04.06.15, 17:41
Wypowiedzcie sie, prosze, na temat tego imienia. Jak je odbieracie ?
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Antonin 04.06.15, 18:12
      Wolę osłuchanego Antoniego.
    • lily-beth Re: Antonin 05.06.15, 09:11
      Jak udziwnionego Antoniego.
    • martita851 Re: Antonin 05.06.15, 10:34
      Super imię! Jeszcze o nim nie słyszałam. Przypomina nieco Antoniego, ale nie będzie tak oklepane. Wg mnie świetne! smile
    • greater.bilby Re: Antonin 05.06.15, 10:57
      Mnie się nie podoba ponieważ:
      1) przypomina mi słowo "antonim"
      2) dopełniacz brzmi chyba jak imię żeńskie (kogo? czego? Antonina); poprawcie mnie jeśli się mylę
      3) o wiele bardziej podobają mi się imiona: Antoni, Antioch, nawet i Antoniusz mnie bardziej przekonuje.
      • greater.bilby Re: Antonin 05.06.15, 11:28
        Tak tylko dopiszę żeby nie było niedomówień.
        Drugi argument tyczy się w moim odczuciu tylko niektórych imion.
        Tutaj to szczególnie, bo mając do wyboru imię, która odmienia się "Antoniego" a nie "Antonina" to stawiam na to pierwsze. Tak samo Walenty lepszy niż Walentyn.

Ten argument z dopełniaczem tyczyłby się też np. imienia Ramon, bo Ramona to dla mnie bardziej popularne imię żeńskie niż męskie.
        Ten argument nie tyczy się dla mnie imion np. Roman (nie podoba mi się Romana jako żeńskie imię) ani Cyryl (chociaż bardzo lubię zarówno męskie imię Cyryl jak i żeńskie Cyryla).
    • meggan79 Re: Antonin 05.06.15, 14:16
      Dla mnie za podobne do mega popularnego Antoniego, myliłoby się z nim; zreszta wolę Antoniego lub Antoniuszasmile
    • dalenia Re: Antonin 05.06.15, 16:00
      Wolę Antoniego. Antonin na 100% byłby wiecznie przekręcany na Antoniego bądź Antoninę.
    • gaudencja Re: Antonin 02.07.15, 14:13
      Jest ok, ale są imiona, które lubię bardziej.
      Mocno kojarzy mi się z Dworzakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.