kasia846 16.04.05, 19:32 nie mozemy się zdecydować pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedrona1 Re: Kinga czy Alicja ? 16.04.05, 19:49 A mi się oba podobają Alicja jest bardzo kobieca jednak osłuchała mi się a Kinga ma twarde brzmienie. Sama bym nie wiedziała, ale oba imiona ładne choć ja bym wybrała inne. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrid.storrada Re: Kinga czy Alicja ? 16.04.05, 19:48 Mnie też Alicja bardziej się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Kinga czy Alicja ? 16.04.05, 20:34 Alicja, choc jest o wiele bardziej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Kinga 16.04.05, 21:47 Tylko i wyłącznie Kinga. Poza tym jest ich mniej Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kinga czy Alicja ? 16.04.05, 23:39 Zdecydowanie Alicja. Bardziej popularna, ale dużo ładniejsza i ma w sobie coś "czarodziejskiego" . Poza tym ładniejsze zdrobnienia - Kingusia czy Kinia brzmi średnio, a Inga to Inga . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia846 Re: Kinga czy Alicja ? 16.04.05, 23:55 no a jak będą do niej wołać Ala? tak zwyczajnie Kinga ma sporo szlachetności w swoim brzmieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 00:23 kasia846 napisała: > no a jak będą do niej wołać Ala? tak zwyczajnie Zgadzam się z tobą - Ala tak zwyczajnie... A Alka to już w ogóle jest okropne > Kinga ma sporo szlachetności w swoim brzmieniu... Też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 02:05 Znam Alicję, do której mówi się tylko Alicja. Nawet nie słyszałam, żeby ktoś kiedyś zwrócił się inaczej. Po prostu przedstawia się jako Alicja - i już . A nie jest to imię o tak "automatycznym" zdrabnianiu jak Katarzyna, Joanna czy Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1610 Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 08:11 Ja osobiście, gdybym miała do wyboru te dwa imiona dla córki, to dałabym jej na imię Kinga. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 17:47 Kinga, choc Alicja tez ladne ale wole Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Kinga 17.04.05, 18:13 Ładniejsze i mniej popularne i nalezy do moich ulubionych imion :] Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 18:14 z osobistych względów polecam Alicję Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 20:29 Alicja!!! Zdrabniać nie trzeba wcale. Chociaż dla małej dziewczynki Alusia brzmi słodko. Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 21:34 Kinga.Tylko. Do Alicji będą mówić Ala albo /co gorsza/Alka.Bezbarwnie i jakoś tak bezpłciowo.Kinga jest wdzięczna i zdecydowana.Co prawda nie należy do moich ulubionych,ale ma duzo wdzięku w przeciwieństwie do mdłej Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Kinga czy Alicja ? 17.04.05, 22:19 Z Twoich propozycji wybrałabym Alinę Alicja kojarzy mi się z nierogarnietą osóbką z małym pudelkiem na smyczy (i zabijcie mnie ale nie powiem czemu tak jest!!) także... Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
czarna1983 Re: Kinga czy Alicja ? 18.04.05, 21:09 Aha i oczywiscie mozna zdrabniac : Ala, Alusia, Lusia, Alinka, Alisia, Lisia, Alunia, Lunia( nawet Niunia ) Aleczka, Ali do wyboru do koloru ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kinga czy Alicja ? 18.04.05, 23:01 ja ci napiszę, zdrobnienie od Alicji, bo mi się akurat przypomniało - Al Capone, tak nazywali mnie koledzy z podstawówki. widać, że nie traktowali mnie jak księżniczki, tylko bardziej jak... kumpla. moja przyjaciółka przerobiła kiedyś angielską Alicia, na polską Aliszien i to było super fajne Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Kinga czy Alicja ? 29.06.05, 17:00 Ja wybrałam dla mojej córeczki imię Alicja. Chodziło nam dokładnie o Alicję, a nie o Alę ani nic takiego. Wszystkim mówiliśmy, że nazywa się Alicja i tak się przyjęło. Trochę zmian nastąpiło, kiedy wyjechaliśmy na czas jakiś zagranicę. Przyszło nam mieszkać w Hiszpanii. Przeprowadzka zbiegła się nam w czasie jak córa zaczęła mówić i ona sama o sobie mówi "Ala". Ale w Hiszpanii może to i dobrze ponieważ Alicja czyta się w Hiszpani (Alikha) co już brzmi koszmarnie. Co bardziej rezolutny Hiszpan zaskoczy imię i mówi Alicita (zdrobnienie od Alicia, ale niestety nie każdy taki rezolutny. Nie żałuję wyboru imienia dla małej. Polecamy Alicję, Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Kinga czy Alicja ? 29.06.05, 22:12 Witam moim skromnym zdaniem Kinga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
brogla Re: Kinga czy Alicja ? 29.06.05, 22:45 Alicja. Ślicznie. tylko żeby potem ciocie i babcie i nie mówiły Aluniu ,Ala. Ja jak bede miała syna to bedzie Piotr i tylko Piotr- nie żąden Potrus czy Pietrek. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ALICJA 01.07.05, 22:21 Alicja- naprawde piekne imie. Kinga juz zbyt oklepane, by miec w sobie szlachetne brzmienie. Kunegunda- brzmi bardzo szlachetnie. Kinga kojarzy mi sie z rozowa barbie (taka zywa;P), a Alicja z prawdziwa kobiecoscia. Ala- tez bardzo ladnie i powabnie, nawet Alka brzmi ladnie, choc nie przepadam za zdrobnieniami konczacymi sie na -ka. Odpowiedz Link Zgłoś