kotka00 28.11.04, 12:39 Co sadzicie o imieniu Gabrysia? mi sie to imie podoba i mam zamiar tak nazwac moja pierwsza córke, ale chciala bym wysluchac waszej opini. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Gabrysia 28.11.04, 12:44 Piękne imię. Brzmi bardzo dźwięcznie i elegancko w swojej głównej formie - Gabriela, ma słodkie zdrobnienie - Gabrysia, a poza tym masę innych możliwości - Gabi, Gabunia, Gabisia i inne. A na dodatek pozytywne skojarzenia z "Jeżycjadą" . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabrysia 28.11.04, 12:48 Tu znajdziesz więcej opinii na temat tego imienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13436572&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabrysia 28.11.04, 12:52 Aha, zapomniałam dodac - na forum jest duże lobby pro-Gabrysiowe, ale ja nie jestem fanką tego imienia, i zadziałały tu z całą pewnością skojarzenia z moją rówieśniczką Gabrysią (Gabą), którą znałam w dziecinstwie. Dlatego imię to dla mnie nie ma w sobie nic szczególnie ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Gabrysia 28.11.04, 13:07 mnie się bardzo podoba i ma sliczne zdrobnienia. POdobnie jak Tawananna mam pozytywne skojarzenia z Jezycjadą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_91 Re: Gabrysia 28.11.04, 18:50 Bardzo ładne imię. Na drugie imię mogłabyś nazwać córeczkę Ida albo Natalia... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gabrysia 29.11.04, 12:10 Ładne Mam do niego sentyment również przez Jeżycjadę. Ale nie dawaj drugiego imienia. Gabriela jest ładna sama w sobie i nie potrzebuje dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Fanka imienia Gabrysia :) 29.11.04, 12:37 ariana1 napisała: > Ładne Mam do niego sentyment również przez Jeżycjadę. Ale nie dawaj drugiego > > imienia. Gabriela jest ładna sama w sobie i nie potrzebuje dodatków. Tyż prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Gabrysia 29.11.04, 12:54 Gabriela - ładnie. Niestey nie lubię wszelakich zdrobnień od tego imienia. Gabi, Gabrysia, Gaba Odpowiedz Link Zgłoś
ollkkaa Re: Gabrysia 29.11.04, 13:33 Gabrysia to piękne imię, mam córcię Gabrysie pozdr olka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gabrysia 29.11.04, 17:16 cysia.b napisała: > Imię w porządku, teraz raczej na topie. Chyba żartujesz! Znam tylko jedną Gabrysię w wieku przedszkolnym. W dobie Julek i Wiktorii , to chyba raczej rzadkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabrysia 29.11.04, 19:07 ariana1 napisała: > Chyba żartujesz! Znam tylko jedną Gabrysię w wieku przedszkolnym. W dobie Julek > > i Wiktorii , to chyba raczej rzadkie imię. Cysia prowadzi prywatną statystyke warszawską, zajrzyj do jej wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Gabrysia 30.11.04, 10:15 W Warszawie to nie jest rzadkie imię Tylko od kwietnia urodziło się tu 100 Gabrieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gabrysia 30.11.04, 11:22 No to nawet na ileś milionów mieszkańców, to chyba niedużo? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Gabrysia 30.11.04, 12:05 Ale sporo jesli chodzi o dzieci nowonarodzone. Według moich obliczeń Gabriela była na 11 miejscu sposród imion żeńskich. W tym roku to imię zdecydowanie jest w modzie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Gabrysia 30.11.04, 12:14 Jeżeli na 11 m-cu , to wg mnie nie jest tak bardzo popularne, aczkolwiek modne , masz rację. Dodam jeszcze ,że nie jest moim zamiarem przekonywać cię do swoich racji ani kłócić się z tobą Ten wątek traktuję jako wymianę lużnych, sympatycznych uwag z tobą nt. imienia Gabrysia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Gabrysia 30.11.04, 14:02 Ja też bynajmniej nie mam zamiaru się kłócić Po prostu wydaje mi się, że wielu osobom podoba się to imię. Ale to chyba dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś