biedrona1 20.04.05, 18:23 W związku z wczorajszym wyborem papieża mam do Was pytanie jak wam się podoba imię Benedykt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Benedykt 20.04.05, 18:25 Baaardzo Dodam, że zaczęło mi się podobać gdzieś tak na rok przed wyborem nowego papieża. Jest już zresztą o nim wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Benedykt 20.04.05, 18:27 a nie wiedziałam że jest taki wątek ale imię to też mnie zachwyciło, choć nie jestem przekonana do zdrobnienia Ben Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Benedykt 20.04.05, 18:28 Ja też nie jestem przekonana do tego zdrobnienia, brzmi mi bardzo anglosasko. Ale jest przecież jeszcze Benek - też nie najszczęśliwiej, ale przynajmniej "bardziej po polsku" Za to zdrobnienie Benio dla malucha - urocze! Odpowiedz Link Zgłoś
biedrona1 Re: Benedykt 20.04.05, 18:32 Benio prześliczne a Benek też nie jest złe ma dla mnie trochę "zadziuru" Benek mały łobuz Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Benedykt 21.04.05, 10:43 O wiele bardziej od Piusa A poważnie mówiąc uważam, że to piękne imię. Dostojne, w miarę zakorzenione w tradycji a przy tym stosunkowo ooryginalne Odpowiedz Link Zgłoś