cwiatooschec 03.06.05, 22:25 Chłopcy: Mateusz 3x Jakub 2x Kacper 2x Olaf 2x Adrian Antoni Damian Dominik Franciszek Jan Kamil Marceli Michał Miłosz Oliwier Oskar Piotr Radosław Rafał Samuel Sebastian Sławomir Stanisław Szymon Wojciech Dziewczynki: Natalia 4x Laura 2x Oliwia 2x Zofia 2x Agata Amelia Dominika Estera Joanna Julia Klaudia Łucja Maja Malwina Małgorzata Marcelina Marta Martyna Nikola Vanessa Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itymonka Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 03.06.05, 22:39 A ja sie dzis zachwyce Antosiem) wiem ze ostatnio ich pelno a jednak mi sie bardzooooo podobaaaa )) i jeszcze Franek, Jan (z sentymentu), Marceli, Samuel, Stas ) o i Olaf zaczyna mi sie podobac (ale tak bez zachwytow) och a gdzie Ignacy, Tymon, Jeremi, Wincenty?? i 2Laury sa) (hmm coraz popularniejsze to imie), Łucja) tak najbardziej) nadzieja..że Vanessy nie zarejestruja.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 03.06.05, 23:15 Fajne te imionka Przede wszystkim Marceli, a nie Marcel, co jest godne pochwały dla rodziców - poza tym Samuel, Łucja, Marcelina, zdziwił mnie Sławomir. Nie potrafię powiedzieć, co myślę o Esterze - imię niby ładne, ale ostatnio widziałam córeczkę znajomego, która ma tak na imię, i nie jestem przekonana, przede wszystkim do zdrobnień. Esterka? Mało przekonująca w użyciu. A mówienie na dzidzię cały czas Estera, hmmm, jest możliwe, ale chciałoby sie tę Esterę czasem zdrobnić. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 04.06.05, 08:47 gaudencja napisała: > Fajne te imionka Przede wszystkim Marceli, a nie Marcel, co jest godne > pochwały dla rodziców - poza tym Samuel, Łucja, Marcelina, zdziwił mnie > Sławomir. > Nie potrafię powiedzieć, co myślę o Esterze - imię niby ładne, ale ostatnio > widziałam córeczkę znajomego, która ma tak na imię, i nie jestem przekonana, > przede wszystkim do zdrobnień. Esterka? Mało przekonująca w użyciu. A mówienie > na dzidzię cały czas Estera, hmmm, jest możliwe, ale chciałoby sie tę Esterę > czasem zdrobnić. A dla mnie ta Esterka nawet się podoba! Chociaż forma główna zawsze kojarzyła mi się z panterą W mojej okolicy jest jedna Estera. Fajna odmiana po wszystkich Kaśkach, Ankach i Gośkach. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Esia? 04.06.05, 16:23 Mozna by zdrabniac do "Esia" - tak czasami Elzbiete zdrabniaja, a do Estery nawet bardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Esia? 04.06.05, 16:29 może też Eska, Estka, ale dalej nie "czuję" tych zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 04.06.05, 10:30 Sławomir - myślałam, że wszyscy zapomnieli o tym imienu a tu proszę bardzo. Łucja i Marcelina - super )))) Odpowiedz Link Zgłoś