sabe 09.09.04, 12:40 tak mi się coś wczoraj przyplątało... i myślkę intensywnie o tym imieniu i coraz bardziejmi sie podoba co o nim myślicie? skojarzenia z serią filmów o Panu Anatolu są już chyba w głowach nielicznych i to ze starszego pokolenia, więc moze to jest myśl? oryginalne? jakie zdroibnienia? Tolek, Toluś? Antek? znacie jakiegoś Anatola małego? a moze ktoś podrzuci info o nadaniach tego imienia? sabe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica nie znamy, ale imię bardzo sie nam podoba 09.09.04, 13:15 i duży wpływ na to miała postać Pana Anatola zdrobnienie TOLEK - dla mnie BOMBA! Odpowiedz Link Zgłoś
warna Re: Anatol 09.09.04, 14:48 Mam kuzyna Anatola. Facet ma już 40-stkę . Ale wszyscy w rodzinie mówią do niego ANEK. Prawda, że ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol 09.09.04, 15:28 sabe napisała: > tak mi się coś wczoraj przyplątało... i myślkę intensywnie o tym imieniu i > coraz bardziejmi sie podoba Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: Anatol 09.09.04, 15:58 no kurcze, wszytko - nawet "forum" - przemawia za Anatolem i jeszcze tak w zestawie z długaśnym nazwiskiem o skomplikowanej pisowni będzie dobrze się komponowało. W niemczech też sie to da wymówić normalnie, Skandynowiewie nie powinni mieć problemu, więc nic, tylko na Anatolka musze czekać Mój prawie m. się zamyślił i stwierdizł, ze nigdy ie brał tego imienia pod uwagę, ale, już teraz wie, ża to i tak ja zawsze mam najlepsze pomysły kochany jest, co? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol 09.09.04, 16:00 sabe napisała: > teraz wie, ża to i tak ja zawsze mam najlepsze pomysły kochany jest, co? jak najbardziej Gratuluję wyboru )) A nawiasem mówiąc m. to skrót "polityczny", bo oznacza zarówno męża, jak i mężczyznę Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: Anatol 09.09.04, 16:08 hihihi, no to jeśli ktoś to odbierze, jako mojego prawie meżczyznę to pomysli a. odbijam go komuś więc jest prawie mój, ale jeszcze nie b. mam na kogoś zakusy i być może na dizcko chcę go złapać - stad prawie c. jest na tyle młody, ze chłopęciem, a nie meżczyną można go nazwać )) pozdrawiam serdecznie sabe Odpowiedz Link Zgłoś