maja0921 28.01.22, 13:37 Hej dziewczyny, z ciekawości Was zapytam czy Wy tez zauważyliście w ostatnim czasie wzrost nadań imienia Gabriel? Kiedyś to imię zupełnie mi nie pasowało, a ostatnio bardzo je lubię. Być może dlatego, ze się z nim osłuchałam, w moim otoczeniu pojawiło się kilku małych chłopców o imieniu Gabriel. Czy Wy tez spotykacie coraz częściej i czy myślicie ze może być wysoko w rankingach popularności w kolejnych latach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Gabriel 28.01.22, 17:28 Mnie też się kiedyś nie podobało, ale coraz bardziej się do niego przekonuję. Nie jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwka.5 Re: Gabriel 28.01.22, 19:46 Ja znam jednego Gabriela ale mnóstwo Gabrysi. Gabriel ma piękne znaczenie, ale niestety wiele osób uważa je za niemęskie Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Gabriel 28.01.22, 20:26 Coraz częściej spotykam małych Gabrysiów. Nie wiem, skąd ten wzrost popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Gabriel 29.01.22, 13:22 Nie znam żadnego Gabriela, oprócz jednego, który jest już po 30-stce. Rozważaliśmy to imię dla naszego synka. Być może, jeśli los da nam kiedyś drugiego synka, to wrócimy do rozmyślań nad tym imieniem - ja bardzo je lubię Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Gabriel 29.01.22, 13:39 Gabriel wyjątkowo mi się nie podoba. W mojej okolicy nie zauważyłam wzrostu jego popularności Generalnie u kogoś jest to dla mnie neutralne, takie w porządku imię, ale sama bym go nie nadała (właśnie ze względu na to, że po prostu mi się nie podoba). Z resztą tak samo mam z żeńskim odpowiednikiem Gabrielą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabriel 29.01.22, 13:42 W zestawieniu za lata 2000-2018 rzeczywiście widać powolny wzrost popularności. Jest dość wysoko, ale nie w pierwszej 20. Nie jestem jego wielką fanką, ale wolę to imię niż jakieś nowe pomysły typu Marcel czy Oliwier. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Gabriel 29.01.22, 16:03 Dzięki za link fajne, graficzne zestawienia Teraz widzę, ze wzrost jest ale dosyć powolny, wiec to pewnie przypadek, ze w naszym mieście, w okolicy sporo małych Gabrielow się pojawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Gabriel 30.01.22, 19:14 Na pewno Gabriela obecnie zyskuje dużą popularność, więc Gabriel może też idzie w jej ślady. Osobiście nie znam żadnego , ze słyszenia znam jednego, który obecnie jest po 30-ce. Odpowiedz Link Zgłoś