lilarose Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 01.06.06, 13:45 O, Hela - Piersi U cioci na imieninach - Szwagierkolaska (Michał, Felka) Jadziem na Bielany Tango andrusowskie Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 03.06.06, 16:31 To jeszcze z żeglarskich: Hej Samantha, hej Samantha ( co prawda o łodzi, ale ich nazwy często brały się od imion ukochanych ) Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 18.11.06, 21:47 "Wujek Kazek" SDM-u (w tekście pojawia się również Zocha") i a'propos: "Zocha" - piosenka żeglarska z repertuaru Spinakerów i biesiadny hicior: "O Maryjaaaannoooo, gdybyś była zakochaaaaaanąąąąąą..." Odpowiedz Link Zgłoś
hana_bi Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 04.06.06, 14:43 Celina; Do Ani (Kult) Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 30.10.06, 21:52 Zuzanna-Leonard Cohen Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 31.10.06, 12:17 Chris Rea - Julia Chris Rea - Josephine Andru Donalds - Michelle Vanessa Paradis - Joe le taxi Jennifer Lopez - Jenny from the block Madonna - Dear Jessie Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 31.10.06, 15:33 "Tango andrusowskie" (Maniusia) "O mein lieber Augustin" i jeszcze z repertuaru Brathanków: "Wianek Hanki" "Heniek" (Hanka i Heniek) "Czerwone korale" (Kryśka) "Modliła się dziewczyna" (Jasiek) "Ballada o miłości, Staszku i jego bracie Marianie" (Staszek, Marian, Kryśka) "Jestem jestem Nowak Rysiek" "W lesie co jest blisko sadu" (Janek) "Pan z panem w Zakopanem" (Tadek, Krystyna, Stasiek, Diana, Jan) "Władek Mrowca Piekarz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alagodz Re: o Żermenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:17 Śpiewał kiedyś Marian Opania Tak sympatycznie "cukierki dla panienki mam" -a ona go nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: o Franciszku 18.11.06, 23:29 Franek to jest szatan Extraklasa Brat cioteczny Sawalasa Czyli krótko- w wielkim jaju małe żółtko... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Hilda i Hans 27.01.07, 23:38 refren: O, Hilda i Hans Na Ślunsku se mieszkajo, Nie poradza zrozumić, Co uny se godajo. (piosenka z imionami sensu stricto, jako że każda zwrotka mówi o jakichś perypetkach małżeńskich Hildy i Hansa) Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Re: Laura 28.01.07, 11:29 Zbigniew Wodecki - "Basia (jesteś tak czuła jak nikt)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Paula IP: 81.15.194.* 01.02.07, 12:32 Oczywiście są i piosenki do mojego imienia: ,,Hey Paula'' - Paul Anka ,,Paula'' - Tiziano Ferro ,,Paula'' - Adamo Są jeszcze dwie piosenkarki o tym imieniu: Paula Abdul Paula Cole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Piosenki z imionami - dopisujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:16 "Baśka" "O Ela" "Helenka" "Nie płacz Ewka" Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 20.06.07, 16:04 Znów księżniczka Anna spadła z konia Odpowiedz Link Zgłoś
suzan11 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 20.06.07, 17:05 Co się stało z Magdą K... Amadeus-Falco Mała Megi... Maryna-Piersi Zośka-Piersi Angelina-Richard Marx Marusia-M.Rodowicz Zupa Romana Kasiu,Katarzyno-Milano Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 20.06.07, 21:59 A Anna to wszystko czuje i czeka aż on.. pierwszy się zdecyduje umóiwc z nią - Republika Hej, hej hej Florentyno - Czerwone Gitary A panna Krysia, panna Krysia z panem Waldkiem co się tu przed chwilą przysiadł .. - Gąsowski? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Pozwalam sobie na spam :P 20.06.07, 22:10 Warunkiem wpisania na tę listę jest imię w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 21.06.07, 14:05 nie wiem, czy ktoś już wpisał - streszczę jedną z moich ulubionych piosenek: dokąd, Anno? wracaj! Po co? Po chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
suzan11 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 24.06.07, 21:53 jeszcze dopiszę kołysanka dla Agaty-Bajm Katarzyna i księżyc-Bajm Olek-Bajm Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 25.06.07, 08:15 Kaczmarski tez spiewal Celine kiedys.A poza tym: Starship-Sara Simon&Garfunkel-Emily Barry Manilow-Lola(Copacabana) Santana-Maria,Maria Bad Boys Blue-Michelle The Beatles-Michelle Guns'N Roses-My Michelle Europe-Carrie Rolling Stones-Angie John Cougar Melloncamp-Jack&Diane Richie Valens-Donna Kool & The Gang-Joanna Travolta-Sandy Elton John-Nikita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Piosenki z imionami - dopisujcie IP: *.smstv.pl 13.10.07, 20:59 Kukiz "O Hela, twoje ciało mnie onieśmiela", "Maryna dziewczyno ostra jak nóż" "Luśka, Luśka ty miałaś imadło w paluszkach" "Hej, hej Florentyno woła echo wśród drzew" chyba Czerwone Gitary "Złoty most za tę noc z Renatą" "Ruszaj się Bruno idziemy na piwo" Stare Dobre Małżeństwo " O Stefan jak mi ciebie brak" chyba Rudi Schubert "Marina" Brassens "gdy Margot stanik swój rozpinała..." Anna Jantar "Baju baj proszę pana.. ja nie jestem taka pierwsza lepsza Anna" aria Jontka "Oj Halino, oj jedyna" "Panie Janie rano wstań" "Basiu Basiu Basiu Basiu Baś popatrz co dla ciebie mam" czy jakoś tak 'Sanitariuszka Małgorzatka" Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 26.10.14, 20:19 Dla Elizy, śpiewa Eliza Czerwińska - piękny tekst, uwielbiam go, muzykę też rzecz jasna, śpiewam mojej Elizie Kołysanka dla Tytusa - Z. Hołdys (ale imię w tekście nie pada) Melodia dla Zuzi - Marek i Wacek (ale to w ogóle bez tekstu ) Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 26.10.14, 20:42 Nie czytałam całego wątku. - Baśka Wilków (jest tam sporo imion) Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 26.10.14, 23:50 Nie wiem czy już była, ale może Aisza? "Aicha, Aicha, posłuchaj mnie Aisha, Aisha, proszę, nie odchodź Aicha, Aicha, spójrz na mnie Aisha, Aisha, odpowiedz mi" Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 20.03.19, 14:23 "Raz Barbara szła do baru" Taka piosenka Majki Jeżowskiej o przezywaniu, nie pamiętam tytułu ("Na Kaśkę mówisz "czupiradło"...) Justyna Steczkowska "Mako-maszme-lon" (mnóstwo imion żydowskich, m.in. Icek, Dawid, Sara, Rachel, Aron, Miriam, Abraham) Leopold Kozłowski "Drzewka Kazimierza" (jak wyżej) Kamila Klimczak "Abramek złodziejaszek" Mieczysław Fogg "Rachela" "Pokochaj pluszowego misia" ("Gdzie bawią się Ola i Krzyś") Jacek Kaczmarski "Pan Wołodyjowski" ("Zajęty Baśką i szabelką") "Sabbath Prayer" z filmu "Skrzypek na dachu" ("May you be like Ruth and like Esther") Każda piosenka z cyklu "Poczet królów polskich" T-Raperów znad Wisły. T-Raperzy znad Wisły "Ogniem i Mieczem" ("Mocno osłabł Bohun Jurko") Kamila Klimczak "Memento Morris" Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 27.10.19, 20:54 "Drugi sen Izabeli" Dariny Gapitch - moja ulubiona piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 27.10.19, 22:12 Łzy -Anastazja, jestem, Julia, tak na imię mam Młynarski-Obiad rodzinny(wujek Leon) jakaś dziecięca "nie ma nie ma ząbków z przodu u Oli i Zuźki" Kołysanka dla Fryderyka Laurencjo moja Laurencjo ma Ich Troje -Kołysanka dla Ani Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 27.10.19, 22:13 Celine Dion Ziggy/Billy Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 28.10.19, 18:08 Gdzieś już słyszałam o "Kołysance dla Fryderyka", tylko nie jestem pewna, kto to śpiewał… Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piosenki z imionami - dopisujcie 17.01.20, 15:01 "Maurice" - Bourvil "James Bond' - Maciej Maleńczuk "Caroline, Caroline" - Bourvil "Kołysanka dla Kleopatry" - Jacek Kaczmarski "Isabelle" - Charles Aznavour "Małgorzatka" - Szymon Szurmiej "Ignace" - Fernandel "Wesele Sary" - Danuta Stankiewicz "Yossel, Yossel' - The Andrews Sisters Odpowiedz Link Zgłoś