Dodaj do ulubionych

Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005

03.06.05, 22:25
Chłopcy:

Mateusz 3x
Jakub 2x
Kacper 2x
Olaf 2x
Adrian
Antoni
Damian
Dominik
Franciszek
Jan
Kamil
Marceli
Michał
Miłosz
Oliwier
Oskar
Piotr
Radosław
Rafał
Samuel
Sebastian
Sławomir
Stanisław
Szymon
Wojciech

Dziewczynki:

Natalia 4x
Laura 2x
Oliwia 2x
Zofia 2x
Agata
Amelia
Dominika
Estera
Joanna
Julia
Klaudia
Łucja
Maja
Malwina
Małgorzata
Marcelina
Marta
Martyna
Nikola
Vanessa
Wiktoria

Obserwuj wątek
    • itymonka Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 03.06.05, 22:39
      A ja sie dzis zachwyce Antosiemsmile) wiem ze ostatnio ich pelno a jednak mi sie
      bardzooooo podobaaaa smile)) i jeszcze Franek, Jan (z sentymentu), Marceli,
      Samuel, Stas smile) o i Olaf zaczyna mi sie podobac (ale tak bez zachwytow) och a
      gdzie Ignacy, Tymon, Jeremi, Wincenty??

i 2Laury sasmile) (hmm coraz popularniejsze to imiesmile), Łucjasmile) tak najbardziejsmile)

nadzieja..że Vanessy nie zarejestruja..

• gaudencja Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 03.06.05, 23:15
      Fajne te imionka smile Przede wszystkim Marceli, a nie Marcel, co jest godne
      pochwały dla rodziców wink - poza tym Samuel, Łucja, Marcelina, zdziwił mnie
      Sławomir.
      Nie potrafię powiedzieć, co myślę o Esterze - imię niby ładne, ale ostatnio
      widziałam córeczkę znajomego, która ma tak na imię, i nie jestem przekonana,
      przede wszystkim do zdrobnień. Esterka? Mało przekonująca w użyciu. A mówienie
      na dzidzię cały czas Estera, hmmm, jest możliwe, ale chciałoby sie tę Esterę
      czasem zdrobnić.
      • theodorka Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 04.06.05, 08:47
        gaudencja napisała:

> Fajne te imionka smile Przede wszystkim Marceli, a nie Marcel, co jest godne
        > pochwały dla rodziców wink - poza tym Samuel, Łucja, Marcelina, zdziwił mnie
        > Sławomir.
        > Nie potrafię powiedzieć, co myślę o Esterze - imię niby ładne, ale ostatnio
        > widziałam córeczkę znajomego, która ma tak na imię, i nie jestem przekonana,
        > przede wszystkim do zdrobnień. Esterka? Mało przekonująca w użyciu. A
        mówienie
        > na dzidzię cały czas Estera, hmmm, jest możliwe, ale chciałoby sie tę Esterę
        > czasem zdrobnić.

A dla mnie ta Esterka nawet się podoba! Chociaż forma główna zawsze kojarzyła
        mi się z panterą smile W mojej okolicy jest jedna Estera. Fajna odmiana po
        wszystkich Kaśkach, Ankach i Gośkach.
      • gunka2 Esia? 04.06.05, 16:23
        Mozna by zdrabniac do "Esia" - tak czasami Elzbiete zdrabniaja, a do Estery
        nawet bardziej pasuje.
        • gaudencja Re: Esia? 04.06.05, 16:29
          może też Eska, Estka, ale dalej nie "czuję" tych zdrobnień.
    • aurelia_b Re: Wnś, Toruń, 27.05 i 03.06.2005 04.06.05, 10:30
      Sławomir - myślałam, że wszyscy zapomnieli o tym imienu a tu proszę bardzo.

Łucja i Marcelina - super smile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.