alania1 06.11.13, 20:11 Obydwa niezbyt popularne Bardziej kobiece chyba Iza/izunia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: Iza/Izabela czy Inga 06.11.13, 20:17 Bardziej podoba mi się Inga, a Izabelę wolę przez dwa L - Izabella. Odpowiedz Link Zgłoś
alania1 Re: Iza/Izabela czy Inga 06.11.13, 20:32 Moja corka ma na imie Inga. ja chyba zglopialam ale nachodza mnie mysli aby jej zmienic na Iza. Inga zawsze bedzie tylko Inga, a Izabela Izka, Izuni lub poprostu Iza Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 14:10 alania1 napisała: > Moja corka ma na imie Inga. ja chyba zglopialam ale nachodza mnie mysli aby jej > zmienic na Iza. > Inga zawsze bedzie tylko Inga, a Izabela Izka, Izuni lub poprostu Iza Ale dlaczego TYLKO Inga? Może być Ingusia,Ingunia,Iga a nawet Idzia. Inga o wiele ładniej niż Iza/Izabel(l)a. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Iza/Izabela czy Inga 08.11.13, 10:40 alania1 napisała: > Moja corka ma na imie Inga. ja chyba zglopialam ale nachodza mnie mysli aby jej > zmienic na Iza. > Inga zawsze bedzie tylko Inga, a Izabela Izka, Izuni lub poprostu Iza Zostaw Ingę! Nie lubię Izy, Izabel(l)i, wyjątkowo mi to imię nie pasuje. A jeśli już nadałaś Ingę, to nie kombinuj. Wersji może mieć wiele, na pewno nie mniej niż Iza! Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Iza/Izabela czy Inga 06.11.13, 20:44 Jeżeli do nadania obecnie, byłabym za Ingą. Ale Izabelę też lubię - to moje drugie imię, a poza tym znam/znałam same sympatyczne Izy, tak więc dobrze mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Iza/Izabela czy Inga 06.11.13, 21:07 Nie wiem, czy bardziej kobiecie, ale ja wolę Ingę. Znam kilka Iz - najróżniejszych, od "kujonek", po "gwiazdy". I żadna z nich nie jest normalna. No serio, nie znam Izabeli, którą mogłabym uznać za fajną, "normalną" dziewczynę - przy każdej mam jakieś "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 12:58 Daleniu, ja chyba jestem normalna Nie byłam kujonką i gwiazdą też nie jestem, choć lubię świetnie wyglądać Ale znam też Izę, której nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 23:57 nati_28 napisała: > Daleniu, ja chyba jestem normalna A tego to nie wiem, nie znam Cię w sumie! Oczywiście to taki lekki żarcik - wydajesz się być jednak całkiem sympatyczną kobietą Ale jakoś o Tobie nie pomyślałam, gdy pisałam tego posta, bo ciągle myli mnie Twój nick i wydaje mi się, że jesteś Natalią .... Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Iza/Izabela czy Inga 08.11.13, 14:12 bo ciągle myli mnie Twój nick i wydaje mi się, że jesteś Natalią .... wink Kiedyś podobało mi się to imię. Pewnie stąd taki nick. Teraz przestało mi się podobać. Jak widać gusta ewoluują Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 13:43 Opamietaj się kobieto to jakie kto ma imie nie swiadczy o tym jakim jest człowiekiem! Chryste Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 23:56 Lol, to chyba Ty powinnaś się opamiętać, bo ja nigdzie czegoś takiego nie napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 00:23 Dlaczego ma być "tylko" Ingą? Moja jest czasem Ingeborgą, Ingulasią, za młodu była Ingusią, Ingunią czy Ingusiunią. No i Gingą, bo sama tak na siebie mówiła Nie zmieniałabym absolutnie, chyba że Inga jest mała, to może być pomyślała, bo widzę, że po serialu imię zaczyna nabierać rozpędu popularnościowego, co wcale mnie nie cieszy. Moja była zawsze jedyna w przedszkolu, szkole, na zajęciach dodatkowych, a często mnie pytano skąd takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Dasza! 16.11.13, 00:16 Przyjaciółki ten serial, chyba na Polsacie, o ile dobrze pamiętam, bo ja nie oglądam, a córka owszem będąc zadowolona, że wreszcie trafiła się gdzieś Inga Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 00:26 A ile ma córka? Fakt, że w swoim pokoleniu będzie miała więcej imienniczek Ing. Ale i Ingę można zdrabniać i skracać: Ingusia, Gusia, Iga, Igunia, Gunia, Igi... Izabella jest nieco bardziej klasyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
alania1 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 07:31 Owszem Inge mozna slicznie zdrabniac, ale te zdrobnienia sa przeznaczone wylacznie dla nas W pracy w szkole Inga pozostanie inga, a Izabela bedzie Iza. Inga ma 3 msc Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 08:01 Zostawilabym Ingę,bardziej mi się podoba.Znalam/znam trzy i zadowolone z imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 10:51 Mam w rodzinie Ingę, mówimy na nią zdrobniale Inusia albo Ineczka. W szkole była Inką, w pracy jest po prostu Ingą i bardzo sobie chwali właśnie to, że nikt jej na siłę nie zdrabnia. Jeżeli czujesz, że Inga to nie jest to imię, to rzeczywiście warto rozważyć zmianę. Macie jeszcze trzy miesiące, żeby w razie czego zmienić imię córki w trybie uproszczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 13:43 Jeśli Iza/Izabela podoba Ci się bardziej, zmień. Jeśli martwisz się tylko skracaniem imienia, ale Inga podoba Ci się bardziej, nie zmieniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 19:29 mojego imienia też się nie zdrabnia i jak dla mnie jest to plus Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Iza/Izabela czy Inga 08.11.13, 14:46 Wiesz - może i dla małego dziecka to jest problemem, że jej koleżanki to Amelki, Nele i Ale, a ona jest po prostu Ingą. Nie mniej w życiu dorosłym to akurat spory plus Wiele razy przewijało się tu na forum, jak irytujące bywa, gdy ktoś wyskakuje z "panią Kasią" czy "panią Anią". Więc to, co może sprawiać przykrość dziecku, będzie sporą zaletą dla dorosłego. A jak wiadomo dzieciństwo to tylko niewielka część naszego życie - więc kalkulacja prosta Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 14:08 Wolę Ingę.Izabela podoba mi się tylko w pełnej formie,nie przepadam za Izą czy Izką. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 14:35 Hm, no mi się żadne z tych imion nie podoba. Inga nie podoba mi się brzmieniowo. Natomiast Izabela źle mi się kojarzy. Znałam w swoim życiu dwie Izabele, jedna to wielka blondyna w stylu Helgi, a druga niestety wyjątkowo głupia. Czy imię musi być na I? Jeśli tak to może Ida lub Ilona? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 15:18 Żadne z nich nie należy do moich ulubionych. Ale w Twoim przypadku zostawiłabym Ingę skoro dziewczynka jest już na świecie 3 miesiące większość otoczenia się już przyzwyczaiła, po drugie chyba odrobinę bardziej mi się podoba niż Iza, po trzecie jest mniej popularna niż Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 15:33 Oczywiście, że Izabela Ja mam tak na imię i bardzo je lubię. Po łacinie oznacza "zawsze piękna" i coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Iza/Izabela czy Inga 08.11.13, 14:49 iziula1 napisała: > Po łacinie oznacza "zawsze piękna" i coś w tym jest O ile ja się orientuję, to Izabela oznacza to samo, co Elżbieta - czyli "Bóg mą przysięgą". Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 18:50 wolę ingardę. wtedy inga może być cudnym skrótem. izabela/izabella do mnie nie przemawia w żadnej wersji (izunia, izka, iza) Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 19:06 Bardzo mi się podobają zarówno Inga jak i Izabela. Izabellę odbieram jako pretensjonalną. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Iza/Izabela czy Inga 07.11.13, 19:26 Izy wyjątkowo nie lubię dlatego jestem za Ingą Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Iza/Izabela czy Inga 13.11.13, 00:31 Zdecydowanie bardziej podoba mi się Inga. Inga w szkole zawsze będzie Ingą/Igą a Izabela- Izą/ Izką, więc nie wiem w czym Iza lepsza. I jak dla mnie Inga brzmi bardziej kobieco. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Iza/Izabela czy Inga 13.11.13, 22:49 Nie jestem fanką żadnego z nich, ale wolałabym z tych dwóch Ingę. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Iza/Izabela czy Inga 19.11.13, 00:52 Inga to moim zdaniem dużo lepszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
wanessa31 Re: Iza/Izabela czy Inga 21.12.13, 22:13 Decyzja podjeta Ingusia pozostanir Inga" Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Iza/Izabela czy Inga 22.12.13, 07:41 Zmieniłaś nicka z alania1? Jeśli jesteś autorką tego wątku, to cieszę się, że Inga pozostała Ingą, nie Izabelą Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Iza/Izabela czy Inga 23.12.13, 16:07 Ja też cię cieszę z takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś