klaudiaklaudia7 01.02.14, 13:50 Witam! Chciałabym poznać wasze zdanie . Czy sądzicie , że Witold Aleksander i Aniela Marianna to dobry zestaw imion dla bliźniąt. Czy te imiona pasują do siebie, nie " gryzą się". Chciałabym dobrać imiona w podobnym stylu, " z tej samej bajki". Z chęcią poznałabym inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Witold i Aniela 01.02.14, 14:39 Ja też uważam,że byłby to dobrze dobrany zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 14:56 Mam trochę wątpliwości co do Witolda Aleksandra Zastanawiam się jeszcze nad : Witold Franciszek Witold Stanisław Jak myślicie który zestaw jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Witold i Aniela 01.02.14, 14:59 Witold Franciszek-ma takie mocne brzmienie,w przeciwieństwie do pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 15:38 Bardzo fajny zestaw, drugie imiona wszystkie opcje sa dobre. Moze wybierz takie, ktore ma skojarzenie z kims bliskim, ktorego podziwiasz lub podziwialas: dziadek , wujek etc Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 15:47 Oczywiście, że drugie imiona nie są przypadkowe Aleksander po prapradziadku Stanisław po pradziadku Franciszek po wujku Tak samo Marianna nie jest przypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Witold i Aniela 01.02.14, 15:50 Ja również nie zmieniałabym Aleksandra. Moim zdaniem bardzo pasuje do Witolda zarówno brzmieniem jak i stylem (przed wojną Witold i Aleksander były dość często spotykanymi imionami). Wg mnie wszystkie te cztery imiona są bardzo dobrze dobrane. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 22:53 No to trudny masz wybor z tych trzech wybralabym Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Witold i Aniela 01.02.14, 16:52 Generalnie oba zestawy ok.Choć nie ukrywam, że Witold nie jest w moim guście. Jak Witold zostaje to na drugie Aleksander Stanisław i Franciszek gorzej brzmią z Witoldem Do Anieli pasuje mi: Gustaw, Feliks, Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:05 Fajnie pasują Witek i Anielka,stawiam na Franka na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:12 Uważam, że Witold i Aniela pasują do siebie, popieram ten wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:17 bardzo dobrze pasuję i wgl imiona oba bardzo ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:17 Przepiękny duet I drugie imiona także bardzo mi się podobają. Co do Witolda Aleksandra to wg mnie jest w porządku, choć Franciszek i Stanisław także pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:36 Ojej bardzo się ciesze, że te imiona tak się Wam podobają olinininka szczerze mówiąc też zastanawiałam się nad Feliksem, ale zdrobnienie Felek jakoś zbytnio mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 17:40 I jeszcze chciałam się zapytać czy Aniela nie jest ostatnio zbyt popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Witold i Aniela 01.02.14, 18:46 Nie, nie jest. Bywa nadawana, ale nie jest zbyt popularna. A do Witolda dobrałabym drugie imię w zależności od tego, kogo chcesz bardziej uczcić. Wszystkie są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Witold i Aniela 01.02.14, 21:09 W moim oczuciu Witold z Anielą nie współgrają idealnie. Aniela jest dla mnie imieniem prababciowym, a Witold wcale nie, znam rówieśników o tym imieniu. W zestawie z Anielą widziałabym raczej imiona, które rozważasz na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Witold i Aniela 01.02.14, 21:46 Witold Aleksander - ładnie. Aniela Marianna - trochę masło maślane, dwa razy masz pochodne Anny w tym zestawie - nie nadałabym. Trochę jak Lena Magdalena. Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, to nadawaj - brzmi dobrze, a drugiego imienia przecież i tak się nie używa Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witold i Aniela 01.02.14, 22:22 A jak przepraszam Aniela ma się do Anny? Marianna zresztą też etymologicznie z Anną związku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 22:31 Szczerze mówiąc już zaczynam trochę głupieć z tymi imionami. Starałam się, dobierać pierwsze imię w miarę krótkie ( i bez litery r bo dziecko może mieć wadę wymowy). A drugie trochę dłuższe i z literą r żeby nie było za mdło. Teraz jak słyszę, że Aniela Marianna jest tak masło maślane to ręce mi opadają. Więc może coś zmienić? Podobają mi się też imiona Rozalia, Róża, Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Witold i Aniela 01.02.14, 23:01 Sliczne imiona wybralas zarowno pierwsze i drugie. Wiem , co czujesz mam to samo wciaz jest jakies wahanie tez nie jestem do konca pewna swego wyboru. A co do wady wymowy ja mialam taka we wczesnym dziecinstwie i imie z r jakos przeszlam przez to i teraz to wspominam z sentymentem, jak pytano mnie : Jak masz na imie? A ja zamiast r - l wymawialam. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Witold i Aniela 02.02.14, 12:37 Witek i Anielka - ślicznie Do Anielki na drugie dobrałabym chyba jednak Rozalię. Chociaż Marianna też nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witold i Aniela 03.02.14, 11:56 Spróbuj powiedzieć kilka razy pod rząd "Aniela Rozalia" - mi przy którymś wychodzi już "Aniela Lozalia", a potem jest tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witold i Aniela 02.02.14, 13:29 Kompletnie nie wiem, co jest maślanego w Anieli Mariannie. Nic nie zmieniaj, zostaw jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Witold i Aniela 02.02.14, 13:26 Pierwsze bardzo mi się podobają! Natomiast nie lubię Aleksandra, wolałabym Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Witold i Aniela 03.02.14, 11:25 Piękne! Mogłabym tak sama nazwać dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Witold i Aniela 04.02.14, 10:20 Wg mnie do Witolda idealnie pasuje Aldona! Nie tylko chodzi o litewskie pochodzenie, ale też brzmieniowo. Aniela jest zbyt mdła, szczególnie przy tak mocnym imieniu jak Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Witold i Aniela 04.02.14, 12:56 Rzeczywiscie ladnie sie razem komponuja Witold i Aldona. Bardzo ladny zestaw, ale z Anielka Witek tez brzmi dobrze. Ja nie odbieram Anieli jako mdlej. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiaklaudia7 Re: Witold i Aniela 05.02.14, 14:36 Dziękuję, za Wasze opinie Chyba ostatecznie zostanie Aniela Marianna i Witold Stanisław. Choć moim zdaniem lepiej do Witolda pasuje Aleksander i Franciszek ( chyba ostatnio zbyt popularny) Imię Stanisław dostanie po moim dziadku, który jest bardzo ważną osobą w moim życiu. Imię Aldona jest interesujące, lecz chyba nie podoba mi się tak bardzo, aby nazwać tak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Witold i Aniela 12.02.14, 21:57 Witold Stanisław właściwie podoba mi się z tych trzech zestawów najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
szostani Re: Witold i Aniela 15.02.14, 10:42 nie potoba mi się imię Witek mój tata ma tak na imię Odpowiedz Link Zgłoś