dierde 06.02.22, 21:46 Czy podoba wam się żeńskie imię Samuela? Nie znalazłam wątku o niej. Jestem ciekawa co myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dierde Re: Samuela 09.02.22, 21:26 sulika napisał(a): > Chyba był taki watek.🤪 > Znalazłam tylko o męskim imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Samuela 12.03.22, 15:33 Nie podoba mi się. Z kolei jej męski odpowiednik - Samuel podoba mi się już bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Samuela 23.06.22, 02:35 U kogoś byłabym na "tak". Dla mnie samej - zbyt odmęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Samuela 23.06.22, 07:59 Doceniłabym u kogoś. Sama nie nadalabym- ani Samueli ani Samuela. Jakoś mi nie brzmi, chyba chodzi o zbitek liter "ue"" 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Samuela 23.06.22, 11:10 Chyba mogę się podpisać. U kogoś oba docenię, ale dla mnie w obu coś nie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Samuela 28.06.22, 02:32 Samuel jest na liście moich ulubionych imion męskich, ale Samuela już mi się nie podoba. Jest dla mnie imieniem zbyt odmęskim i nie aż tak atrakcyjnym brzmieniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
krinjo Re: Samuela 28.06.22, 07:59 Zdecydowanie bardziej wole : „Salomea” jest przepiekne. Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Samuela 05.07.22, 11:22 Podobają mi się imiona z końcówką-ela. Emanuela, Izabela, Gabriela i Samuela właśnie. Nie odczuwam że jest zbyt odmęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Samuela 09.08.23, 14:00 Ja też nie, lubię wszystkie z taką końcówką z, brzmią bajkowo O, i jeszcze inne przykłady : Konsuela, Anabella, Novella, Estella, Stella, Domicela, Mirabella, Ingella, Agnella, Marcela, Adela, Aksela, Angela, Daniela, Michaela, Rafaela, Mariella, Ninella, Nella, Bella, Della, Bella, Gela, Vendela, Manuela, Aniela, Rachela, Anella, Sela, Wella, Zella, Graciella, Klaribella, Maristella. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Samuela 09.08.23, 21:45 I jeszcze Karmela Samuela ma w sobie coś rozpływającego jakby, w 'ue' i ogólnie w 'muela'. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Samuela 14.07.22, 21:40 Bardziej podoba mi się podobnie brzmiąca Salomea Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Samuela 09.08.23, 16:25 W moim odczuciu zbyt odmęska i stworzona na siłę, coś jak Krzysztofa. Zdecydowanie nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś