Dodaj do ulubionych

szanowni rodzice!

17.06.05, 13:11
Zanim nazwiecie swoje dziecko Gwidon, albo Paradiza, zastanówcie się, czy
chcecie dziecku na start schrzanić życie imieniem, które wywołuje salwy
śmiechu. A skoro Wam się tak te idiotyczne imiona podobają, to sobie swoje
zmieńcie w USC i dajcie dzieciom żyć z normalnymi imionami.
Obserwuj wątek
    • portalegre Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 13:44
      A kto tu Twoim zdaniem nadaje takie imiona?
      Co innego dyskusja na temat tego jakie imie sie podoba, a co innego nadawanie
      imienia dziecku.
      Poza tym kto Ci dal prawo narzucania innym jakie imie jest "normalne", a jakie
      nie?
      • kirkea Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 13:57
        zgadzam sie z moja przedmowczynia w 100% kto dał Ci takie prawo?
      • a_weasley Re: szanowni rodzice! 18.06.05, 12:36
        portalegre napisała:

> A kto tu Twoim zdaniem nadaje takie imiona?

Nie wiem czy tu. Dostatecznie wielu ludzi nadaje, skądś się biorą te dyskusje,
        jak pisać imię Jessica i czy Brajan się pisze B-r-a-j-a-n czy B-r-i-a-n.

> Co innego dyskusja na temat tego jakie imie sie podoba, a co innego nadawanie
        > imienia dziecku.
        > Poza tym kto Ci dal prawo narzucania innym jakie imie jest "normalne",

Nikt nikomu nie narzuca. Po prostu istnieje pewna ilość imion rodem z obcych
        filmów, nadawanych, ciekawostka, głównie przez ludzi, dla których Kiepscy są
        kinem, a brazylijskie telenowele powiewem wielkiego świata. Niedaleko szukając,
        jak miał imię siedmiolatek, który w Łodzi zginął śmiercią dziecka z dołów
        społecznych?
        Niektóre imiona naprawdę ośmieszają. Polecam wątek "Najdziwniejsze
        zestawienia". Te wszystkie Brajany, Kewiny i Andżeliki (to imię pamiętam akurat
        ze sprawy o zakatowanie dziecka) u dostatecznie wielu osób wywołują ironiczny
        uśmieszek. Tak już po prostu jest. Imię ma się dobrze nosić. Dać dziecku
        Oliwier, to jak ubrać je superekstrawagancko i dziwić się, że jest dziwnie
        traktowane.
        Tylko ciuchy można zmienić, a imię się nosi dożywotnio.
        • gaudencja Re: szanowni rodzice! 18.06.05, 12:44
          a_weasley napisał:

> portalegre napisała:
          >
          > > A kto tu Twoim zdaniem nadaje takie imiona?
          >
          > Nie wiem czy tu. Dostatecznie wielu ludzi nadaje, skądś się biorą te
          dyskusje,
          > jak pisać imię Jessica i czy Brajan się pisze B-r-a-j-a-n czy B-r-i-a-n.

Autorka miała pretensje o Gwidona, a nie Brajana. Jest pewna subtelna różnica
          między tymi imionami.
    • cynta Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 14:05
      Jezzzz, nastepna!!!!! Poczytaj troche dokladniej co tu sie pisze, czesto
      wyrazamy opinie o imionach konczac wstawka "...ale dziecka bym tak nie
      nazwala...." Swoja droga ciekawe czemu ci co krytykuja oryginalne imiona zawsze
      sa agresywni i z reguly wyrazaja sie w imieniu tych "biednych" dzieci a nie
      mowia poprostu ze im sie te imiona nie podobaja. Nie lubisz Gwidona to napisz
      dlaczego i napisz jakie tobie sie imiona podobaja to my to obgadamy.......
      Swoja droga... Gwidon, fajne imie :o)))) a o Paradizie nie slyszalam, ku...
      przeoczylam!!
    • ajlii Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 14:46
      O rany!!! Następna z misją zbawiania świata (czyli biednych dzieci, którym rodzice chcą schrzanić życie "nienormalnymi" imionami...)
    • aurelia_b Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 15:30
      O Matko, inwazja jakaś?? Ile można zakładać wątków na ten sam temat??
      Zanim założysz kolejny wątek o skrzywdzonych dzieciach, to może przejrzyj to
      forum i dopisz się do innego wątku, tym bardziej, że i tak nic odkrywczego tu
      nie wnosisz.
    • kartoflanka Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 15:40
      bla, bla, bla...
    • martka_k Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 15:52
      Nudne sie to robi.
      I przy okazji mam pytanie do moda szanownego:
      Gaudencjo, czy jesli watek a) dubluje liczne juz istniejace b) jest obrazliwy
      (te "salwy smiechu" i "idiotyczne imiona") to kwalifikuje sie juz do usuniecia,
      czy jeszcze nie?
      • gaudencja odpowiedź na pytanie do moda 17.06.05, 16:06
        Vox populi, vox dei. Zostawiam to w charakterze folkloru, no i poza tym nie
        chciałam zbyt głęboko cenzurować forum, ale jeśli vox populi poczuje się
        znudzony, to moge wycinać. Z drugiej strony myślę, że takie watki:
        a) pozwoliły nam juz wypracować dobry zestaw ripost, które mogą się przydać w
        przypadku spotkania takiego szczegolnie nawiedzonego misjonarza "normalnych"
        imion w realu;
        b) i tak beda zakladane, wiec skoro juz jakis jest i argumenty zostaly zbite,
        to znaczy, ze nastepny nie zostanie zalozony, przynajmniej przez jakis czas.

W kazdym razie jestem otwarta na wszelkie sugestie smile
        • theodorka Re: odpowiedź na pytanie do moda 17.06.05, 16:17
          Gaudencjo, myślę, że to nie jest dobry pomysł. Dzięki temu nasze forum może
          zyskać jeszcze gorszą opinię na forach zewnętrznych. Jednym podobają się imiona
          rzadkie, innym częste i taki jest już świat. My tego nie zmienimy, choćbyśmy
          skasowali nie wiem, ile wątków na ten temat. Zresztą sama nadam dziecku częste
          imię, ale teraz już lekko zapomniane, więc broń Boże nie jestem im przeciwna.
          Nie nazwałabym tylko dziecka Ola, Julka czy Ania, ale to już mój subiektyny
          gust. Każdy ma do niego prawo.
          • ariana1 Re: odpowiedź na pytanie do moda 17.06.05, 16:28
            A ja uważam,że Gaudencja ma rację. Zlikwiduje dzisiejszy wątek, to jutro
            urośnie następny podobny. Poza tym mamy niezły ubaw czytając je i komentując. A
            swoją drogą ciekawa jestem jak ma na imię szanowna założycielka w/w wątku?
            Może Paradiza? Hi, hi, hi.........dajcie następne propozycjesmile
          • martka_k Re: odpowiedź na pytanie do moda 17.06.05, 16:32
            Theodorko,
            pomysl moj, nie Gaudencji.
            I oparty zasadniczo nie a tym, ze nie mam ochoty dyskutowac, albo ze nie
            rozumiem, jak komus sie moga podobac imiona czeste, ale na fakcie, ze na
            przyklad ten post jest a) obrazliwy b) nic nie wnosi w to forum.
            I sa na tym forum wielbiciele imion popularnych, ktorzy o tym i o swoich
            watpliwosciach pisza w sposob kulturalny (np. swiezy bardzo post mamy Ani). Tak
            samo, jak zadna z nas nie pisze, ze Kuba to "idiotyczne imie" czy cos takiego,
            tylko tez wyrazamy swoje zdanie nie uzywajac slow obrazliwych i az tak
            drastycznych. Natomiast autorka tego watku jest obrazliwa, nie z powodu swojego
            gustu, tylko doboru slownictwa, argumentow itd. Nie jest to po prostu pierwsza
            taka historia na tym forum, niedawno byla tu niejaka jagoda56, czy cos takiego,
            przedtem byly m.in. wzmianki o zapijaczonych wujkach itd. I musze powiedziec,
            ze ja a przyklad juz zaczelam odczuwac przesyt.
            a jesli chodzi o opinie na innych forach, to nie do konca interesuje mnie
            opinia osob, ktore twoirza ja na podstawie tytulow watkow (Niewsza, Rymut...).
            Natomiast jesli ktos to czyta, to IMO bardziej zaszkodza niekulturalne (i
            czesto niemerytoryczne) dyskusje, niz uwuwanie postow niezgodnych z
            regulaminem. No ale to moje zdanie, ciekawa jestem co mysla inne uzytkowniczki.
    • poliksena Re: szanowni rodzice! 17.06.05, 17:14
      Ale okropna zbrodnia nazwać dziecko Gwidon... wstrząsające. Oczywiście nie ma
      to jak mieć dziesiątego na podwórku Jakuba lub Kacpra, a tych co się odważą na
      jakieś inne imię (nieoklepane = nienormalne) to zadziobać trzeba. big_grin
    • bonnie75 ??? 18.06.05, 12:44
      A ja, przepraszma bardzo, ale za cholere nie rozumiem, dlaczego imie Gwidon ma
      byc gorsze od imienia Jakub, Kacper czy Mateusz? Mnie sie to po prostu w mojej
      malej lepetynce nie chce pomiescic, jak ktos moze twierdzic, ze nadajac dziecku
      imie Gwidon, Teodor albo Tytus krzywdzi sie na cale zycie pocieche. Nie
      pojmuje, skad u ludzi takie przeswiadczenie, ze to co oklepane, czesto
      nadawane, modne jest lepsze niz rzadkie i oryginalne?
      • inezka6 Re: ??? 18.06.05, 14:08
        Ja też chciałabym bardzo wiedzieć, dlaczego nietypowe imię ma być dla dziecka
        obciążeniem. Sama noszę rzadko spotykane imię (Inez), nie miałam z nim żadnych
        problemów i bardzo je sobie chwalę. W każdej sytuacji- w szkole, na studiach,
        zawierając nowe znajomości wystarczyło że przedstawiałam się imieniem i
        nazwiskiem, aby sprowokować wymianę zdań.Zdarzało się, że egzamin na studiach
        zaczynał się od rozmowyna temat genezy i pochodzenia mojego imienia-o ile
        ułatwia mi to życie i nawiązywanie kontaktu! No i zawsze zapamiętywano mnie
        jako pierwszą. Sama nigdy nie nazwę dziecka Kasia, Ania czy Kubuś. Nie dajcie
        się zwariować, niepopularne imię to nie utrudnienie, a wyróżnienie.
    • abiela Bea co Ty na to?;) 11.11.05, 23:18

• bea-sjf Re: Bea co Ty na to?;) 11.11.05, 23:51
        Eeeeetam , Gwidon to po prostu Gwidon ,z żadnym innym imieniem nie byłoby
        mu "do twarzy " .Bardzo lubie to imię ,właściwie nawet coraz bardziej smile))
        A ci , co kręcą nosem się przyzwyczają ,"no bo co w końcu kurcze blade "wink))))
        • mamaemmy Abiela:)? 11.11.05, 23:57
          Aniu,a jak tam Florcia?Nie pcha się na ten świat?Jutro ma termin,prawdasmile?
          Hehe,wcale się jej nie dziwię,na taki światsmile
        • abiela Re: Bea co Ty na to?;) 12.11.05, 00:39
          bea-sjf napisała:

> Eeeeetam , Gwidon to po prostu Gwidon ,z żadnym innym imieniem nie byłoby
          > mu "do twarzy " .Bardzo lubie to imię ,właściwie nawet coraz bardziej smile))
          > A ci , co kręcą nosem się przyzwyczają ,"no bo co w końcu kurcze blade "wink))))

No wiesz, mnie sie tez podobawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.