08.02.16, 11:10
Imię dziewczynki z plebiscytu "Przedszkolaki 2015" (chciałam załączyć link, ale forum uznało go za spam).
Jak Wam się podoba? wink Mi nie bardzo, ale ciekawe, co kierowało rodzicami. Szukali alternatywy dla popularnej Laury, a Laurencja i Laurentyna nie przypadły im do gustu/nie wiedzieli o ich istnieniu?

"Grupa 1: Paulina, Maciej, Tomasz, Franciszek, Stanisław, Mateusz Maja, Oliwia, Karolina, Maja, Izabela, Jan, Laureata, Aleksandra, Ryszard, Miłosz, Mateusz, Zofia, Łucja, Ignacy, Gabriela, Antoni, Natalia, Lena"

Przejrzałam trochę grup "na wyrywki" i rzucili mi się w oczy jeszcze: Jeremiasz, Amadeusz, Mila, Inga, Anastazja, Ada, Bianka, Adela, Luiza, Alina, Misza (nazwisko niepodane).
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Laureata 08.02.16, 11:29
      Cóż, może mała Laureatka zostanie laureatką tego plebiscytu wink Pewnie obiła im się o uszy Laurentyna, ale się pomylili... Chociaż wolę wierzyć, że pomyliła się tylko osoba sporządzają listę, a dziewczynka jest jednak Laurentyną.
    • lily-beth Re: Laureata 08.02.16, 15:33
      albo literówka i miało być Laura, Beata... Chociaż w Beatę małą jakoś powątpiewam.
    • dalenia Re: Laureata 08.02.16, 16:09
      Laura połączona z Beatą - to moja pierwsza myśl. No i "laureat/laureatka". Również mam nadzieję, że to pomyłka kogoś, kto spisywał imiona wink
      • abiela Re: Laureata 08.02.16, 23:12
        dalenia napisała:

> Laura połączona z Beatą - to moja pierwsza myśl. No i "laureat/laureatka". Równ
        > ież mam nadzieję, że to pomyłka kogoś, kto spisywał imiona wink

Też mam taką nadzieję. Jeśli nie, to rodzice się nie popisali.
        Z pozostałych imion podoba mi się Adela i Inga.
    • gaudencja Re: Laureata 27.02.16, 12:52
      Rzadko jestem zaskoczona pomysłami imienniczymi, ale tym razem to i owszem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.