pudelek09 27.08.15, 10:40 które fajniejsze,ładniejsze? jeszcze Igor wchodzi w gre pomóżcie bo termin mam na jutro a dalej nie mogę się zdecydowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flawianna Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 11:47 Igor lub Marcel (najlepiej Marceli). Odpowiedz Link Zgłoś
minionsrock Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 11:59 sama mam Marcela, więc głosuje za Marcelem Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 12:12 Tylko Igor. W innym wątku napisałaś, że starsza siostra to Marcelina, także Marcela zdecydowanie bym odrzuciła. Martina w takiej wersji też. Odpowiedz Link Zgłoś
nomen.omen89 Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 14:06 Jedynie Igor mi odpowiada, choć nie należy ono do grona moich ulubionych imion. Może rozpatrzysz Marcelego (Marceli)? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 14:26 Tylko i wyłącznie Igor. A z całą pewnością NIE Martin. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 14:28 Doczytałam, że masz już Marcelinę i Laurę. W takim razie z całą pewnością odradzałabym też Marcela/Marcelego. Nadal obstaję za Igorem - pasuje mi do imion córek Odpowiedz Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: Marcel czy Martin? 27.08.15, 20:47 Martin zdecydowanie nie - jesli juz to w wersji polskiej - Marcin. Bardziej podoba mi się Marcel, ale z córką Marceliną będzie brzmieć dziwnie trochę. Sama mam Igora, więc tu będę stronnicza, bo wiadomo , że mi się podoba - tylko mocno popularne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Marcel czy Martin? 28.08.15, 09:36 Igor. Marceli przy Marcelinie NIE. Zamiast Martina zdecydowanie Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Marcel czy Martin? 28.08.15, 11:16 nie urazajac nikogo,a.le nie cierpie imienia Marcin!Martin-niby jedna literką się rozni ale to już co innego Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Marcel czy Martin? 28.08.15, 14:45 Marcin jest mysle w pokoleniu naszych dzieci wujkowaty, a dla mnie ta jedna literka wiele nie zmienia. To jest to samo imie, ale jesli Tobie to nie przeszkadza to je nadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marcel czy Martin? 28.08.15, 15:21 No właśnie, nie urażając nikogo różnica między Marcinem a Martinem jest dramatyczna, Marcin nie jest pretensjonalny. Wobec powyższego Igor, choć bez zachwytu. Ew. Marceli (ale nie Marcel). Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Marcel czy Martin? 28.08.15, 21:56 Ja też nie lubię imienia Marcin, ale Martina odebrałabym tj. Brajana czy Dejwida. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Marcel czy Martin? 29.08.15, 14:04 Dla mnie tez jest brajanowaty. Zaproponuję jeszcze Martyniana. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Marcel czy Martin? 26.09.15, 11:17 Ciekawe, jakie imię dostało to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś