idaaa 18.01.05, 12:18 Całkiem spory czas temu (a było to jeszcze na studiach) do indeksu obok skrótu "prof" kazano nam wpisać imię Rozanna... I od tamtego czasu jestem tym imieniem zfascynowana i cały, cały czas żałuję, że zamiast 5 liter ma 7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayessa Re: Rozanna 18.01.05, 22:21 A co za roznica? 5 czy 7. Tez sie spotkalam z tym imieniem na uczelni tylko ze przy pani doktor Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rozanna 19.01.05, 10:47 mayessa napisała: > A co za roznica? 5 czy 7. Tez sie spotkalam z tym imieniem na uczelni tylko ze > przy pani doktor Widocznie dla idyyy to jest roznica, o ktorej wielokrotnie pisala w innych postach. Mnie to imie niespecjalnie sie podoba, mam skojarzenia z kiczowatym serialem rodem z Ameryki Pd. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Rozanna 19.01.05, 15:45 Oj róznica to była spora zwłaszcza przy wyborze imienia dla Florci. Teraz może już nieco mniejsza... Chociaż niezbadane są wyroki boskie, więc kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Rozanna 04.06.05, 16:56 Imię Rozanna nie podoba mi się, Rozalia lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Rozanna 18.01.05, 22:21 chociaz nie. tamta to byla Ruzanna no i nie byla Polka (tylko z Iranu, Arabii???) Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Rozanna 21.01.05, 12:36 ale ja nadal nie rozumiem tego 5- 7 czy chodzi o "rozan"- "rozanna" 5-7? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rozanna 21.01.05, 12:47 mayessa napisała: > ale ja nadal nie rozumiem tego 5- 7 czy chodzi o "rozan"- "rozanna" 5-7? Nie, nie chodzi o to. Na stronie wyjsciowej forum jest wyszukiwarka, powinna ic pomoc w rozwiklaniu tej zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Enigmatyczne 5 liter... 21.01.05, 19:48 Spróbuję Ci troszeczkę ułatwić rozwikłanie tej "zagadki". Otóż chodzi o to, że w rodzinie mojego Męża istnieje młoda, aczkolwiek bardzo miła tradycja nadawania imion, których liczba liter równa jest liczbie liter nazwiska. A nazwisko- jak już się teraz łatwo domyślić- mamy 5 literowe I stąd ten cały "pięcioliterowy problem". Dodam, że mam już trójkę dzieci z których każde ma imię na 5 liter właśnie (Filip, Dawid i Flora) natomiast mój mąż (Jerzy) ma siostrę Ligię oraz brata Karola Myślę, że teraz wszystko jest już wystarczająco jasne Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Teraz juz rozumiem... 21.01.05, 22:57 ...nie zagladam tu na tyle czesto zeby sie orientowac. Odpowiedz Link Zgłoś