lila1974 24.04.05, 12:11 Czy spotkałyście osobę, która nazywa się tak jak Wy? Ja pewnie nie mam na to szans, ale moja mama i babcia (mama taty) nazywają się tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi28 Re: Alter ego 24.04.05, 12:27 Ja noszę imię mojej babci. Kiedyś znałam zaledwie jedną Emilię, teraz - hmm... Zaroiło się od Emilek, czym zachwycona nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alter ego 24.04.05, 12:43 Chyba nie mam na to szans, ale już np. moja mama po ślubie nazywa się tak samo, jak jej teściowa, a znam nawet ojca i syna, którzy nazywają się tak samo i mają tak samo nazywające się żony. Kiedy mieszkali razem, dopiero był festiwal pomyłek! (to tak a propos nazywania dzieci swoim własnym imieniem, co uskutecznił rzeczony ojciec). Natomiast wystarczyło mi już bycie w grupie ćwiczeniowej z dziewczyna o moim imieniu, co pierwszy i ostatni raz w zyciu zdarzyło mi się pod koniec studiów, żebym czuła się co najmniej dziwnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Alter ego 24.04.05, 16:22 Spotkalam,nawet kilka listow wymienilysmy.Sama sie zdziwilam,bo ani imienia nie mam specjalnie popularnego,a nazwiska dopiero.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Alter ego 24.04.05, 16:33 Tylko imie, ale juz bylo smiesznie jak byly 2 takie w jednej klasie w liceum. Pozniej spotkalam kilka malych dziewczynek o tym imieniu ale zwracano sie do nich czesto duzo bardziej popularnym zdrobnieniem (od innego imienia). Co to moze byc za imie ?;o))) Olga, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Alter ego 24.04.05, 17:22 Ja spotkałam i w dodatku ma ona tyle lat co ja Poza tym znam naprawdę sporo osób o identycznych imionach i nazwiskach... (aż mnie korci żeby je wypisać) Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Alter ego 24.04.05, 17:23 Ps. A myślałam że jestem jedyna w swoim rodzaju! Hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Alter ego 24.04.05, 19:39 U mnie w rodzinie sa dwie Ewy o tym samym nazwisku, obie sa zonami moich kuzynow, a gdyby trzecia Ewa nie wyszla za maz to tez mialaby to samo nazwisko :] Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Alter ego 24.04.05, 21:26 Wlasnie przypomnialo mi sie,ze u mnie w rodzinie i to bliskiej sa tez dwie Ewy o tym samym nazwisku,jest dwoch Bernardow o tym samym nazwisku i dwoch Pawlow o tym samym nazwisku.Dodam jeszcze,ze wszystkie te osoby maja na nazwisko tak,jak ja.No,ale osoba,ktora ma tak samo na imie i nazwisko jak ja jest zupelnie obca.Sadzilam,ze o to chodzilo,tzn.czy ktos zupelnie obcy nosi to samo imie i to samo nazwisko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Alter ego 24.04.05, 21:19 Nie i... Cieszę się z tego bardzo, bardzo Nawiasem mówiac licze na to, że Córcia ma również nie będzie miała okazji poznać zbyt wiele Flor Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Alter ego 24.04.05, 22:44 Ja raczej szans na to nie mam - imię nieczęsto spotykane, a nazwisko to już w ogóle. Śmiem więc przypuszczać, że jestem jedyną Aurelią_B )). Z podwórka rodzinnego - była i obecna żona mojego szwagra nazywają się tak samo. Natomiast moja koleżanka zetknęła się już z trzema (!!) osobami, o tym samym imieniu i nazwisku co ona. W przypadku zestawienia najczęściej nadawanego imienia żeńskiego z baaaaardzo popularnym nazwiskiem jest to chyba nieuniknione... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Alter ego 24.04.05, 23:07 Osobiście nie. Ale mam popularne imię i popularne nazwisko, więc wiem o paru sobowtórach. Raz okulistka sprawdzała mi wzrok i nie mogła się nadziwić, że taka wielka zmiana i że to źle, a ja nie rozumiałam, o co jej chodzi - dopóki sie nie okazało, że ma cudza kartę, chociaz imie i nazwisko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Alter ego 25.04.05, 04:07 Mąż pacjentki dzwoni do mnie, by zarejestrować żonę do ginekologa. Za 10 min dzwoni pani i też prosi o rejestrację do tego samego lekarza. Podaje mi dane, na co ja mówię, że już mąż ją zarejestrował. Podziękowała i położyła słuchawkę. Nie minęło kolejne 10 min, a owa pani dzwoni ponownie. - Proszę mnie jednak zarejestrować dodatkowo. Mąż mówi, że nigdzie nie dzwonił. Okazało się, że dwie pacjentki o tym samym imieniu i nazwisku zarejestrowały sie tego samego dnia, do tego samego lekarza, Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Alter ego 24.04.05, 23:10 A spotkałam imię mam dosc popularne za to nazwisko niezbyt..ale udało się Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Alter ego 24.04.05, 23:33 Nigdy. Choć pewnie wszystko przede mną, bo mam popularne imię i nazwisko, które nie bije rekordów popularności, ale rzadkie na pewno nie jest . I tak jakimś szokiem było spotkanie osób o tym nazwisku spoza mojej rodziny - z jedną dziewczyną chodzę na zajęcia na studiach, a nie jest na wydziale jedyną osobą o "moim" nazwisku. Dla mnie plusem jest to, że posługuję się dwoma imionami. I - z tego, co wiem - z taką kombinacją imiona + nazwisko jestem unikatowa . O ile, oczywiście, metoda ze sprawdzaniem liczby "sobowtórów" na dowodzie osobistym działa, a nie jest jakąś plotką - coś o tym wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Alter ego 25.04.05, 07:51 Oj tak, i to calkiem niedawno. Bylam swiezo upieczona mezatka ze zmienionym nazwiskiem i bralam udzial w szkoleniu, po ktorym losowano nagrody ksiazkowe (celem zachety uczestniczenia w kolejnych szkoleniach). W pierwszej kolejnosci padlo moje imie i nazwisko (panienskie) wiec wystartowalam w te pedy po nagrode. Razem z inna kolezanka. Niestety. Po czym czerwona jak burak przypomnialam sobie, ze juz nie nazywam sie tak, jak sie nazywalam. Dla oslody wylosowano mnie rowniez nagrode. Ale po tym przypadku juz wiecej sie nie pomylilam Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Alter ego 25.04.05, 08:41 U mnie w dzielnicy jest rodzina o tym samym nazwisku, gdzie matka nazywa się Anna - jak ja, córka Joanna - jak moja siostra, a mąż Bogdan - jak mój tata. Rodzice spłacając pierwsze mieszkanie ciągle mieli problemy w spółdzielni, gdyż wmawiamo im nieustannie, że nie uregulowali opłat, co było nieprawdą. Dopiero jak poszłam do szkoły podstawowej się wydało. Mama była pewna, że jestem na liście uczniów, ale była tam tylko Joanna (mój rocznik). Nie przypuszczała, że zapisała 5-letnie dziecko do szkoły, i zdziwiona chciała naprawić pomyłkę. Tu się okazało, że nie ma mnie w ogóle na liście i dopiero wtedy zostałam odnotowana. A pań o moim imieniu i nazwisku jest z pewnością trochę, słyszałam o kilku. Jak w pisać w wyszukiwarkę w cudzysłowiu to wyskakuje ponad 400 stron, z czego większość to nauczycielki jak ja . Nazwisko średnio popularne, w Warszawie pojawia się na tramwajach i jest w nazwie instytucji. Mam jeszcze szanse na bycie bardziej oryginalną, jako że jestem panną. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Alter ego 25.04.05, 13:56 wklepałam swoje imię i nazwisko w google i znalazłam kilka kobiet (co bardziej wstrząsające - siebie też). mam to samo imię co popularna dawniej piosenkarka, w dodatku nasze nazwiska zaczynają się na tę samą literę, mają tyle samo sylab i kończą się na -ska. rozmówcy często mylą moje nazwisko, przekręcając je na nazwisko piosenkarki i ciśnienie mi skacze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alter ego 22.09.05, 21:30 odświeżam, może jeszcze ktoś się dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
joaska77 Re: Alter ego 22.09.05, 21:45 Wiec ja sie dopisze Mam popularne imie plus mialam popularne nazwisko panienskie. Znalam moje alter ego z widzenia (mala miejscowosc). Niestety dziewczyna zginela w wypadku i nie musze wam mowic jakie uczucia wzbudzal widok nekrologu w gazecie. Na dodatek byla w moim wieku ... Odpowiedz Link Zgłoś
amelia83 Re: Alter ego 23.09.05, 01:29 Moja ciocia ma 'swój' grób, gdyż babcia nazwała ją imieniem swojej zmarłej córeczki. Jak dla mnie okropne. Natomiast mojemu tacie zdarzyła się śmieszna historia. Kiedyś do naszego mieszkania wpadli policjanci szukając osoby, która nazywa się tak jak on. Dodam tylko, że imię ma dość niespotykane (przynajmniej tak mi się wydaje) - Zygmunt a osób naszym nazwisku w Polsce jest 160. Ten pan nie jest bynajmniej z nami spokrewniony. Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Alter ego 19.02.06, 01:06 ja mam dość rzadkie imię i naziwsko, ale moja mama nazwisko zmieniła i miała kiedyś śmieszną sytuację na izbie przyjęć, pytają ją o dane i mówi, a pani do niej że ona wie jak sama sie nazywa,a le pyta o nazwisko pacjentki.. trochę śmiesznie wyszło bo są dwie Haliny o tym samy naziwsku ) moja siostra Anna nazywa sie tak samo jak mama taty.. obydwie nawet urodziły się 9.06 Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Alter ego 19.02.06, 11:57 Nie, spotkałam w ogóle w życiu (osobiście) tylko 2 osoby o takim samym imieniu jak ja (w tym pewną wiekową góralkę). Ale gdy wyszłam za mąż, przyjęłam bardzo popularne nazwisko po mężu i wygooglowałam że istnieje w Polsce pewna osoba o tym samym imieniu i nazwisku (choć ta Pani używa 2 nazwisk). Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Alter ego 23.02.06, 20:39 Oczywiście, bardzo dużo. W mojej byłej klasie miałam 4 imienniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Alter ego 24.02.06, 12:00 Znam dwie kobiety o tym samym imieniu i nazwisku. Jedna dziesiec lat starsza od drugiej, jest jej ciocią ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Alter ego 20.07.06, 18:13 TAK!!! My jesteśmy trzy tego samego imienia i nazwiska w rodzinie! Jedna z moich imienniczek jest moją chrześniaczką. Ale pewnie dziewczyny kiedyś wyjdą za mąż i nazwiska zmienią (ja wyszłam, owszem, ale już wróciłam. Do nazwiska też.) Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley W zasadzie tak, ale był mało rozmowny 21.07.06, 16:03 2 lata temu swoje imię i nazwisko przeczytałem na gustownym nagrobku na Cmentarzu Salwatorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: W zasadzie tak, ale był mało rozmowny 22.07.06, 00:32 Mam dośc popularne imię i nazwisko raczej tez pospolite choć bardziej w pewnych rejonach kraju ,osobiście nigdy się nie zetknelam z taka osoba ale kiedys z ciekawosci wpisałam w google i wyszły mi dwie panie prof.od matematyki i chemii a ja nigdy z tych dziedzin jakims orłem nie byłam choć sie za mną ciągnęły tego typu rzeczy na studiach ,raz tez kiedyś na uczelni czytam z ciekawości ,a tu jakas pani doktorantka z towaroznastwa ,moje imię ,nazwisko i data ur.ta sama ( oprócz roku) dziwnie mi się zrobiło Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Alter ego 22.07.06, 07:17 Nie mów, że nie masz szans. Do czasu wynalezienia googli byłam pewna, że mam tak dziwne zestawienie imienia i nazwiska, że drugiej takiej nie ma. A jest lekarz medycyny, fryzjerka, studentka z Olszytyna, była wicemiss czegośtam i parę innych zacnych niewiast. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Może jest, może nie ma... 22.07.06, 12:23 Za panieńskich czasów nie było szans - nazwisko rzadkie i noszone tylko przez rodzinę, bardzo zresztą nieliczną. Teraz - pewnie się znajdzie. Aczkolwiek wrzuciłam w gugla i wyszło mi, że nie ma... przynajmniej w necie Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter bez szans 17.12.06, 16:36 Imię megapopularne, nazwisko panieńskie - b.rzadkie (noszone tylko przez moją rodzinę) + jeszcze nazwisko męża (dość popularne). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: bez szans 15.05.07, 18:59 Takie jak ja imię i nazwisko (po meżu- nie bardzo popularne) nosi jego kuzynka- licealistka. Ale pewnie wyjdzie za mąż i je zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: bez szans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:28 Przy moim b. rzadkim nazwisku i średnio popularnym imieniu, i aha, dodając jeszcze fakt, że mieszkam z dala od miejsca z którego rodzina pochodzi, poznanie mojego alter ego wydaje się mało prawdopodobne. Do tej pory z osobami o moim nazwisku (nie licząc rodziny) spotykałem się prawie wyłącznie za pomocą książek, ponieważ rodzina miała pewne znaczenie w okolicy pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Alter ego 29.02.08, 12:13 jeśli chodzi o panieńskie, to byłam pewna, że nie ma, ale na NK znalazłam dziewczynę, z tym, że ona ma takie nazwisko po mężu. w Polsce ok. 350 osób nosi to nazwisko. ja teraz mam dwa i takiej drugiej nie ma na pewno. ale gdybym nosiła tylko nazwisko męża, to byłoby nas sporo, nawet w moim mieście przynajmniej jedna taka osoba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Alter ego 19.07.08, 21:52 Już pisałam w innym wątku, że nie spotkałam nigdy Aleksandry o moim nazwisku, ale mój brat (Witold) dwa zna swoje klony Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Alter ego 19.07.08, 23:33 Jestem starsza od mojej stryjecznej siostry ,w młodości miałyśmy to samo imię nazwisko i imię.Teraz mamy tylko takie same imię.Na NK znalazłam kobiety ,które maja talie same imię i nazwisko jakie aktualnie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś