burakes85 Re: Aniceta? Anicetka? 07.05.05, 20:20 ee. a mi sie nie podoba... jakieś takie zakręcone... gdyby moja dziewczyna miała sie tak nazywać... fee... juz wolał bym fuja albo co... kto tak dziecko nazwał... chyba musiał mieć życiński na nazwisko albo coś w tym stylu.. ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aniceta? Anicetka? 07.05.05, 20:41 Podoba mi się. O wiele, wiele bardziej, niż Anitka czy Anetka. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Aniceta? Anicetka? 07.05.05, 23:15 Ai Anita ani Aneta nie należą do moich, ulubionych imion ale Aniceta jest ok. Może nie jest to dokładnie mój gust, ale- jak już napisałąm- jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Aniceta? Anicetka? 08.05.05, 18:14 dla rodziców z branży finansowej proponuje zmodyfikowaną wersję: Anicenta))))) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Aniceta? Anicetka? 08.05.05, 18:17 skubany_kotecek napisała: > dla rodziców z branży finansowej proponuje zmodyfikowaną wersję: > Anicenta))))) Bardzo zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Aniceta? Anicetka? 08.05.05, 19:00 Zbyt mi się kojarzy z nielubianą Anitą i Anetą. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Aniceta? Anicetka? 10.05.05, 15:33 Ładniejsze od Anity i Anety, ale jakoś bez zachwytów. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Aniceta? Anicetka? 10.05.05, 15:43 Zupełnie mi się nie podoba. Kojarzy mi się z lancetą. Ew. z żyletką . Ale ładniej od Anity, której bardzo nie lubię. Za to Aneta podoba mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
andrea.ban Aniceta? To ja! 10.05.05, 21:54 Dodam coś od siebie, bo tak sie składa, że to moje imię. Czy ładne? Nie to jest ładne, co jest ładne, ale co sie komuś podoba, prawda? Wymyślne imie ma "dwa końce": pozyt:przyciąga uwagę, ludzie zapamietują osobę o takim imieniu, spotykam sie z wyrazami sympatii, czasami poprzedzonymi zdziwieniem, ale ogólnie sympatycznie negat: najgorsze jest dzieciństwo, gdy każdy chce być taki, jak rówieśnik,nowo poznani koledzy różnie reagują na inne imię, no i nie można sie schować w tłumie Z czasem docenia się oryginalność.. Czy chcesz nadać to imię swojemu dziecku? Jeśli nadasz - napisz koniecznie!Będzie nas dwie! : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aniceta? To ja! 10.05.05, 22:05 andrea.ban napisała: > Jeśli nadasz - napisz koniecznie!Będzie nas dwie! : ))) Jest Was zdecydowanie więcej - bo 554 ) Anicetów za to jest 32. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aniceta? To ja! 14.03.06, 10:13 Dodam, że imię to jest ponaddwukrotnie popularniejsze, niż np. Gracja Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Aniceta. Cos o czasach szkolnych. 13.05.05, 11:10 najgorsze jest dzieciństwo, gdy każdy chce być taki, jak rówieśnik,nowo > poznani koledzy różnie reagują na inne imię, no i nie można sie schować w tłumi > e U mnie w szkole, jak ktos mial wymyslne imie, to sie wyroznial, tylko i wylacznie pozytywnie. Osoby z oryginalnymi imionami, nie musialy miec ksywek, czesto byly bardzo przebojowe. Takze chyba duzo zalezy od charakteru osoby, ktora nosi oryginalne imie. Ja nie wiem jak to jest, bo mam na imie Ania, ale np. obserwujac moja kolezanke Mirosławe, zawsze jej troche zazdroscilam. Wlasnie tego, ze byla jedyna Mirką na cala szkole. A Mirka nigdy sie na swoje imie nie skarzyla, przeciwnie bardzo jej bylo z nim do twarzy Albo moje kolezanki Lidki, nikt sie z imienia Lidia nie wysmiewal, choc bylo rzadkie. Pamietam tez Arnolda, Irmine, Arlettę, Danuśkę. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Aniceta? Anicetka? 11.05.05, 09:25 Dla mnie, mimo oryginalności, całkowicie beznadziejne imię, kojarzy mi się ze słowem ocet. Odpowiedz Link Zgłoś
fuja założyłam ten wątek 11.05.05, 20:15 założyłam ten wątek, bo mam na imię Aniceta cieszę się, że jest nas tak dużo. moze wreszcie to imię nie bedzie wzbudzało takiego zdziwienia... Aniceta się czesto kojarzy z rozmaitymi przedmiotami, ale o skojarzeniu z octem nigdy nie słyszałam! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: założyłam ten wątek 11.05.05, 20:30 A czy wiedziałas, że rosyjskie imię Nikita jest odpowiednikiem Aniceta? Odpowiedz Link Zgłoś
fuja Re: założyłam ten wątek 12.05.05, 10:55 tak, już to gdzieś czytałam mam nadzieję, że dowiem się jeszcze wiele Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: ocet 13.05.05, 15:06 A mnie tez sie bardzo z octem kojarzy, o czym mialam zamiar napisac ale mnie wyprzedzono. Wiec sie dopisuje. Ale imie samo w sobie moze byc, rzedu mego wlasnego, za ktorym zbyt nie przepadam ale je akceptuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Aniceta? Anicetka? 12.05.05, 15:19 Mam ciotke Anicete, tak czy inaczej zwana Ania. Samo imie brzmieniowo moze by mis ie podobalo, gdyby nie ona... Odpowiedz Link Zgłoś
mord1 Re: Aniceta? Anicetka? 15.05.05, 17:54 A mi się zdaje że jest mocno intrygujące i wzbudza zainteresowanie, odrazu masz ochotę spytać skąd akurat takie, skąd pochodzi, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
senderski Anicetka 18.05.05, 22:46 A mi się zdaje... Że chciałem powiedzieć, że jestem szczęśliwym posiadaczem znajomej o imieniu Aniceta. Dlatego też szacunek dla tego imienia mam dożywotni. Nie wiem czy wszystkie pięćset ileś Anicet w Polsce ma równie sympatyczne właściwości (wątpię), ale wnioskuję z własnych obserwacji, że ludzie noszący dziwnie imiona z reguły są bardziej przebojowi od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Aniceta? Anicetka? 12.10.05, 13:13 Mnie nie zachwyca ale faktycznie ladniejsze od Anity. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Aniceta? Anicetka? 15.10.05, 20:03 Znałam "z podwórka" chłopca o imieniu Anicet ( teraz ma ok.30 lat).Aniceta jednak IMO ładniejsza ,nawet bardzo ładne imię . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Aniceta? Anicetka? 09.08.06, 21:32 Mnie się nie podoba. Jakoś za bardzo mi Anitą zalatuje... Odpowiedz Link Zgłoś