owieczka1982 08.02.05, 02:53 czy ktos z was spotkal sie z tym imieniem?? ale nie jako zdrobnieniem, tylko pelnym imieniem?? mnie osobiscie rozbawilo jak pani w banku miala napisane na drzwiach 'olenka XXX'a miala trzydziesci pare latek, no i dosc dziwnie wygladal napis na nagrobku 'olenka ZZZ lat 80' imie brzmi nienajgorzej, ale jakos nie pasuje mi juz do kobiety 30letniej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Oleńka 08.02.05, 10:48 Pewna znana mi Pani Doktor zwie się Iwonka. Nie Iwona tylko Iwonka. Do tego Maślanka... Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Oleńka 08.02.05, 17:12 A mi podobnie brzmi Pola, Nadia, Lena i inne zdrobnienia które się panoszą. Albo osiemdziesięcioletni Kaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Oleńka 08.02.05, 20:08 Mieszkam w Holandii i tutaj zdrobnienia sa czesto oficjalnymi imionami. Daleko nie szukajac - moja szwagierka ma na imie Marianne, a jej corka Marianka. Tak troche jak Ivana i Ivanka Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Oleńka 08.02.05, 23:29 przegladajac Rymuta natknelam sie na pelno takich kwatkow w stylu wspomnianej Olenki czy Iwonki. Chocby Grzes, Haneczka, Franio, Frania itd. Prawie przy kazdym imieniu. Moim zdaniem - to tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś