buharro 27.09.04, 20:12 Witam Bardzo podobają mi się imiona Róża i Jagoda, dlatego zastanawiam się nad innymi kwiatowymi imionami (owocowymi też, ale bardziej te kwiatowe mnie interesują ). Chciałabym nazwać dwie córeczki imionami, które będzie coś łączyć, chciałabym aby to był kwiatowy lub owocowy rdzeń Proszę o propozycje dziewczęcych imion pozdrawiam mamy i tatusiów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 27.09.04, 20:31 Oj juz byl taki watek zaraz poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 27.09.04, 20:41 abiela napisała: > Oj juz byl taki watek zaraz poszukam. Tu jest: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=9989046&a=9989046 Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 27.09.04, 22:45 Dzięki za link, bardzo ciekawy. Ja dla ułatwienia wklejam jeszcze tu ostateczna listę imion z tamtego wątku: Andromeda Arnika Bazyli Chryzant Cyntia Dalia Daisy Dąbrówka Dubrawka Fabia Fabian(a) Fabiola Flora Gardenia Gwido Gwidon(a) Ismena Iris Iwo(na) Jacek Jacenty Jagoda Jaśmina Hiacynt(a) Hortensja Hortensjusz Kalina Kamil(a) Kwiatosława Laura Laurencja Laurencjusz Lilia(na) Maciej Malin(a) Malwin(a) Małgorzata Marcin Maureliusz Melisa Narcyz(a) Oliwia Oliwier Rozalia Rozanna Rozyna Róża Ruta Rzepicha Sylwana Sylwia Sylweriusz Sylwester Sylwin Sylwiusz Tamara Tytus Wawrzyniec Weronika Wiola Wioletta Wirgilla Wirgiliusz Wit Zuzanna Żytomir Mnie z imion typowo "kwiatowych" podoba się Jaśmina i Lilianna. Poza tym Maciej i Zuzanna, ale ich już nie kojarzę z roślinnością. Nie lubię natomiast Jagody, Kaliny itd. Zainteresowała mnie Rozanna - ktoś wie coś więcej tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rozanna 28.09.04, 10:27 ROSANNA f Usage: English, Italian Pronounced: ro-ZAN-a Combination of ROSE or ROSA and ANNA www.behindthename.com Odpowiedz Link Zgłoś
buharro Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 30.09.04, 13:42 ojej, przepraszam, przeszperałam fotum i nie znalazłam tamtego tematu - bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 30.09.04, 14:34 Jaśmina i Róża to moje ulubione wręcz kocham Jaśminę Julia Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 01.10.04, 17:42 Dla mnie Jagoda to jedno z najładniejszych imion. Pozdrawiam wszystkie Jagody. A Odpowiedz Link Zgłoś
atemak Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 02.10.04, 17:05 A co myślisz o Maciejce, czyli dziewczynka od Macieja - imię jak najbardziej kwiatowe Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 02.10.04, 17:11 atemak napisała: > A co myślisz o Maciejce, czyli dziewczynka od Macieja - imię jak najbardziej > kwiatowe Dziewczynka od Macieja to Macieja. Można to imię zdrabniać Maciejka. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 04.10.04, 10:59 Strasznie mi się to nie podoba. A wyobrażacie sobie kombinację Jagoda Komar? Ja taką znałam i tego się nie zapomina... Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 04.10.04, 11:00 A rozszerzając na zwierzęce, moja siostra chodziłą do klasy z chłopczykiem, który się nazywał Daniel Kogut. No litości... Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 04.10.04, 11:53 lady napisała: > A rozszerzając na zwierzęce, moja siostra chodziłą do klasy z chłopczykiem, > który się nazywał Daniel Kogut. No litości... > A Delfina Potocka była z domu Komar, więc Delfina Komar... Odpowiedz Link Zgłoś
illouette Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 09.11.04, 17:42 lady napisała: > Strasznie mi się to nie podoba. A wyobrażacie sobie kombinację Jagoda Komar? > Ja taką znałam i tego się nie zapomina... Ja mam tak na imię i powiem nieskromnie, że bardzo mi się podoba.. Wolę tak niż być jedną z miliona Kaś czy Ań.. ;| Odpowiedz Link Zgłoś
emmix Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 13.03.14, 09:59 Jagoda to jedno z ulubionych moich imiona dla dziewczynek. Jest takie słowiańskie, Polskie a jednocześnie piękne. Pozdrawiam www.gabusia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 18.03.14, 17:35 Jak na zwyczajowe zdrobnienie od Jadwigi to rzeczywiście bardzo polskie i słowiańskie ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 05.10.04, 22:26 A ja mam Dalię (Dalunię, Dalinkę). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
victoriabramin Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 12.10.04, 01:56 Ja też jestem zauroczona imieniem Róża Chciałabym kiedyś nadać mojej córeczce imiona Róża Weronika Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 09.11.04, 18:13 Znam jedną co się nazywa Róża Puszka. Średnie to połaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 17.03.14, 16:51 Z kwiatowych imion najbardziej lubię Rozalię, Różę, Lilię i Liliannę. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 18.03.14, 18:14 Mi się podobają imiona: Rozalia, Jaśmina, Liliana, Kamelia, Hortensja, Kalina, Malwina. Jagodę czy Malinę raczej bym nie nadała, mimo iż posiadają swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 19.03.14, 17:56 Jeszcze Iryda i Laurenty, nie ma ich na liście powyżej. Podobają mi się Iryda, Hiacynta, Hortensja, Arnika, Bazyli, Jaśmina, Róża, Małgorzata, Melisa, Ruta, Zuzanna. Dlaczego Weronika jest tu zaliczona do imion kwiatowych? Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 20.03.14, 09:14 I Sylwia/Sylwana... Las to nie kwiaty, tylko drzewa zazwyczaj A Małgorzata to "perła" - ani kwiat, ani owoc Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: kwiatowe i owocowe imiona dla dziewczynek 28.10.14, 09:41 Mam wrażenie, że imiona kwiatowe są obecnie w modzie. Coraz częściej spotykam małe Róże, Liliany, Kalinki, Jagody, Rozalki Odpowiedz Link Zgłoś