04.09.14, 12:57
Europoseł i prezes Kongresu Nowej Prawicy Janusz Korwin-Mikke pokazał się wczoraj wraz z córką Korynną w Krynicy-Zdroju na trwającym tam od wtorku XXIV Forum Ekonomicznym.

wiadomosci.onet.pl/krakow/janusz-korwin-mikke-z-corka-na-forum-ekonomicznym-w-krynicy/f7dqlm
Ma 6-tkę dzieci: Korynna, Zuzanna, Jacek, Ryszard, Krzysztof, Kacper.
-
Jakoś ta 'egzotyczna' Korynna nie pasuje do reszty...
Obserwuj wątek
    • liliowewzgorze Re: Korynna 04.09.14, 14:38
      rzeczywiście imiona nie pasują do siebie, ale mi to wcale nie przeszkadza, ważne żeby imiona się podobały.

Koryna, Korynna - imię żeńskie pochodzenia greckiego, będące zdrobnieniem imienia Kora, wywodzącego się od słowa kóre "dziewczę". Patronką tego imienia jest św. Koryna z Syrii (II wiek).

Koryna imieniny obchodzi: 14 maja.
    • dalenia Re: Korynna 04.09.14, 16:45
      Koryna byłaby jeszcze dla mnie znośna. Ale podwójne "n" powoduje u mnie zbyt duże skojarzenia z rynną, więc średnio mnie ta Korynna przekonuje.

Jeśli chodzi o dopasowanie, to mnie w tym zestawie generalnie nic szczególnie do siebie nie pasuje wink
    • sangrita Re: Korynna 04.09.14, 16:49
      Dla mnie brzmi jak skrzyżowanie rynny z korytem.

Swoją droga na miejscu tej dziewczyny nie byłabym chyba zachwycona, że mnie wyróżnili Korynną, a rodzeństwo zostało Zuzią i Krzyśkiem.
      • dalenia Re: Korynna 04.09.14, 18:03
        Wiesz, Zuzanna ma 32 lata - dużo Zuź pewnie nie spotykała i też mogła się czuć wyróżniona imieniem smile Ja osobiście cieszyłabym się z oryginalnego imienia (choć akurat nie z Korynny), nawet gdyby moje rodzeństwo nosiło pospolite.
        • sangrita Re: Korynna 05.09.14, 10:03
          Nie to miałam na myśli. Ja też cieszyłabym się, gdybym była Adelajdą, Stefanią albo Walentyną. Ale Korynna, oprócz oryginalnej, jest też mocno kontrowersyjna, kojarzy się jak się kojarzy itp.
    • lily-beth Re: Korynna 04.09.14, 18:59
      Zastanawiam się, czy inspiracją nie było nazwisko - KORynna KORwin-Mikke.
    • polifonia1983 Re: Korynna 04.09.14, 20:07
      Mi się podoba, choć wolałabym z jednym n.
    • agjato Re: Korynna 06.09.14, 10:02
      Mam koleżankę Korynę. Ja więc jestem osłuchana z tym imieniem od prawie dwudziestu lat.
      Imię Koryna podoba mi się, wersja Korynna - nie.
      • gaudencja Re: Korynna 06.09.14, 14:55
        Co do wersji imienia - pełna zgoda z agjato.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.