wojasaj 08.11.04, 20:18 Za miesiac bedziemy miec dzidziusia i nie mamy imienia dla dziewczynki. Prosze o sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 20:24 a jakie imię byście preferowali, raczej popularne czy rzadsze? Odpowiedz Link Zgłoś
wojasaj Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 20:55 Jest nam obojetne czy to bedzie imie popularne czy tez starsze. Chcielibysmy by bylo to imie swiete. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 21:04 Szkoda, ze nie podalas zadnych preferencji co do imie. Tak w slepo proponuje: Ida Joanna Michalina Dobromila Paulina Franciszka Laura Honorata Gabriela Fryderyka Jest cos dla was? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 21:53 wojasaj napisała: > Chcielibysmy by bylo to imie swiete. tzn. mające patronkę (patrona)? W takim razie w grę wchodzi praktycznie większosć popularniejszych imion; oprócz tego spośród rzadkich mogę zaproponować takie imiona, jak: Alodia Aniceta Amata Benigna Berenika Blanka Bogumiła (patronem tego imienia jest bł. Bogumił) Celestyna Delfina Eleonora Eligia Eryka Faustyna Filomena Flora Helena Honorata Kazimiera Klara Konstancja Kryspina Leonia Ludwika Marcjanna Maryna Otylia Regina Róża Jadwiga Krystyna Elżbieta Ewa Janina Salomea Stanisława Tacjana Teodora Teodozja Teofila Teresa Urszula Waleria Zyta ...w kazdym razie powiadom nas, na jakie imię sie zdecydujesz Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 22:57 A może: -Marta -Kinga -Kornelia -Łucja -Marcjanna -Liwia -Marcelina/Marcela Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Imie dla dziewczynki 08.11.04, 21:28 a jakie wybraliście imię dla chłopca? Tak z ciekawości pytam a imię dla ziewczynki, hmm.. może: Marta Kornelia Otylia Dagna Inga Paulina a może orginalnie Darlena, strasznie mi się ostatnio to imię podoba Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: Imie dla dziewczynki 09.11.04, 00:42 Justyna, Barbara, Joanna, Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Imie dla dziewczynki 09.11.04, 09:27 Jak swiete to moze Fausytyna?! Moje propozycje Faustyna Klara Rozalia Marta Imelda Odpowiedz Link Zgłoś
annous Re: Imie dla dziewczynki 09.11.04, 10:32 Małgorzata - Małgosia - Gosia Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Imie dla dziewczynki 09.11.04, 16:58 Moja coreczka nazywa sie Klara. Klarutek, Klarunia, Klarusia, Klarus, Klarenka. Ale nie Klarcia!!! pa.K+K Odpowiedz Link Zgłoś
wojasaj Re: Imie dla dziewczynki 09.11.04, 18:37 Dziekuje Wam wszystkim bardzo, napewno Was powiadomimy jak wybierzemy imie. A jakie sa teraz popularne imiona w Polsce? My mieszkamy w Kanadzie i bardzo chcemy aby dziecko mialo imie Polskie. Joanna i Adam Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka1 Re: Imie dla dziewczynki 10.11.04, 23:26 Jeśli "święte " to polecam Dorotka( ta malusia itd...) NAPRWDĘ JEST TAKA ŚWIĘTA.Poza tym to oznacza DAR OD BOGA. Odpowiedz Link Zgłoś
hancur Re: Imie dla dziewczynki 11.11.04, 15:51 Popularne sa Julcie i Marysie. My wybralismy Antonine-Tosie Odpowiedz Link Zgłoś