florianne 11.10.15, 18:37 Mieszkańcom Gościna urodziły się trzy córeczki - Marika, Maria i Michalina - link. Trzecią mogliby nazwać np.Maryla, wyszłoby całkowicie maślane masło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Trojaczki z Gościna 11.10.15, 19:05 Oprócz Maryli dobrze wkomponowałaby się też Marina, Mariola albo Marietta Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki z Gościna 11.10.15, 19:40 Ta Marika to skąd im się wzięła? Prosto z Węgier ? Może i lepiej, że nie wiedzą, że dali 2 córkom to samo imię. Ale w sumie nieźle, fajnie, że nie Maja, Zuzia i Lena Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki z Gościna 11.10.15, 19:59 W sumie to mogłabym się podpisać pod każdą dotychczasową wypowiedzią Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Trojaczki z Gościna 11.10.15, 20:04 Ja też. I jakoś nie ogarniam, że można być jednocześnie fanem Mariki i Marysi. Chociaż... Znam braci Antosia i Ksawiera, więc wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Trojaczki z Gościna 11.10.15, 21:30 Proponuję pięcioraczki: Marika, Maria, Maryla, Marianna i Marina Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Trojaczki z Gościna 12.10.15, 22:46 Marika i Maria zbyt podobne, poza tym Marika z innej bajki niż Maria i Michalina, nie podoba mi się ten zestaw! Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki z Gościna 12.10.15, 23:46 Ta Marika mi tu nie pasuje... Poza tym nie lubię jak wszystkie dzieci mają imię na tę samą literkę. Może trochę mocno to zabrzmi, ale tak się nazywa zwierzęta z jednego miotu przeszkadzaloby mi to Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki z Gościna 13.10.15, 15:17 Czytałam, że rodzice spodziewali się bliźniąt i wybrali Maria i Michalina. Gdy okazało się, że będą 3 córki, mama dobrała Marikę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki z Gościna 08.11.15, 19:52 ...a w tej sytuacji Michalina nie pasuje. Mogłaby być np. Mariolą. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Trojaczki z Gościna 14.11.15, 23:20 Jaka szkoda, ze dobrala ta Marike. Takie piekne klasyczne imiona Michalina i Maria. Moglaby dac Marte, Malgorzate, Matylde, Magdalene, Melanie, Malwine, Marceline, Martyne , mhm moze jeszcze zmieni. Mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Trojaczki z Gościna 23.11.15, 02:25 Według mnie imiona mimo, ze zaczynaja sie na jedna literkę sa zupełnie z innych bajek i do siebie kompletnie nie pasują. -Maria -> imię ponadczasowe , pasowały by mi imiona Anna, Ewa/Julia -Michalina -> imię niepopularne, ale ładne , pasowałby mi Matylda, Melania -Marika -> dla mnie dziwny twór , imiona pasujące Daria, Kinga Idac tropem tych rodziców, dzieci nazwałabym Marlena, Martyna, Marika/Marietta/Marta Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Trojaczki z Gościna 27.11.15, 11:50 Marika nie moja bajka, nie lubię też Marii ale brzmi lepiej niż Marika, Michalina podoba mi się, idąc tokiem wyboru rodziców i literkę M ja wybrałabym Matyldę, Marcelinę i Melanie Odpowiedz Link Zgłoś