kate-0 23.01.05, 20:08 z przykroscia musze stwierdzic,ze jestem zaszokowana odpowiedziami na moje zapytanie dotyczacego imienia Vanessa.Wyraznie pytalam czy istnieje takie imie w naszym kalendarzu,a nie o to czy sie komus to imie podoba i z czym sie kojarzy.Wyraznie osoby,ktore maja jakies brzydkie skojarzenia z tym imieniem,pochodza z jakis podejrzanych srodowisk.Soory,ale tak to wyglada dla mnie.Szkoda tylko ze na forum powaznej gazety ludzie szykanuja sie nawzajem.Mi osobiscie wiele imion sie nie podoba ,a ktorymi wiele osob sie zachwyca na forum i nawet do glowy by mi nie przyszlo,by komus w ten sposob upiekszac zycie.A tak przy okazji,co na ten temat ma do powiedzenia Arystoteles to juz calkiem mnie nie rusza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: co za ludzie 23.01.05, 21:16 Szykanować ze słownika języka polskiego- "Robić komuś rozmyślne przykrości, utrudnienia, prześladować kogoś". Czy ktokolwiek cokolwiek Ci utrudnił?? Czy ktokolwiek Cię prześladował?? My tylko wyraziliśmy swoją opinię na temat tego imienia. A przecież ideą forum jest to, aby każdy- niezależnie od swoich poglądów- mógł je wyrazić. Poza tym nadanie tego imienia naprawdę jest niezgodne z obowiązujacym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: co za ludzie 23.01.05, 22:22 Oczywiście, poza tym budzi na tyle silne skojarzenia, że naprawdę warto się zastanowić, obciążając dziecko na całe życie. Przy tym o ile mam wrażenie, ze mamy Józefów czy Franciszków decydują sie na imiona swoich dzieci świadomie, doskonale sie orientując w tym, ze część ludzi będzie uważała imiona ich dzieci za tracące myszką, o tyle mamy Waness i Dżesik nadają imiona uważając je za piękne i nie zdając sobie sprawy z tego, ze duża część społeczeństwa będzie je kojarzyć z krzyczącym bezguściem i brakiem klasy domu rodzinnego. Dobrze jest przemyśleć, czy się właśnie tego chce albo czy jest to obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: co za ludzie 23.01.05, 23:15 A ja tak nieśmiało...w kwestii Arystotelesa... Wiesz - Gaudencja ma taką sygnaturę - to wszystko... Raczej wątpliwe jest,żeby Arystoteles poświęcał imieniu Vanessa aż dwie księgi... Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: co za ludzie 23.01.05, 23:26 nie no, to mnie zabilo!!!!!!!!!!! penelina napisała: > A ja tak nieśmiało...w kwestii Arystotelesa... > > Wiesz - Gaudencja ma taką sygnaturę - to wszystko... > > Raczej wątpliwe jest,żeby Arystoteles poświęcał imieniu Vanessa aż dwie > księgi... > > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Arystoteles 23.01.05, 23:26 O rany, leżę i kwiczę!! DDDD Penelino, jesteś wielka! DDD Zupełnie nie skojarzyłam, ze chodzi o moją sygnaturkę DDD Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: co za ludzie 24.01.05, 00:14 Cieszę się,że sprawiłam Wam trochę radości)) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: co za ludzie 24.01.05, 10:09 )))))))) Oj, aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu. Słuchajcie, a może jednak nie wiemy wszystkiego o Arystotelesie... Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: co za ludzie 24.01.05, 10:19 Hmm a ja się cieszę jeżeli ktoś na forum wyraża swoje opinie o moich wyborach. Po to z resztą przedstawiam je na forum - żeby sie inni ustosunkowali. Nie trudno jest dać dziecku wymyślne oryginalne imię, problem,żeby nie uprzykrzyć mu tym kontaktów z rówiesnikami, bo nie każde dziecko jest na tyle "charakterne" żeby nie przejmować się docinkami. Moja mama np chciała dac mojemu bratu na imię Napoleon i brat do tej pory dziekuje wszystkim, którzy ją od tego odwiedli. Jestem nowa forumowiczką, ale nie zauważyłam aby specjalnie tu kogoś szykanowano czy ośmieszano. Wydaje mi sie wręcz, że tolerujemy swoje poglądy, jakże często odmienne. Kate nie zrażaj sie do nas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś