liliowewzgorze 05.02.14, 17:16 Jakiś czas temu usłyszałam w radiu o narodzinach białych lwiątek, których rodzicami była m.in lwica o imieniu Azaria. Poszukałam, więc tego imienia i ku mojemu zaskoczeniu istnieje, jest to imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego, od biblijnego Azariasza oznaczającego "Bóg (Jahwe) dopomógł. Ciekawa jestem jak Wam się podoba? bo mi nawet bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Azaria 05.02.14, 18:11 Mi się podoba mogłabym nazwać tak córkę tylko do polskich nazwisk słabo pasuje. Podoba mi się też Azalia (wiem, że kwiat ale pięknie brzmi). Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Azaria 05.02.14, 18:44 Azaria zdrabniana bylaby do Aza, a tak wabil sie moj pies. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Azaria 05.02.14, 20:53 Brzmieniowo całkiem mi się podoba. Ale była tu kiedyś forumowiczka z Australii i pisała o ponoć głośnej swego czasu śmierci małej Azarii (dla zainteresowanych). Od tego czasu głównie z tym to imię kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Azaria 06.02.14, 13:37 Brzmieniowo jest nawet ok, lubię imiona z "ria". Jednak bardzo silnie kojarzy mi się z jakąś krainą geograficzną oraz z Azowem. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Azaria 11.02.14, 23:30 Azaria kojarzy mi się z Azorią, a to z kolei kojarzy mi się z pieskim imieniem Azor... Jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś