mamaemmy 22.03.05, 22:06 Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Dla chłopca mam Natan,za to dla dziewczynki nic mi nie przychodzi do głowy. Imie musi mieć w sobie to coś i oczywiście ma pasowac do Emmy. Nie jestem w ciąży (na razie mi nie wolno ),ale planujemy jeszcze jedno dziecko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: Imie dla siostry Emmy:) 22.03.05, 23:08 O rany,Danta!!! A ja już myślałam... Imię...hmmm...nie mam pojęcia...może Klara? Pozdrawiam serdecznie,uściski dla Emki Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 20:59 Witaj,Sylwia na mym wątku)) Gdybym już była-napisalabym Ci! Klara-fajne,ale juz jest zarezerwowane w mojej rodzinie Dzięki! Pozdrawiam Was obie! Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Imie dla siostry Emmy:) 22.03.05, 23:32 ja tez juz myslalam sliczna jest. jezeli urodzila sie 2o.11 , to moj synek tez , tylko 2 lata wczesniej. Sara ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 21:00 No to prawieEmusia jest z 19. Sara-hm,przemyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 08:07 Laura lub Letycja Z wcześniejszych propozycji najbardziej podobała mi się Klara Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 21:02 Laura-świetne,to jedno z imion,ktore za mną chodzi.Letycja-może nie,już wystarczy,że EMMA MARIA brzmi jak ESMERALDA) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 19:11 Oprócz wskazanej już Laurki i Klary dodam jeszcze Florę Rozalię Marikę Marcjannę Cecylię Różę Idę wraz z Idalią Leę Amalię (tudzież Amelię) Blankę (ew Biankę) Dalię Dominikę Anielę oraz Ligię Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 21:29 Flora-świetne imię,najpierw mi się nie podobalo,ale jak się z nim osluchałam,to tak!(Emma też mi się kiedyś nie podobała...),ale imieniny są wtedy co i Emmy-więc odpada-już wystarczy,że Em ma urodziny parę dni wcześniej,to już imienin z siostrą mieć nie musi)) Ida-super,lubię wszystkie imiona z Musierowicz-ostatnio nawet Stachna mi się spodobało (od Stanisławy) Więc Ida i Idalia do przemyślenia. Lea-uwielbiam to imię po przeczytaniu "Niebieskiego roweru".Do przemyślenia Blanka i Bianka-podobają mi się oba,ale zdrobnień chyba brak? Amelia-do przemyślenia,chyba,że wzrost małych Amelek wzrośnie do liczby Julek..Imię Julia baaardzo mi się kiedyś podobało,jakieś 15 lat temu,teraz stanowczo jest ich zbyt wiele. Róża już jest zarezerwowana dla córeczki koleżanki,ale troszkę za twarde,jak dla mnie. Rozalka zawsze będzie mi się kojarzyć ze spaleniem w piecu-odpada> Marike ma moja znajoma.Odpada. a Ligia...to była moja ukochana ś.p.Babcia.To jest Jej imię,nie wyobrażam sobie,żebym tak nazwała córeczkę... Choć ciocia-babcia Emma jakoś mi nie przeszkadzała w nazwaniu tak Em Reszta imion jakoś do mnie nie przemawia.. Dzięki,idaaa za tyle pomysłów! Pozdr.Danta Emma Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 23:41 Bardzo mi miło, że niektóre przypadły Ci do gustu Apropos Blanki (Bianki) i jej zdrobnień- Bianusia (Balanusia), Nusia, Biania (Blania), Bianczeka (Blaneczka), Bianunia (Blanunia), Bia (Bla), Bija. Apropos Flory- moja Flo obchodzi imieniny 24 listopada 9wspomnienie Św. Flory z Kordoby), aczkolwiek zawsze można (mozesz) "przełożyć" imieniny na dzien, w ktorym obchodzi sie wspomnienie Florentyny (24 czerwca) ew obchodzic imieniny w dniu wspomniania patrona drugiego imienia córci A jesli nie Amelia to moze Amalia?? Odpowiedz Link Zgłoś
anik223 Re: Imie dla siostry Emmy:) 06.05.05, 14:02 Wow,przypomniała mi się Bia))Była to taka urocza dziewczynka z bajki www.regnodelleanime.com/Videosigle/sigla_bia.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 20:10 Wiesz, tak patrzę po liście imion najpopularniejszych ostatnio w różnych krajach (bo Emma jest 3. we Francji, 2. w USA i Finlandii i 1. w Irlandii i Danii), i moze (oprócz propozycji innych dziewczyn) Matylda? Leonia? hmmm, bo Abigail raczej proponowac nie będę - choć może? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 21:37 Nie,Abigail na pewno nie w moim stylu Matylda-ładne,znajoma lekarka ma wlaśnie Matisie(tak ją nazywa)-do przemyślenia Z Leonią mam złe skojarzenia,nie przepadam za osobą nosząca to imię! -Ale dzięki Wam za propozycje! Emma Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 23:30 Wiele z propozycji Idy jest ciekawych ja dorzuce: Liwie, Laure Amalie, Malwine, Kornelie, Lilianne, Aline, Pauline, Urszule. Pasuje cos? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 23.03.05, 23:43 Liwia to miało być początkowo imię Emki wciąż mi się podoba. Laura-bardzo.A poza tym to wymieniłaś reszte imion z mojej rodziny)))Oprócz Amalii(myśle też nad tym) i oprócz Aliny(nie podoba mi się) ta reszta to moje kuzynki i zony kuzynów i...pies(Malwina-masakra,no nie?Moja kuzynka Lilianna ma psa Malwinę właśnie,choć imienia nie nadawała sama...) Odpowiedz Link Zgłoś
illka1 Re: Imie dla siostry Emmy:) 24.03.05, 14:02 A może NINA ? wg mnie bardzo pasuje do Emmy. albo Laura, Iga, Lidia, Olga, Lena ??? I jak? podobają się? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 24.03.05, 14:06 Nina też mi się podobaOlga i Iga już jest w najbliższej rodzinie.Laura-podoba się jak juz pisałam.Lidia i Lena-mam take koleżanki,odpada Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla siostry Emmy:) 24.03.05, 14:26 Nadzieja Lutochna Aida Adamina Tomiła Donata Artemia Wilhelmina Berenika Eleonora Tacjana Żywia Druzjanna Zoe Dagna Taida Teodozja Flawia Salomea Hilaria Izydora Ksenia Otylia Miłosława Marcjanna Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 24.03.05, 14:29 Z tych to Aida,DAGNA(lubie je pasjami)i Zoe Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Imie dla siostry Emmy:) 16.04.05, 10:11 A może Klarysa? ;P Ja proponuję: Annę Hannę Lenę a z moich "najulubieńszych": Gloria Rozalia Kornelia Eulalia Maria Julia, Oliwia, Wiktoria, Natalia, Emilia -> za popularne, choć nadal piękne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:23 Hanna i Gloria,z przewagą tej pierwszej Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:24 Myślałam kiedyś nad tym imieniem..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:26 mamaemmy napisała: > Myślałam kiedyś nad tym imieniem..... > Chodziło mi o Larysę.Cuda się dzieją na tym forum,bo odpisywałam pod postem mrówkencji Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Imie dla siostry Emmy:) 16.04.05, 17:41 Mi na myśl od razu przyszła Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imie dla siostry Emmy:) 17.04.05, 10:13 Emma, którą znam, ma jeszcze dwie siostry: Elizę i Elwirę, ale ja na takie imiona bym się raczej nie zdecydowała Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:21 theodorka napisała: > Emma, którą znam, ma jeszcze dwie siostry: Elizę i Elwirę, ale ja na takie > imiona bym się raczej nie zdecydowała Ja raczej też niePozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:28 ŁucjaTak ma na imię córka Idy BorejkoSpodobała mi się jak przeczytałam zdrobnienie:Łusia. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkencja Re: Imie dla siostry Emmy:) 19.04.05, 14:04 Och Mamoemmy! Łucja to mój absolutny faworyt!! I tez przez zdrobnienie i przez MM. Ale za to odkad zobaczylam foty twojej Emmy to mi sie to imie strasznie spodobalo Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Do mrowkencji:) 19.04.05, 14:49 mrowkencja napisała: > Och Mamoemmy! Łucja to mój absolutny faworyt!! I tez przez zdrobnienie i przez > MM. Ale za to odkad zobaczylam foty twojej Emmy to mi sie to imie strasznie > spodobalo Bardzo się cieszę)Widać mamy podobny gust i co do imion i co do lektur))A co do Em to w większości się podoba,ludzie są zaskoczeni"jest takie imię?"ale czasem mówią,że widziwiane,po czym,po osłuchaniu stwierdzają,że to imię jest piękne.Myślę,że tak jest z wieloma imionami-po prostu muszą się osłuchać.Mnie na przykład w dzieciństwie imię Emma nie podobało się wcale))) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Do mrowkencji:) 19.04.05, 20:02 mamaemmy napisała: Mnie na przykład w dzieciństwie imię Emma nie podobało się wcale))) > A mi podoba się od zawsze, niezmiennie i nieprzerwanie )) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotafrancis Re: Imie dla siostry Emmy:) 16.04.05, 17:43 Kuzynka mojego meza ma dwie coreczki oto ich imiona: Emma i Hanna. Wydaje mi sie, ze oba imion brzmia cudnie i bardzo do siebie pasuja.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 18.04.05, 21:20 dorotafrancis napisała: > Kuzynka mojego meza ma dwie coreczki oto ich imiona: Emma i Hanna. Wydaje mi > sie, ze oba imion brzmia cudnie i bardzo do siebie pasuja.. > >Też mi się wydaje,że pasują)) Chodzi za mną ta Hanna i chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie dla siostry Emmy:) 03.10.05, 20:44 mamaemmy napisała: >Też mi się wydaje,że pasują)) Chodzi za mną ta Hanna i chodzi Oj, sa zdecydowanie zbyt podobne do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaestery Re: Imie dla siostry Emmy:) 16.04.05, 23:28 U nas wybór był prosty. Pierwsza Eliza to druga też na E i jest Estera. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Imie dla siostry Emmy:) 19.04.05, 16:27 Loretta ,Loredana.Emma i Lora...jak dla mnie super.Pozdrawiam,K. mama Gordany. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 19.04.05, 16:31 Loretta?Ciekawie. A Twoja córka nazywa się Gordana? Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Imie dla siostry Emmy:) 19.04.05, 16:37 Tak,Gordana-ta,która daje serce i jest to imię słowiańskie(Słowianie południowi).Pozdrawiam,K. Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Imie dla siostry Emmy:) 19.04.05, 16:49 Dzięki,Emma też piękne i dostojne.Aurora kojarzy mi się niestety z pewną okropną babą ,którą kiedyś poznałam.Ponoć samo imię przynosi dziecku szczęście (tak mówią Włosi).Pozdrawiam,K Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Imie dla siostry Emmy:) 04.05.05, 17:19 Od dawna planowałam dla grugiej córki imiona Fiona Emma ,pasują mi obok siebie .Ale czekam na trzeciego chłopczyka Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Imie dla siostry Emmy:) 04.05.05, 19:42 a mi do Emmy pasuje Flora) i to nawet bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Imie dla siostry Emmy:) 04.05.05, 20:10 > a mi do Emmy pasuje Flora) i to nawet bardzo Z tym sie zgodze. Fakt, pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imie dla siostry Emmy:) 04.05.05, 20:26 gunka2 napisała: > > a mi do Emmy pasuje Flora) i to nawet bardzo > Z tym sie zgodze. Fakt, pasuje. I chyba nawet imieniny mają w ten sam dzień... Przynajmniej w moim ściennym kalendarzu jest tak napisane Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Imie dla siostry Emmy:) 06.05.05, 15:59 Witam.Przede wszystkim gratuluję pięknej córeczki i życzę jej dużo zdrówka(wiem że jest wcześniaczkiem,śledzę Wasze losy i trzymam kciuki za postępy).Moja propozycja - Nadia(tak ma na imię moja miesięczna córeczka) i dodatkowo - Liwia,Nina,Laura,Adrianna,Lena,Maja,Wiktoria.Pozdrawiam serdecznie,buziaki dla Emki ania i 1m nadia Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imie dla siostry Emmy:) 03.10.05, 21:08 Nie wiem czemu, ale mi jakoś tak dziwnie do Emmy zapasowało imię Anika. Mi podobają się najbardziej takie imiona jak Liwia, Klara, Julita, trochę mniej Hanna i myślę, że źle byś nie zrobiła wybierając jedno z nich . A może Honorata? Nie wiem do końca czemu, ale dla męskiej części populacji brzmi ono "seksownie". Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Imie dla siostry Emmy:) 04.10.05, 01:43 koza_w_rajtuzach napisała: > Nie wiem czemu, ale mi jakoś tak dziwnie do Emmy zapasowało imię Anika. > Mi podobają się najbardziej takie imiona jak Liwia, Klara, Julita, trochę mniej > Hanna i myślę, że źle byś nie zrobiła wybierając jedno z nich . Anika,fajnie,znam z literatury skandynawskiej. > A może Honorata? Nie wiem do końca czemu, ale dla męskiej części populacji brzm > i > ono "seksownie". Oj nie To koleżanka mojego męża,kiedyś(a może i nadal??)zakochana w nim bez wzajemności))Zresztą imona znajomych u nas odpadają oraz odpadają wszystkie takie które robia się popularne. > pozdrawiam i dziękuję danta Odpowiedz Link Zgłoś