stefania - Stefanii nt. 20.08.13, 19:48 Skaczesz po wątkach i wyszukujesz błędy w pisowni? Bo tylko tyle zdołałaś napisać... Tak, wiem - jest błąd. Zobaczyłam po fakcie - kliknęły mi się dwa przecinki i jak usuwałam jeden, to i literkę "i" mi zjadło. Ot i cała filozofia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anna Mucha - druga ciąża 20.08.13, 20:08 Eugenia, Zygmunt, Bronisław. Może będzie coś zupełnie innego - po drugiej babci lub którymś dziadku... Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 09:28 Eugenia - osobiście bardzo mi się podoba i myślę, że super pasuje do imienia córki. Znalazłam info o dziadkach Anny - Irena i Stanisław. Ale jakoś nie sądzę, żeby brała je pod uwagę. Chociaż kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 18:16 zanim przeczytałam tego posta, przyszła mi do głowy Irena. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 14:37 Dla chłopca przyszedł mi do głowy Fryderyk.A dla dziewczynki może Melania,Marianna albo Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.08.13, 14:39 Chociaż w sumie Stefania i Melania brzmią razem nie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:00 Podobnie chyba jak Ksenia, Leonia, Apolonia i inne zakończone na -nia. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 07:50 Wydaje mi się, że Fryderyka nie będzie. Najstarszy syn Malinowskiej i Janiaka ma tak na imię i jakoś nie sądzę, żeby Mucha nadała takie samo imię. A tak na marginesie - Malinowska urodziła trzeciego syna. Ciekawe, kto dołączy do Fryderyka i Christiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:01 A może... Ludwik, Klemes, Joachim, Izydor, Feliks, August Cecylia, Ksawera, Ludwika, Idalia, Felicja, Franciszka, Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 08:54 Moja pierwsza myśl to też Fryderyk Pasuje moim zdaniem też Feliks, Gustaw, Joachim, Ludwik, August, Edward, Makary, Leonard z kobiecych: Aniela, Wanda, Klara, Aurelia, Rozalia, Cecylia,Celina, Eleonora, Felicja, Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 13:22 Hmm, a ja przyznam, ze jakoś kompletnie nie mogę się wstrzelić. Więc nie będę typować, bo faworyta jednego nie mam. A gdybym chciała wypisywać wszystkie, które mi do Stefki pasują, to bym tu długo siedziała A dobra, niech będzie - może Kalina? Znam taki duet, to tak sobie wytypuję, a co! A dla chłopaka? Hmmm ... może Maurycy? Nie wiem - to zupełny strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Anna Mucha - druga ciąża 22.08.13, 16:39 A mi jakoś pasuje Franciszka dla dziewczynki i może jeszcze : Antonia, Klementyna i Konstancja. Dla chłopca jakoś się nie mogę zdecydować, może: Jeremi, Edmund, Gustaw, Ludwik. Aczkolwiek wydaje mi się, że tym razem chyba dadzą imię bardziej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: 22.08.13, 16:52 Ja bym stawiała na Janinę. U chłopca... może Bernard? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Anna Mucha - druga ciąża 16.01.14, 23:45 ciągniemy zabawe? typujmy męskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 15:34 Moze Jadwiga i Wladyslaw? Eugenia tez pasowaloby do Stefanii i moze jeszce Irena, Janina, Barbara Meskie Zygmunt, August, Edward, Henryk, Leopold? Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Anna Mucha - druga ciąża 17.01.14, 16:42 Moja babcia Stefania (ur. 1911) miała brata Władysława (ur. 1917). Z kolei ciocia Stefania (ur. 1949) miała liczniejsze rodzeństwo: Krystyna, Anna (w przypadku A. Muchy takie imię odpada), Jadwiga, Gertruda (wątpię, że A. Mucha by się odważyła nadać), Stanisław, Józef, Leon, Henryk, Mieczysław (hm... w nadanie takiego imienia również wątpię), Andrzej. Tak, więc mogę domniemać, że Anna Mucha wybierze również imiona retro. Być może, któreś z w/w Bardziej prawdopodobne, że wybierze imię kolejnej babci lub jakiegoś dziadka. Ja bym już tą ścieżką kroczyła Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Anna Mucha urodziła 19.01.14, 18:56 afterparty.pl/newsy_artykul,15102.html Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Anna Mucha urodziła 24.01.14, 01:12 Skoro wiadomo już, że chłopiec to ja obstawiam Fryderyka.. Pasuje mi strasznie do Stefanii. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Staś ??? 28.01.14, 17:04 ...Przy okazji dziękuje za wsparcie i... zdradza imię, jakie prawdopodobnie będzie nosił jej syn. "Niestety - nadal nie ma zgody w rodzinie, więc szukamy dalej Natomiast prawdą jest, że Staś jest na mojej liście ". www.pomponik.pl/plotki/news-anna-mucha-zdradzila-imie-syna,nId,1096495 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Staś ??? 28.01.14, 18:08 Nie spodziewałam się, że akurat ona będzie czekała na zgodę rodziny w kwestii wyboru imienia A taka niby niezależna itp I myślałam, że imię będzie nieco bardziej oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: Staś ??? 28.01.14, 21:20 Jak dla mnie Stanisław i Stefania jednak za podobne, nie lubię, aż takiej zbieżności imion u rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Staś ??? 29.01.14, 16:29 No,jak miesza do tego rodzinę,to nigdy nie wybierze.Staś to jednak byłby banał przy Stefanii. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Anna Mucha - druga ciąża 29.01.14, 16:01 A może Witold... nemo sine vitiis est Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Anna Mucha - druga ciąża 02.02.14, 23:59 Na bank już wybrała i to dawno temu, teraz tylko nas przetrzymuje dla wzmocnienia efektu, czyt. zarobienia większej kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Anna Mucha - druga ciąża 03.02.14, 10:38 Też myślę, że wybrała. A to niby zastanawianie się to tylko chwyt marketingowy. Myślę, że imię będzie bardziej oryginalne niż Staś. Choć różnie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 17:13 www.plotek.pl/plotek/1,78649,15497228,Anna_Mucha_zdradzila_imie_syna_.html Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 17:37 Świetny wybór! Pasuje do Stefani. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 08:42 liliowewzgorze napisała: > Świetny wybór! Pasuje do Stefani. Stefanii. Moim zdaniem średnio brzmi zarówno zestaw Stefania Mucha i Teodor Mucha, jak i Stefania Sora i Teodor Sora, ale to jej dzieci i jej wybór. Same imiona bardzo ładne, chociaż ciekawi mnie, czy i jak zdrabnia Stefanię Oby tylko Teodor nie stał się nowym Kubą Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 18:36 A zdaje się, że nikt tu oficjalnie nie obstawiał Teodora Ja w myślach obstawiałam Konstantego Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 19:10 bardzo mi sie podoba! Super imie! W duchu liczylam na Teodora, Gustawa albo Klemensa. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 20:15 Bardzo ładne imię,oby się tylko nie spopularyzowało,bo mi zbrzydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: A więc jednak Teodor ;) 20.02.14, 22:38 Stefania i Teodor - piękny zestaw dla rodzeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 10:57 Teodor bardzo mi się podoba Mam nadzieję, że tak jak w przypadku Stefanii, nie stanie się zbyt popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 12:41 Cieszę się, że coś oryginalnego, a nie jakiś Kuba czy Filip, choć Teodor jeszcze mnie nie przekonuje. Pewnie się osłucham, kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: A więc jednak Teodor ;) 21.02.14, 14:15 Teodor i Stefania to świetny duet, bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 01:26 Jeśli chłopiec nosi nazwisko po ojcu, to w moim odczuciu Teodor Sora nie brzmi zbyt dobrze. A imię bardzo ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 22:44 A ja z kolei uważam, ze akurat Teodor do nazwiska Sora pasuje bardzo dobrze, jak mało które imię do tego nazwiska. Teodor pasuje też świetnie do Stefanii. Za to Stefania z nazwiskiem nie jest najlepiej dopasowana. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 10:01 Ja akurat nie podzielam tych zachwytów Teodorem. Jakoś mi to imię nie podchodzi, chociaż nie mam nawet za bardzo argumentów dlaczego nie. Nie podoba mi się i już. Chociaż zdrobnienie Teoś np. już tak. Żeńska forma tego imienia przeciwnie, bardzo mi się podoba. I także pomyślałam, że do nazwiska średnio pasuje. Ale co tam, to nie najważniejsze. Jak się podoba rodzicom - to jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Anna Mucha - druga ciąża 21.02.14, 11:05 Ale tak ogolnie to chyba lepiej jesli ma nazwisko po ojcu niz po mamie. Teodor Mucha brzmi jak dla mnie...smiesznie. Jak postac z jakiejs kreskowki Samo imie b. fajne. Odpowiedz Link Zgłoś