mmarcel Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 11:16 Hej! Przepraszam za szybko mi się kliknęło...Mój synek ma na imię Marcel jakie imie zaproponowałybyscie dla braciszka? Pasuje np. Marcel-Kacper,ale tak dużo teraz Kacperków...może mi coś podpowiecie...dziękuję OLA Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 13:33 mmarcel napisała: > Hej! > Przepraszam za szybko mi się kliknęło...Mój synek ma na imię Marcel jakie imie > zaproponowałybyscie dla braciszka? Pasuje np. Marcel-Kacper, Mi pasuje Maurycy. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 14:23 a ja myślę, że imiona rodzeństwa powinny się różnić, a nie "pasować" :o) mój Marcel ma brata (starszego) Wiktora :o) pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 16:43 koralka1 napisała: > Maxim, Uwaga, jeśli już, to Maksym. Odpowiedz Link Zgłoś
koralka1 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.09.04, 15:39 a dlaczego? czy x nie istnieje w jezyku polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.09.04, 15:46 koralka1 napisała: > a dlaczego? czy x nie istnieje w jezyku polskim? A dlatego: www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=48&letter=M Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.10.04, 14:33 trudno powiedzieć dlaczego..ale Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
grazynka13 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 29.10.04, 20:40 onikaj1 napisała: > koralka1 napisała: > > > a dlaczego? czy x nie istnieje w jezyku polskim? > > A dlatego: > > www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=48&letter=M Cenny link, dziękuję Grażka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja x 02.09.04, 17:36 koralka1 napisała: > a dlaczego? czy x nie istnieje w jezyku polskim? Praktycznie nie istnieje. Eksport i seks też pisze się przez "ks". Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 15:58 Mnie sie podoba zestawienie Marcel i Wiktor )) Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 18:13 Maksym, Krzyś, Mateusz Pozdrawiam, Jula Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 19:32 A mi do Marcela pasuje Błażej - nie wiem, dlaczego, ale pasuje i już Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 22:47 Może dlatego, że była (jest) tu mama Marcela (Marcelego?) i Błażeja? Błażej to jedno z moich ulubionych imion męskich, więc też polecam ten zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 01.09.04, 22:52 anilia napisała: > Może dlatego, że była (jest) tu mama Marcela (Marcelego?) i Błażeja? Może i tak? Chociaż nie kojarzę... Ale zestaw mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.09.04, 09:09 A mnie od razu do glowy przyszedl Mikołaj. Marcel i Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.09.04, 12:25 Hej! Hi ,powiem,że zanim zadałam to pytanie myślałam o imieniu Wiktor...ale Błażej i Mikołaj tez ładnie...Marek ,Marcin, Maksim...hm... może zbyt podobne...ale dziękuję za wszystkie podpowiedzi i czekam na dalsze. Pozdrawiam OLA PS..a i synek ma na imię Marcel (nie Marceli) Odpowiedz Link Zgłoś
roxana2001 Re: jakie imię dla brata Marcelka? 02.09.04, 18:26 Do mmarcel: Mogłabyś napisać czy nie ma problemów z tym imieniem? Jak mówisz do niego zdrobniale? CZy w akcie urodzenia ma imię Marcel? jest chyba jeszcze marceli i marcelin? p.s. niektórzy mylą imię Martyna z Martą Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: jakie imię dla brata Marcelka? 03.09.04, 10:30 hej! Z imieniem mojego synka nie mam problemów-nie spotkałam się jeszcze z negatywna opinią,raczej wszystkim się podoba. W akcie urodzenia ma wpisane Marcel. Marceli to inne imię. Niekiedy tylko musze zwracać uwagę w odmianie ,bo niektórzy mówią Marcelego a to jest: Marcel-Marcela Marceli-Marcelego. Zdrobniale mówię po prostu Marcelku.POZDRAWIAM OLA Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Marcel a Marceli 03.09.04, 18:27 mmarcel napisała: > Z imieniem mojego synka nie mam problemów-nie spotkałam się jeszcze z negatywna > > opinią,raczej wszystkim się podoba. W akcie urodzenia ma wpisane Marcel. > Marceli to inne imię. ...a konkretnie - inna wersja tego samego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
amberangel czy w Polsce nadaje sie rowniez imie Marsel? 02.10.04, 04:19 Czy takie istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy w Polsce nadaje sie rowniez imie Marsel? 02.10.04, 09:33 amberangel napisała: > Czy takie istnieje? Wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
bambisarenka Re: jakie imię dla brata Marcelka? 31.10.04, 15:04 Witam, wydaje mi się że nadawanie dwóch imion np. na tą samą literkę to takie troche lenistwo. A moja propozycja to tandemy: Marcel - Nikodem Marcel - Tymoteusz Oba całkiem ładnie wyglądają, są orginalne ale nie rażące. Napisz Olu co o tym myślisz. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raliw Re: jakie imię dla brata Marcelka? 29.10.04, 19:27 Znam rodzeństwo: Marcel i Damian, fajni chłopcy Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: jakie imię dla brata Marcelka? 30.10.04, 14:10 może Kalikst? Kalikst i Marcel? Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: jakie imię dla brata Marcelka? 31.10.04, 17:09 A może Marcelek i Kornelek. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: jakie imię dla brata Marcelka? 03.11.04, 08:57 Podoba mi się Marcel i Kornel Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mmarcel Re: jakie imię dla brata Marcelka? 04.11.04, 14:17 Hej! No i ciągle mamy dylemat...dzidzia urodzi sie w maju,wiec jest jeszcze trochę czasu. Nikodem-fajne imię,ale mężowi się zupełnie nie podoba-na razie wspólnie zgadzamy się na Wiktora. Kornel też ładnie... POZDRAWIAM OLA A oto mój Marcelek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17019948 Odpowiedz Link Zgłoś