nati_28 18.10.15, 21:29 Gust człowieka ewoluuje. Wcześniej podobały mi się te imiona tak w miarę ale nie zachwycały. Teraz bardzo spodobało mi się imię Jaśmina. Wcześniej kojarzyło się z Jasmin - arabskim imieniem. Teraz mnie zauroczyło i kojarzy się z Jaśminem i w drugiej opcji z żeńską formą Jana. Zamiast Jasia, jest Jaśmina. Choć wiem, że typowo zeńska forma Jana to Janina Anielka mnie nie zachwycała. Wcześniej kojarzyła się z aniołem i jakoś odpychała żeby nadać, choć doceniałam u kogoś. A teraz mnie oczarowało i kojarzy się lekko, zwiewnie i uroczo. A Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Jaśmina i Aniela 18.10.15, 22:12 Mnie również oba bardzo się podobają Anielkę niedawno urodziła znajoma, więc chyba swojej córce bym już nie nadała. Jaśmina super, ale też chyba bardziej w teorii - wolę jednak pójść bardziej tropem-retro No ale gdyby mężowi baaardzo zależało, to nazwałabym tak córki. Tak jednak nie jest, więc pewnie nie będę mieć ani małej Jaśminki, ani Anielki - ale obie nadal uważam za śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 08:24 Ja mam właściwie podobnie . Jeszcze 3-4 lata temu, i Aniela i Jaśmina nie zachwycały mnie wgl. A teraz Anielkę tak uwielbiam, że córeczkę kiedyś mogłabym tak nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 10:09 Aniela zawsze mi się podobała, a z Jaśminą mam dokładnie tak, ja ty Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 10:41 Jaśminę doceniłabym u kogoś, ale nie zachwyca mnie. Anielę uwielbiam, brałam nawet pod uwagę dla córki, ale odrzuciłam ze względu na popularność. Na szczęście, bo z charakterem mojej córeczki mocno by zgrzytała Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 12:37 Jaśmina nie wydaje mi się nowomodna, choć tak typowo retro imieniem nie jest. A znacie może dane, jak to wyglądało w przeszłości? Czy występowało? Ja też mam tak waleczne dzieci, a zwłaszcza córki, że Anielka to żadnej nie pasowałaby Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 14:04 A znacie tosinkowo.pl? Tam jest mała Anielka, zwariowana i szalona, a imię świetnie do niej pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
4emalia Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 12:44 cóż, ja wciąż odbieram te imiona jako urocze, słodkie i mało charakterne. oczywiście u kogoś doceniłabym, szczególnie Aniele. ale to prawda, gust się zmienia, jeszcze nie wiadomo jakie imiona mnie nawiedzą, gdy przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 18:56 Podoba mi się Jaśmina, Anieli nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
flawianna Re: Jaśmina i Aniela 19.10.15, 21:46 Aniela podoba mi się od dawna. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości imię nie stanie się mega popularne (obecna popularność jest ok) i będę miała okazję nazwać tak swoją córeczkę. Dla to mnie to imię brzmi słodko i uroczo, ale nie zwiewnie. Kojarzy mi się z blondynką o niebieskich oczach. Z kolei Jaśmina również mi się podoba, ale nie na tyle by nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Jaśmina i Aniela 20.10.15, 12:33 Jaśmina bardzo mi się podoba, tak jak większość "kwiatowych" imion. Aniela zrobiła się dla mnie nieco zbyt powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: Jaśmina i Aniela 20.10.15, 22:06 Bardzo lubię Jaśminę i o dziwo skracała bym ją do Jaśki które wydaje mi się bardzo charakterne Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Jaśmina i Aniela 24.10.15, 23:17 Oba bardzo mi się podobają. Na swoja Jaśminę wołałabym Jasia. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Jaśmina i Aniela 26.10.15, 16:55 Jaśminę, Jaśminkę lubię, mogłabym nadać tylko obawiałabym się zdrobnienia Jasia, którego nie akceptuję. Anielkę, Nelę lubiłam od dawna i lubię coraz bardziej, gdyby nie protesty męża tak mogłabym nazwać czwarte dziecko i trzecia córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jaśmina i Aniela 08.11.15, 21:05 Jaśmina zupełnie do mnie nie trafia, natomiast Aniela była dla mnie imieniem bardzo w porządku (choć nie spośród ulubionych), niestety od jakiegoś czasu już zupełnie bym go nie nadała ze względu na dorosłą Anielę, którą miałam "przyjemność" bliżej poznać. Odpowiedz Link Zgłoś