kingusi 14.02.05, 20:32 bardzo prosze o wpisanie sie mamy kazdej Nadusi.Jak zdrabniacie to imie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: kto ma coreczke NADIE? 14.02.05, 21:13 Przepraszam, ale to imię wałkujemy co miesiąc. Wrzuć w wyszukiwarkę, była cała masa niekończących się wątków o Nadii. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: kto ma coreczke NADIE? 14.02.05, 22:01 przeczytaj uwaznie temat watku i wykasuj sie , prosze Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: kto ma coreczke NADIE?do ani 14.02.05, 22:04 i jeszcze jedno, zastanawiam sie czemu zwracasz uwage na watki ktore cie nie interesuja, a dotycza tego imienia, zajmji sie bardziej pospolitymi imionami [poczytaj sobie o ani na przyklad] Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: kto ma coreczke NADIE? 14.02.05, 23:22 Każde forum ma swoje zasady. Tutaj zasada jest taka, że przed założeniem wątku o jakimś imieniu sprawdza się, czy taki temat już był. Jeśli temat jest, nic nie stoi na przeszkodzie, by się do niego dopisać, zamiast robić bałagan i zakładać nowe wątki. I dotyczy to każdego imienia, nieważne, czy to Ania, Nadia czy Kunegunda. Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: kto ma coreczke NADIE? 14.02.05, 22:56 Nasza kwietniowa córeczka będzie miała na imię Nadia - dla nas to najpiękniejsze imie pod słońcem, ale jak pewnie zauważyłaś na tym forum - "nie lubiane". Czytałam poprzednie wątki i jak odpowiedziałam popieram Twoje argumenty.Moi znajomi mają małą Nadię i zwracają sie do niej Nadinka, Nadka i Nadusia.Pozdrawiam serdecznie ania i 32 tc NADIA Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: kto ma coreczke NADIE? 14.02.05, 23:56 mysle, Aniu, ze to nie tak. Nadia brzmi pieknie, ale fakt jest faktem, ze jest to skrot i ze jest piekny polski odpowiednik Nadzieja. Rozumiem, ze Ty i Kingusia wolicie Nadię, Wasze prawo. Z tym, że Kingusia zapomina o czyms takim jak uprzejmosc i dobre wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: kto ma coreczke NADIE?Lukrecjo 16.02.05, 11:16 masz lukrecjo absolutna racje -jestem nieuprzejma gdyz weszlam na to forum pierwszy raz , sadzac ze jak na innych forach dotyczcych naszych dzieci bedzie tu panowac atmosfera wzajemnej zyczliwosci a nie przekrzykiwania sie , dziwi mnie ze nie zarzucasz nioeuprzejmosci tym osoba ktore sie w kilku watkach wypowiadaja jakoby oryginalne imiona nadawali prosci ludzie by sie wywyzszyc - w zyciu nie slyszalam wiekszej bzbury, nonsensu i nieuprzejmosci za jadnym razem, oczywiscie nie musisz sie ze mna zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam do Kingusi 16.02.05, 20:01 Wiesz, nie odwiedzam wielu forum, więc nie wiem, jak jest wszędzie, ale zauwazyłam, ze na innych forach tez wybuchaja co nieraz jakies awanturki. Ot, chyba poprostu ludzie są rózni i czasem muszą sie podenerwowac, pokłócić itd. Moim zdaniem na tym forum jest sympatycznie i ludzie generalnie są tu życzliwi. Tyle, że niektórzy mają zdecydowane zdanie na temat pewnych imion, które wyrażają, czym naciskają innym na odciski. No i się zaczyna kolejna awantura (bynajmniej mnie to do tego forum nie zniechęca; jest ciekawiej-pikantniej) Myslę, Kingusi, że zbytnio wzięłaś do siebie zdanie niektórych na temat twoich ulubionych imion. Kazdy ma prawo mieć swoje zdanie. Kiedys ktoś napisał na tym forum, ze Hanna to najbrzydsze imię jakie zna, ktos inny, ze to takie chłopskie imię. I zupełnie mnie to nie obeszło (a tak mam naprawdę na imię). A Ty zupełnie niepotrzebnie sie bulwersujesz i przejmujesz cudzym gadaniem. Mysle, ze czasem warto posłuchac cudzych argumentów, a odpowiadanie nieuprzejmościa na nieuprzejmosc do niczego sensownego tez nie prowadzi. Ale oczywiście nie musisz sie ze mną zgadzać Odpowiedz Link Zgłoś
mania_j Re: kto ma coreczke NADIE? 18.02.05, 10:41 Wiotam Moja córka ma 15 m-cy i ma na imię Nadia - co prawda nie wszyscy byli w rodzinie zadowoleni z tego imienia i dlatego tez miedzy innymi n akcie urodzenia widnieje Weronika,Nadia. (Przekabacili mojego męża) Jednak nikt nie mowi Weronika tylko kazdy Nadia. I juz nie raz slyszlam ze to bez sensu bo dziecku robi sie w balagan od malego ale mi sie imie Nadia podoba bardzo i ja zawsze tak bede mowic do mojej córci, a jak dorosnie do szkoly i tam zaczna mowic Weronika to mysle ze nie bedzie miala wielkiego zalu. Mi sie bardzo podoba samo Nadia ale zdrobnialie mowimy przewaznie Nadisia, czasami Nidinka, Nadunia. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrowa Re: kto ma coreczke NADIE? 18.02.05, 22:18 Ja mam prawie roczną córę Nadię.Mówimy:Naduniu,Nadulinko,Nadulko,Natko) Odpowiedz Link Zgłoś