idaaa Re: a Ferdynand? 18.01.05, 12:10 Fajne imię ale odkąd mam dzieci (a będzie to już z 6 lat) to jednoznacznie kojarzy mi się z bakowym Psem Ferdynandem Wspaniałym Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: a Ferdynand? 18.01.05, 12:20 ja tak sobie pytam bo mój tata ma tak na imie i ciekawi mnie czy innych ono tez tak bawi jak mnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: a Ferdynand? 18.01.05, 12:34 Bawić może nie, ale fajne jest!! Taaaaaaakie ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: a Ferdynand? 18.01.05, 12:45 Ma w sobie "coś" pozytywnego Osobiście nie znam żadnego Ferdynanda, jedyny o jakim mam pojęcie to Kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: a Ferdynand? 18.01.05, 15:25 Ferdynand Makłowicz, syn Roberta Makłowicza )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Ferdynand? 18.01.05, 16:20 Bardzo sympatyczne imię, które zwłaszcza pasuje w tym okresie życia, kiedy mężczyzna zostaje dziadkiem. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: a Ferdynand? 18.01.05, 17:05 Jednoznacznie kojarzy mi się z Ferdynandem Kiepskim z filmu "Świat według Kiepskich". Brzmi z tym nazwiskiem humorystycznie Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a Ferdynand? 18.01.05, 18:09 forencja napisała: > Jednoznacznie kojarzy mi się z Ferdynandem Kiepskim z filmu "Świat według > Kiepskich". Brzmi z tym nazwiskiem humorystycznie Dobrze, ze nie znam filmu. Mnie sie imie podoba. Tylko nie mam pomyslu na fajne zdrobnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: a Ferdynand? 18.01.05, 18:16 Jedyne zdrobnienia jakie przychodzą mi do głowy to Ferdek i Ferdziu... Mayessa, a jak rodzina, znajomi zwracają się do Twojego taty? Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: a Ferdynand? 18.01.05, 22:17 Wszyscy (lacznie z jego mama) uzywaja innego imienia (drugiego) tylko w pracy mówia niektórzy:Ferdek, Fredek a moze byc tez Fredzio, Fredzik, Ferdynandek ) a jak sobie czasem robimy jaja to mówimy : "Ferdynandzie". Tylko ze u niego imie doskonale pasuje do nazwiska. Ale tata nie za bardzo przepada za tym imieniem i tez woli drugie (choc jest równie okropne),Niestety Odpowiedz Link Zgłoś