margala 09.05.05, 14:23 uważacie, że Tadeusz jest OK? Tadzio - Tadzik - Tadek - fajne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tadeusz OK? 09.05.05, 14:25 No jasne! Tadzio to fantastyczne imię! (IMO ) Brać, nie czekać Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Tadeusz OK? 09.05.05, 14:36 Mój pochodzący z Wileńszczyzny i niekoniecznie ulubiony Wujek ma na imię Tadeusz. Przez baaaardzo długi okres imię to kojarzyło mi się li i jedynie z nim przez co czułam silną awersję do tegoż imienia. Dopiero niedawno mój stosunek do Tadeja zaczął powoli powolutku ulegać zmianom... Ale póki co zbyt wcześnie jest aby mówić o moim uwielbieniu czy choćby dużej sympatii dla Tadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Tadeusz OK? 09.05.05, 15:39 Kiedys bylo dla mnie neutralne dzis kojarzy sie tylko z jednym facetem i to jest zle ( niezbyt urodziwy) tak wiec ja jestem na nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Tadeusz OK? 09.05.05, 23:37 Tadzio,Tadeuszek,Tadeczek-bardzo ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Tadeusz OK? 10.05.05, 14:25 Św. Juda Tadeusz, Tadeusz Drozda... Takie są moje pierwsze skojarzenia. Świetne imię! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tadeusz OK? 11.05.05, 08:58 Nie podoba mi się zupełnie. nie mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Tadeusz OK? 11.05.05, 11:34 madziarek_edziecko napisała: > Nie podoba mi się zupełnie. nie mój gust właściwie to się zupełnie nie dziwię, skoro jesteś mamą Nataniela. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tadeusz OK? 27.05.05, 14:21 Wiesz Margala , każdy ma swój gust, ale tak to juz jest, przeciez inaczej byloby nudno na swiecie, prawda ? Pozdrawiam. Madziarek Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Tadeusz OK? 11.05.05, 12:53 Tadeusz jest O.K. ale imie to przestało mi się podobać, jak usłyszałam, że na Tadka wołają Dziku, albo Tadek niejadek. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Dziku 11.05.05, 12:58 Przezwisko "Dziku" to dla mnie bylby plus a nie wada. Tak walecznie, swiete zwierze Celtow... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Dziku 11.05.05, 16:34 Dziku - rewelacja. Na takie zdrobnienie nie wpadłam, ale chyba zapożyczę je sobie ) A mój Tadek jak najbardziej jest niejadek, więc akurat do niego ta rymowanka pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziku 28.03.06, 11:52 aurelia_b napisała: > Dziku - rewelacja. Na takie zdrobnienie nie wpadłam, ale chyba zapożyczę je > sobie ) Rzeczywiście znakomite Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Tadeusz OK? 11.05.05, 13:02 Mam kuzyna, chyba juz dwudziestolatka, ktory ma na imie Tadeusz. Rodzice i babcia (ta szczegolnie) mowia o nim:"Tadzio to. Tadzio tamto". Moim zdaniem imie okej, choc jego zbytnia popularnosc w przeszlosci, moze to imie niektorym obrzydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Tadeusz OK? 11.05.05, 16:55 Okropne, starcze imię, kojarzące mi się tylko z lekko podtatusiałym, lekko otyłym, lekko łysiejącym brunetem z łupieżem... Sorki Odpowiedz Link Zgłoś
margala do naturella 16.05.05, 15:48 naturella, ciekawe masz skojarzenia. jakie imiona kojarzą Ci się zatem z młodym, przystojnym mężczyzną z bujnymi blond włosami? Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: do naturella 27.05.05, 14:33 Margalo, tylko się nie obrażaj, proszę Wiadomo nie od dziś, że na nasze skojarzenia z danym imieniem wpływają osoby o takim imieniu, które się znało Co do blondynów - hm, nie wiem... Nie bardzo gustuję w blondynach z bujnymi włosami, jak również w imionach typu Samuel, Nataniel, czy Ariel. To, że Tadeusz mi sie nie podoba, nie znaczy, że nie podoba mi się cała grupa imion dośc tradycyjnych... Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anik223 Re: Tadeusz OK? 12.05.05, 09:52 "Tadzio" jest booooski))W cyklu "Emilka.." L.M.Montgomery szczenięca miłość Emilki to właśnie TadzioPrzeszłam w dzieciństwie przez wszystkie tomy,więc Tadzio to dla mnie nie podstarzły facet,a śliczny chłopczyk (i jeszcze artytstycznie uzdolniony)No i mozesz wołać Tadeusz i Tadek!(choc Tadzio i tak jest the best) Odpowiedz Link Zgłoś
giovanita Re: Tadeusz OK? 30.05.05, 12:31 Mój mąż i mój brat mają na imię Tadeusz. Zbieg okoliczności. Są cudowni. Super faceci )))) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Tadeusz OK? 02.06.05, 09:59 zaletą imienia Tadeusz jest to, że nie pojawia się w WnŚ warszawa 28.05 w poprzednich też chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tadeusz OK? 29.10.05, 20:32 Stalam sie prawdziwa fanka Tadzia. Kiedys wogole mi sie nie podobalo to imie, a teraz jest jednym z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: Tadeusz OK? 29.03.06, 10:55 Jak dotąd nie udało mi się poznać fajnego Tadeusza, a znami ich kilku. Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Tadeusz OK? 26.08.06, 23:44 IMO piekne w pelnej formie, ale zdrobnien z "dzi" nie lubie (sama mam imie, ktore az sie prosi tak zdrabniac ). Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Tadeusz OK? 27.08.06, 11:35 OK. Nawet nieco wyżej oceniam to imię niż "OK". Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Tadeusz OK? 27.08.06, 19:03 Uwielbiam imię Tadek i chciałabym dać tak na imię mojemu dziecku, ale mąż ma wujka pijaka, który nazywa się Tadeusz, więc nic z tego nie będzie, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
czbasia Re: Tadeusz OK? 05.09.06, 13:35 NIE !!!! - znam kilku, jeden to mój mąż - pijaki - bardzo zdolne ale mimo wszystko zaglądają zbyt często do kieliszka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tadeusz OK? 05.09.06, 21:08 czbasia napisała: mimo > wszystko zaglądają zbyt często do kieliszka Nie potwierdzam. Może są łże-Tadeuszami ;] Moi znajomi Tadeuszowie nie zaglądają zbyt często do kieliszka. Odpowiedz Link Zgłoś