Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo z Facebooka

13.02.23, 17:03
Przypomniało mi się, że jakiś czas temu znalazłam na Facebooku 6 osobowe rodzeństwo: Karolina, Wiktoria, Patrycja, Hubert, Marcel i Ernest. Co sądzicie o tym zestawieniu? smile
Obserwuj wątek
    • emnilda.wolna Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 17:27
      Zależy w jakim wieku, ale szału nie ma. Z tego wszystkiego mogłabym nadać Wiktorię, gdyby było 20 lat temu. wink
      • polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 18:34
        Niestety nie pamiętam wieku, ale na pewno to nie było dorosłe rodzeństwo big_grin
    • remigia1 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 19:18
      Jest osobny wątek o rodzeństwach z Facebooka.

Nie podoba mi się ten zestaw. Ernest jest zdecydowanie zbyt twardy, Patrycja i Marcel są niestety sezonowkami. Hubert brzmi ładnie, ale też jest trochę sezonowy, a Wiktoria jest super.
      • polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 22:06
        W takim razie sorki, najwyraźniej mi gdzieś umknął wink
    • katarzynkaa Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 19:50
      W każdym imieniu jest r smile
      • polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 21:17
        Tak jak lubisz big_grin
    • sulimira Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 20:53
      Nie podobaja mi sie te imiona. Jako zestaw troche lepiej, ale Wiktoria mi tu nie pasuje poniewaz jest duzo ladniejsza od pozostalych i mniej sezonowa
      • polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 22:05
        Mnie podoba się Karolina i uważam, że Karolina i Wiktoria ładnie pasują dla sióstr smile Patrycji nie lubię, chociaż wolę ją od np. Gabrieli czy Kamili. Hubert nie podoba mi się, od Marcela wolę Marcelego, a Ernesta bardzo lubię big_grin
    • annthonka Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 11:48
      Z tego zestawu tylko Ernest, reszta zupełnie nie w moim guście.
    • niii Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 12:25
      Wiktoria zawsze elegancka, pasująca do każdego prawie zestawu, Karolina również klasyk i do tego dziewczęca. Marcela lubię że względu na brzmienie. Najgorszy jest w moim odczuciu Hubert i Ernest. Patrycja neutralna, na pewno lepsza niż niektóre propozycje.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 21:44
      Duży kontrast pomiędzy imionami dziewczyn a chłopaków. Dziewczyny nudne i osłuchane (choć Karolinę lubię), u chłopaków bardziej się wysilili, ale zupełnie nie w moim guście. W dodatku Marcel zamiast Marceli.
      • niii Re: Rodzeństwo z Facebooka 15.02.23, 02:16
        Ucinane jest i albo y na końcu, żeby imię brzmiało 'współcześnie'. Widać to na przykładzie Marcela i Wincenta/ Vincenta. Dobrze, że nie występuje Jerz, albo Ignac jako pełna forma imienia wink Osobiście podoba mi się końcówka: -el, -an, on, -o, -a, -i. Do Y nie jestem przekonana, wyjątkiem jest np. Wincenty ale bardziej za samo imię. Zakończenie męskich imion na - a, -i, -y, -asz, - enty, -st, -cjusz jest obecnie raczej dość rzadko wybierane, poza Ignacym i Jerzym właśnie wink Mnie np. odstraszają imiona takie, jak: Zebediasz, Zachariasz, Jeremiasz, Kalasanty, Bonawentura, Barnaba, Wenanty, Laurenty, Protazy, Pafnucy, Bonifacy, Patrycy, Agaton, Dorot, Alicjusz, Jan Maria, Eustachy, Modest, Kalikst.
    • gaudencja Re: Rodzeństwo z Facebooka 26.02.23, 02:51
      Rodzice o raczej jednorodnym stylistycznie guście, imiona nie zaskakują in plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.