nomen.omen89 07.03.17, 13:58 Postanowiłam wrócić z ogromną dawką entuzjazmu i oczywiście z nowymi imionami Na pierwszy ogień idzie Lawena. Lawena jest irlandzkim imieniem oznaczającym „radość„. Jednocześnie imię to jest uważane za wariant Lawinii.Mnie brzmienie Laweny przypomina lawendę, będącą jedną z moich ulubionych roślin Co myślicie o tym imieniu? Pozdrawiam i nieśmiało zapraszam na mego bloga o imionach Gaudencjo, nie bądź zła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Lawena 07.03.17, 16:42 Nie zachwyca mnie szczególnie, ale wolałabym Lawenę od jakiejś Marietty czy innej Nicoli. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Lawena 08.03.17, 16:04 Lawinia to jedno z moich ulubionych imion. Lawena - wariant Lawinii - także podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Lawena 13.03.17, 12:23 Lawenda to miłe skojarzenie. Jednak moje skojarzenie to laweta 😉. Więc Lawena nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Lawena 13.03.17, 13:25 Niestety, również moim pierwszym skojarzeniem jest laweta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lawena 02.04.17, 10:25 Ja nie jestem zwolennikiem pączkowania form imienia jako oddzielnych imion. Jeśli Lawena to forma Lawinii, to Lawinia mi w zupełności wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś