26.10.04, 22:09
Przed chwilą otworzyłam wątek z rankingiem imion męskich.Zdziwiłam się, że
tak wiele osób źle oceniło imię Igor (imię mojego synka smile.Nie spodziewałam
się, że będzie to Wasze ulubione imię, bo przekładałoby się to na ilość
Igorów.Na szczęście jest ich niewielu.Ale nie sądziłam też,że jest aż tak źle
oceniane.Napiszcie mi, proszę, dlaczego?
P.S. Od niedawna tu jestem, ale zdążyłam zauważyć, ze jest to bardzo
agresywne forum sad Nie oszczędzajcie mnie-bądźcie szczere.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16970605
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: mhm... 26.10.04, 22:17
      Nie przejmuj się, to kwestia pewnej konwencji rankingu. Nie wiem, jak było z
      innymi dziewczynami, ale mogę Ci opisać, jak to wygladało u mnie: są imiona,
      które mi sie podobaja dużo mniej, niż Igor, ale ten akurat zestaw był z mojego
      punktu widzenia dosyc wyrównany, więc zdecydowałam się na Igora, który podoba
      mi sie relatywnie najmniej (może na równi z Adamem i z pewnymi wahaniami z
      Marcelem). A jeśli chodzi o oceny imienia Igor, to więcej mozesz poczytac w
      watkach, które już były na ten temat.
    • hanna73 Re: mhm... 27.10.04, 11:00
      Igor brzmi mi rosyjsko. Podoba mi sie, tak jak i Natasza, Olga itd. Ale dziecku
      bym RACZEJ nie dała tak na imie, bo nie mam nic wspólnego z Rosją (żadnych
      znanych mi przodków), więc uważałabym za bezsadadne nadawanie swojemu dziecku
      takiego imienia. Ale u innych jak najbardziej - nie przeszkadza mi smile
    • aniadm Re: mhm... 27.10.04, 15:59
      Ja przeciwko Igorowi jako takiemu nic nie mam, z tym, że dla mnie jest trochę
      za rosyjski (przeciwko Rosji jako takiej też nic nie mam, po prostu imię mi
      brzmi "nie po polsku", ale na pewno lepiej niż Alex, Kevin czy nawet Allan).

Poza tym Igor nieodmiennie kojarzy mi się z pomocnikiem doktora Frankensteina i
      innych szalonych naukowców, który musi być koniecznie garbaty, kulawy i
      małomówny. Ta postać stała się już tak stereotypowa, że poza parodią nigdzie
      nie można jej wykorzystać (w angielskim wystarczy powiedzieć "Igor", by wszyscy
      wiedzieli, o jakiego rodzaju postać chodzi). Ale to skojarzenie nie jest chyba
      u nas bardzo powszechne.
    • szczekuszka Re: mhm... 28.10.04, 10:03
      P.S. Od niedawna tu jestem, ale zdążyłam zauważyć, ze jest to bardzo
      > agresywne forum sad Nie oszczędzajcie mnie-bądźcie szczere.

Szczere nie znaczy agresywne. Siedze na tym Forum prawie od roku. Codziennie
      zagladam i nie odnosze takiego wrazenia. Nie widze nic agresywnego w tym, jesli
      ktos napisze, ze nie lubi imienia Igor i uwaza je za takie czy owakie. Coz to
      jego zdanie, mogl je napisac na Forum, bo od tego ono jest.
      Ranking to ranking, zwykla zabawa nie poparta zadnymi badaniami. Po prostu tak
      sie zdarzylo, ze jest tu wieksze grono dziewczyn, ktore za tym imieniem nie
      przepada.
      • cysia.b Re: mhm... 28.10.04, 10:06
        Ja całkiem lubię to imięsmile
        • szczekuszka Re: mhm... 28.10.04, 10:11
          cysia.b napisała:

> Ja całkiem lubię to imięsmile

Ja mam do niego neutralny stosunek. Poza tym udzialu w rankingach nie biore. Po
          prostu tego typu teksty rozzalonych mam sa po prostu bezcelowe. Nie powinny sie
          az tak przejmowac tym co na Forum napisza inne forumki.
          • tatjana agrasja 28.10.04, 11:56
            Pisząc,że forum jest agresywne nie miałam absolutnie na myśli, że jakieś tam
            imiona są negatywnie oceniane.Nie jestem aż tak przewrażliwiona.Dobrze,że każdy
            ma inny gust-to brzmi jak banał, ale mnie to naprawdę cieszy.Cenię sobie
            oryginalność i nigdy się nie przejmowałam tym,co ludzie o mnie powiedzą, tym
            bardziej, jakie mają zdanie na temat mojego imienia, czy imienia mojego synka!
            Agresywną postawę zauważyłam w stosunku jednych forumek do innych-te
            bezsensowne i niepotrzebne tutaj przytyki...Po co to?Może mnie oświecicie,
            dlaczego taka na przykład gaudencja jest az tak kontrowersyjną postacią.
            • cysia.b Re: agrasja 28.10.04, 12:04
              tatjana napisała:

> >?Może mnie oświecicie,
              > dlaczego taka na przykład gaudencja jest az tak kontrowersyjną postacią.

Tatjano daj już spokój temu tematowi. Jesi masz jakies pytania do Gaudencji najlepiej napisz do niej na priva
              • ariana1 Re: agrasja 28.10.04, 16:18
                Ależ na temat Gaudencji musisz sama wyrobić sobie opinię. I to najlepiej na
                podstawie JEJ postów a nie tych O NIEJ. Wtedy sama stwierdzisz czy rzeczywiście
                jest kontrowersyjną osobą czy nie.
                • chuda_w-w Re: agrasja 28.10.04, 16:42
                  ariana1 napisała:

> Ależ na temat Gaudencji musisz sama wyrobić sobie opinię. I to najlepiej na
                  > podstawie JEJ postów a nie tych O NIEJ. Wtedy sama stwierdzisz czy
                  rzeczywiście
                  > jest kontrowersyjną osobą czy nie.

Ariana ma całkowitą racje. Nowym osobom na forum, Gaudencja moze rzeczywiscie
                  wydawac sie "negatywną" (ze to tak okreslewink) postacią, ale nie mozna nikogo
                  oceniac na podstawie opinii innych forumowiczów (zwłaszcza tych którzy są tu
                  albo nowi albo sporadycznie), bo to co ktos inny mysli nie oznacza ze ty tez
                  tak bedziesz uwazac.
                  Ja równiez namawiam do poczytania postów Gaudencji a nie tych o niej.
                  I nie ma co z góry podchodzic do kogos z niechęcią, bo łatwo jest sie pomylic smile

Pozdrawiam smile
                  • tatjana Re: agresja 28.10.04, 16:53
                    Chyba źle mnie zrozumiałyście.Napisałam o Gaudencji jako o fumowiczce
                    kontrowersyjnej, ale nie czuję do nie niechęci, wręcz przeciwnie smileNie oceniam
                    ludzi na podstawie opini, jakie inni o niej wydają. Tylko stwierdziłam
                    fakt.Wydaje mi się bardzo sympatyczna i sprawia wrażenie osoby, która ma
                    wyrobiona zdanie na dany temat. A ja takie osoby ogromnie cenię. Oczywiście,
                    nie mam czasu, żeby zapoznać się ze wszystkimi tekstami, jakie napisała, ale
                    też nie o to chodzi.
                    • tatjana Re: agresja 28.10.04, 21:35
                      Przepraszam Cię, Gaudencjo, że tak o Tobie poza Tobą...
                      • gaudencja Re: agresja 28.10.04, 22:49
                        Ależ skąd smile Przecież i tak czytam ten wątek i mogę się włączyć w kazdej
                        chwili smile W zadnym wypadku nie jest to rozmowa poza mną.
    • kajtus6 Re: mhm... 29.10.04, 13:06
      Mi sie Igor bardzo podoba. Jak bym miala syna to proponowalabym to imie. Lepiej
      sie nie przejmowac co kto tam sobie mysli. Zawsze ktos bedzie narzekal czy
      marudzil, czy krytykowal, czy odrzucal. I niech to bedzie ich problem a nie
      nasz.
      Pozdrawiam malego Igorka, slicznie nazwanego
      Pa, K+K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.