annthonka 06.09.14, 11:27 Chłopcy 7 Jan 5 Antoni Franciszek 4 Filip Piotr 3 Aleksander Jakub Kamil Leon Maksymilian Stanisław Wojciech 2 Aleks Artur Bartłomiej Ignacy Julian Mikołaj Oliwier Oskar Paweł 1 Alek Bartek Bartosz Bernard Edgar Gustaw Hubert Igor Jerzy Kacper Konstanty Kosma Krzysztof Ksawery Łukasz Maciej Michał Mieczysław Miłosz Nataniel Nikodem Oliwer Patryk Robert Stefan Szymon Teodor Tymon Wiktor Dziewczynki 5 Maja Maria 4 Julia Natalia 3 Aleksandra Hanna 2 Antonina Ewa Gabriela Karolina Kornelia Lena Marcelina Nina Pola Weronika Wiktoria Zofia 1 Agata Alicja Aniela Anna Apolonia Aurelia Barbara Gaja Helena Ines (obce nazwisko) Irena Iwona Izabela Joanna Kaja Kalina Katarzyna Kinga Ksenia Lea Lena Liwia Malwina Małgorzata Marianna Marika Marta Michalina Nicole (polskie nazwisko) Oliwia Paulina Stefania Urszula Zoja Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Dwa imiona, bliźnięta, rodzeństwo 06.09.14, 11:29 Dwa imiona Antoni Jan Antoni Wojciech Edgar Jerzy Ignacy Stanisław Konstanty Kajetan Mikołaj Lech Helena Maria Ines Anna Kornelia Julia Ksenia Lena Wiktoria Marta Bliźnięta Maria i Irena Maria i Antonina Aleksander i Wiktor Oliwier i Alek Antoni i Aleksander Rodzeństwo bezimienny chłopiec - siostra Zuzia i brat Norbert Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Dwa imiona, bliźnięta, rodzeństwo 06.09.14, 11:48 Edgar Jerzy - bardzo udany zestaw! Zdrobnieniowa Ksenia (samo imię bardzo mi się podoba, jak również i Ksymena) aż "prosi" się o inne drugie imię. Także i stylistyką zupełnie mi ta Lena nie pasuje. Kornelia Julia - także ciekawe zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dwa imiona, bliźnięta, rodzeństwo 06.09.14, 15:04 Ksenia brzmi jak zdrobnienie, ale nie jest zdrobnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: WnŚ Warszawa 06-07.09 06.09.14, 11:51 Podobają mi się najbardziej: Bartłomiej, Bernard, Edgar, Kosma, Aurelia, Malwina, Marianna, Zoja. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 06-07.09 06.09.14, 13:15 Czołówka mnie nie zaskakuje. Może nieco 3 Kamilów wśród chłopców. Miło spojrzeć na Bernarda, Edgara, Gustawa, Jerzego, Konstantego, Kosmę, Ksawerego, Stefana i Teodora. Ciekawy także Mieczysław. Wśród żeńskich podoba mi się Aniela, Apolonia, Aurelia, Barbara, Gaja, Irena, Kalina, Marianna, Michalina, Stefania i Zoja. Zaskoczyła mnie Iwona. Maria i Irena - szkoda, że Maria taka popularna; ale zestaw mi bliski - Maria i Irena to moja babcia z siostrą Maria i Antonina - podoba mi się Aleksander i Wiktor - jw Oliwier i Alek - Alek to pewnie Aleks? Wtedy by pasowały Antoni i Aleksander - w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: WnŚ Warszawa 06-07.09 06.09.14, 13:55 dalenia napisała: > Oliwier i Alek - Alek to pewnie Aleks? Wtedy by pasowały Było napisane Alek. Też mnie to zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
olkat90 Re: WnŚ Warszawa 06-07.09 06.09.14, 17:40 Mieczysław!!! Cudo Podobają mi się jeszcze: Bernard, Edgar, Kosma, Irena, Ksenia, Liwia i Zoja. W ogóle całe zestawienie jest dla mnie dość dobre, nie licząc oczywiście kilku imion, które są dla mnie potworne, ale może i takiego urozmaicenia w świecie trzeba. Byle nie za dużo! Odpowiedz Link Zgłoś