abiela 18.03.05, 16:14 Co sadzicie o tym imieniu? Odnosze wrazenie, ze nie bylo jeszcze osobnego watku na jego temat, jedynie gaudencja wspomniala je w bodajze watku o imionach nie noszonych. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bonnie75 Re: Alodia 18.03.05, 18:16 Jak je wymawiam to tak jakos czuje, ze mi sie kluska w gardle robi. Ale to tylko moje osobiste spostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia 18.03.05, 18:20 Był jeszcze wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13938928&v=2&s=0 o Elodie - francuskim odpowiedniku Alodii. Z czasem imię to coraz bardziej mi się podoba, choć na początku miałam jednoznaczne skojarzenia - wschodniosłowiańskie i przestarzałe zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Alodia 18.03.05, 22:29 Mi z kolei kojarzy się z melodią... I, między innymi dlatego wydaje mi się niezwykle wprost interesujace Tylko jak je zdrobnić?? Lodzia, Ala, Alusia, Oda?? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Alodia 18.03.05, 23:09 idaaa napisała: > Mi z kolei kojarzy się z melodią... I, między innymi dlatego wydaje mi się > niezwykle wprost interesujace Tylko jak je zdrobnić?? Lodzia, Ala, Alusia, > Oda?? > Oda bardzo mi sie podoba, rowniez jako samodzielne imie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Alodia 19.03.05, 16:25 Oda bardzo mi sie podoba, rowniez jako samodzielne imie > > Ania Mi również Odpowiedz Link Zgłoś
jagodabranicka Re: Alodia 19.03.05, 19:15 ja tez od razu pomyslalam o Melody!!! poznalam dziewczynke o tym imieniu w Stanach jej mamy byla diwa operowa i stad to imie a Alodia tez ladnie, mozna by zdrabniac Odi Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Alodia 17.08.05, 12:40 jagodabranicka napisała: > ja tez od razu pomyslalam o Melody!!! > poznalam dziewczynke o tym imieniu > w Stanach jej mamy byla diwa operowa i stad to imie > Ładne, mnie się też Melody podoba Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Alodia 19.03.05, 21:30 Dla mnie ok. I rzeczywiscie mozna przeroznie zdrabniac Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia 17.08.05, 00:23 Odświeżam, bo coraz bardziej mi się to imię podoba. Może macie jakieś pomysły na zdrobnienia inne, niż Ala czy Lodzia? (nie, nie rozważam go dla dziecka, pytam z czystej ciekawosci). Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Alodia 17.08.05, 01:02 Alodka, Alodinka, Inka (taaaak, wiem, trochę na siłę ), Alosia, Aloszka, Odusia, Odijka, Alka, Alodysia... ale jakoś tak bez przekonania . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alodia 31.01.06, 18:27 tawananna napisała: > Odijka, Odijka Bardzo ładne zdrobnienie Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Alodia 03.09.05, 15:33 Nie brzydkie.Nie ładne.Nijakie po prostu. Pozdrawiam Linna-Altair vs Linaya vs Alpha Odpowiedz Link Zgłoś