glista_ludzka Re: TYLKO TOMASZ TOMEK TOMASZEK TOMCIO!!!! 10.05.05, 22:35 może być jeszcze Tomeczek lub Tomuś Odpowiedz Link Zgłoś
asia9931 Re: TYLKO TOMASZ TOMEK TOMASZEK TOMCIO!!!! 11.05.05, 15:39 Mój mąż to Tomek, naprawdę super facet- właściwie wszystkie Tomki których znam są super. Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: TYLKO TOMASZ TOMEK TOMASZEK TOMCIO!!!! 11.05.05, 12:21 Mi bardzo podoba się to imię, tak nazywa się mój synek, który ma teraz 5 lat. Imię Tomek kojarzy mi się z wesołym rozrabiaką - taki właśnie jest mój synek - pełen życia i pozytywnej energii. Tomków dużo było w moim pokoleniu, w pokoleniu mojego synka jest to imię niezbyt często spotykane. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowaliśmy się tak nazwać swojego synka. To imię idealne dla niego, poza tym tak na drugie imię ma jego tata. Cieszę się, że Tomcio nie został Stasiem, czy Mateuszem, bo te imiona też rozważałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja A jakie jest imię dla wesołej rozrabiaczki? 11.05.05, 15:25 reynevan_a napisała: > Mi bardzo podoba się to imię, tak nazywa się mój synek, który ma teraz 5 lat. > Imię Tomek kojarzy mi się z wesołym rozrabiaką - taki właśnie jest mój synek - > pełen życia i pozytywnej energii. Naszła mnie taka mała refleksja socjologiczna. Już którys raz czytam o imieniu chlopięcym wprost przeznaczonym dla wesołego rozrabiaki. Tak się dziwnie składa, ze bycie wesołym rozrabiaką jest w oczach wielu mam zaletą (oj, chyba jeszcze nie doświadczyłyście bycia mamą prawdziwego wesołego rozrabiaki, co to i w domu na parkiecie ognisko rozpali, i zniknie na pół dnia bez wieści, po czym wróci obszarpany...). A dziewczynka? Dlaczego dla dziewczynki nie rozpartuje się imion pod kątem właściwych dla wesołej rozrabiaczki albo wesołej łobuzicy? Pytam retorycznie, bo wiem, dlaczego, ale jest to jednak znamienne. I zawsze życzę mamom, które tak cenią sobie rozrabiactwo małych chłopców, żeby ich mąż albo syn nie okazał sie prawdziwym, dużym rozrabiaką. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: TYLKO TOMASZ TOMEK TOMASZEK TOMCIO!!!! 11.05.05, 12:30 Zasadniczo do Tomka mam stosunek co najmniej sprzeczny- z jednej strony kojarzy mi się z moim Przyjacielem- człowiekiem wielkiej mądrośći i jeszcze większego serca z drugiej zaś z najbardziej irytująca osobą pod słońcem, nawiasem mówiąc również płci męskiej. Dlatego też jeśli zdecydowałabym się na Tomka (Tomasza) to tylko w sytuacji, gdy miałby on być drugim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś