polik17 13.02.23, 17:03 Przypomniało mi się, że jakiś czas temu znalazłam na Facebooku 6 osobowe rodzeństwo: Karolina, Wiktoria, Patrycja, Hubert, Marcel i Ernest. Co sądzicie o tym zestawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 17:27 Zależy w jakim wieku, ale szału nie ma. Z tego wszystkiego mogłabym nadać Wiktorię, gdyby było 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 18:34 Niestety nie pamiętam wieku, ale na pewno to nie było dorosłe rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 19:18 Jest osobny wątek o rodzeństwach z Facebooka. Nie podoba mi się ten zestaw. Ernest jest zdecydowanie zbyt twardy, Patrycja i Marcel są niestety sezonowkami. Hubert brzmi ładnie, ale też jest trochę sezonowy, a Wiktoria jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 22:06 W takim razie sorki, najwyraźniej mi gdzieś umknął Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 20:53 Nie podobaja mi sie te imiona. Jako zestaw troche lepiej, ale Wiktoria mi tu nie pasuje poniewaz jest duzo ladniejsza od pozostalych i mniej sezonowa Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Rodzeństwo z Facebooka 13.02.23, 22:05 Mnie podoba się Karolina i uważam, że Karolina i Wiktoria ładnie pasują dla sióstr Patrycji nie lubię, chociaż wolę ją od np. Gabrieli czy Kamili. Hubert nie podoba mi się, od Marcela wolę Marcelego, a Ernesta bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 11:48 Z tego zestawu tylko Ernest, reszta zupełnie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 12:25 Wiktoria zawsze elegancka, pasująca do każdego prawie zestawu, Karolina również klasyk i do tego dziewczęca. Marcela lubię że względu na brzmienie. Najgorszy jest w moim odczuciu Hubert i Ernest. Patrycja neutralna, na pewno lepsza niż niektóre propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Rodzeństwo z Facebooka 14.02.23, 21:44 Duży kontrast pomiędzy imionami dziewczyn a chłopaków. Dziewczyny nudne i osłuchane (choć Karolinę lubię), u chłopaków bardziej się wysilili, ale zupełnie nie w moim guście. W dodatku Marcel zamiast Marceli. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Rodzeństwo z Facebooka 15.02.23, 02:16 Ucinane jest i albo y na końcu, żeby imię brzmiało 'współcześnie'. Widać to na przykładzie Marcela i Wincenta/ Vincenta. Dobrze, że nie występuje Jerz, albo Ignac jako pełna forma imienia Osobiście podoba mi się końcówka: -el, -an, on, -o, -a, -i. Do Y nie jestem przekonana, wyjątkiem jest np. Wincenty ale bardziej za samo imię. Zakończenie męskich imion na - a, -i, -y, -asz, - enty, -st, -cjusz jest obecnie raczej dość rzadko wybierane, poza Ignacym i Jerzym właśnie Mnie np. odstraszają imiona takie, jak: Zebediasz, Zachariasz, Jeremiasz, Kalasanty, Bonawentura, Barnaba, Wenanty, Laurenty, Protazy, Pafnucy, Bonifacy, Patrycy, Agaton, Dorot, Alicjusz, Jan Maria, Eustachy, Modest, Kalikst. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo z Facebooka 26.02.23, 02:51 Rodzice o raczej jednorodnym stylistycznie guście, imiona nie zaskakują in plus. Odpowiedz Link Zgłoś