monikadz 06.05.05, 11:04 Wołamy Jarek,a na drugie ma Mirosław (po dziadku) Starszy syn to Bartłomiej- Otto (drugie też po dziadku) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: JAROMIR 06.05.05, 15:48 Jaromir - bardzo ładne imię, podoba mi się. Ale na pewno nie nadałabym na drugie Mirosław - Jaromir Mirosław gryzie się. Bartłomiej też mi się podoba, choć nie tak jak Jaromir . Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: JAROMIR 06.05.05, 15:55 Jaromir to piekne imie, ale zgadzam sie z taw, drugie imie nie pasuje ani ani. Znam dwoch braci Sławomira i Miroslawa i to tez nie jest szczesliwe rozwiazanie jak na moj gust. Natomiast Bartlomiej Otto - bardzo ladnie. A czy dziadek nie byl Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: JAROMIR 07.05.05, 11:52 Jaromir bardzo fajne, ale z Miroslawem? "Mir-miro-wate" za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: JAROMIR 07.05.05, 14:13 Fajne zestawy wymyśliliście. I Mirosław po Jaromirze też jest moim zdaniem w porzadku - oba imiona pasują stylistycznie, a drugiego używa się w gruncie rzeczy bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: JAROMIR 07.05.05, 15:22 > oba imiona pasują stylistycznie, a drugiego używa się w gruncie > rzeczy bardzo rzadko. To zależy już od osoby . Ja np. podpisuję się zawsze dwoma imionami, mam dwa imiona w większości dokumentów, przedstawiam się dwoma imionami w sytuacjach oficjalnych. Dlatego nie zdecydowałabym się na zestaw Jaromir Mirosław ani żaden inny, gdzie koniec jednego imienia byłby jednocześnie początkiem drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: JAROMIR 04.10.05, 23:31 Tawi - gdybyś miała dwa dlugie imiona, raczej byś tego nie robiła Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: JAROMIR 14.10.05, 21:35 > Tawi - gdybyś miała dwa dlugie imiona, raczej byś tego nie robiła To nie kwestia długości, to raczej kwestia przyzwyczajenia . W każdym razie jestem za nadawaniem takiego drugiego imienia, żeby ew. można było je używać razem z pierwszym (czyli nie Jaromir Mirosław czy Julianna Anna). Pozdrowienia od Tawi o 8-sylabowym podpisie Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: JAROMIR 14.10.05, 21:27 Mój kuzyn ma tak na imię, jak był mały to go nie cierpiał, a teraz jak pytam w pracy o Jarka to mówią, że taki tu nie pracuje. wtedy ja pytam czy pracuje Jaromir ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: JAROMIR 13.03.06, 18:44 Mój m. ciągle ostatnio przekonuje mnie do tego imienia dla dziecka (na czesć Jaromíra Nohavicy). A ja nie mogę się przekonać ze względu na Jarka, mojego kolegę ze szkoły. Cóż, chyba nie przejdzie; na wszelki wypadek wymyślam drugie imię w stylu Ostrogniewa albo Ostrowoda ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: JAROMIR 09.08.06, 20:43 Jaromir dużo bardziej podoba mi się od Jarosława, Otto na drugie jest świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: JAROMIR 09.08.06, 21:31 Ja nie lubię cząstki "sław", więc od Jarosława wolę Jaromira lub Jarogniewa, od Radosława - Radomiła/Radomira lub Radowita. Fajne imię. Odpowiedz Link Zgłoś