tawananna 22.12.04, 20:32 Moje nowe odkrycie - co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forencja Re: Wiganna 22.12.04, 20:37 Gdzie znalazłaś to imię? Wiesz może, jaką ma etymologię? Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Wiganna 22.12.04, 20:51 Niestety, nie znam etymologii. Imię mignęło mi w napisach jakiegoś programu w TV przy przełączaniu kanałów . Szperałam w Internecie i niestety nic ciekawego - kilka tekstów o niejakiej Wigannie Papinie (wynika z nich, że jest wizażystką/charakteryzatorką/kostiumografem) plus wypowiedź jakiejś dziewczyny, która ma kuzynkę Wigannę - internautka opisuje to imię jako połączenie Jadwigi i Joanny (czemu nie np. Jadwigi i Anny, nie wiadomo ). Ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Wiganna 22.12.04, 23:09 Chyba slyszalam o tej samej osobiePolaczyla wlasnie Jadwige z Joanna,jako,ze za Jadwiga na pierwsze nie przepadala.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wiganna 22.12.04, 23:44 Być może jest to jej pseudonim artystyczny, albo też Rymut nie zauwazył tej osoby, bo nikogo w Rymucie o tym imieniu nie ma. Pobiezne poszukiwania tego imienia równiez nie dały żadnych rezultatów. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Wiganna 22.12.04, 21:21 Mnie się niestety nie podoba. Wolę imiona krótkie i nie przepadam za końcówką - anna, dlatego nie nazwałabym córki np. Marianna. Odpowiedz Link Zgłoś