mieszkowamama 30.06.05, 16:50 Wiecie co, jeszcze nie spotkałam nikogo o imieniu Mieszko! Nazwaliśmy tak naszego synka, ma już 22 miesiące, ale czy są na świecie jakieś Mieszki?!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_katarzynka Re: Mieszko 30.06.05, 18:20 Witam! Jest przynajmniej jeden! Pod koniec podstawówki byłam z chłopakiem o tym imieniu na obozie harcerskim Bardzo sympatyczny człowiek. To jedyny Mieszko o którym słayszałam poza Twoim oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Mieszko 30.06.05, 18:39 Mieszka olioliwy poznaliśmy dwa dni temu w realu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20381&w=12939686 Synek sąsiadki mojej mamy też ma tak na imię ( teraz mieszkaja w USA ),a swego czasu rozmawiałam na placu zabaw z pewnym tatą .który takie imię nosił. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Mieszko 30.06.05, 19:24 Na forum bywa mama Mieszka i Halszki Poza tym to ulubione imię mojego męża - i zapewne tak nazwiemy synka A dlaczego Ty zdecydowałaś sie na to imię...? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Mieszko 30.06.05, 21:50 dzięki ajlii, że już mnie przedstawiłaś Miło tak zostać zapamiętanym Mój Mieszko ma 39 m-cy (jutro)i nie wyobrażam sobie, żeby nosił inne imię. Poza tym jest kochanym, małym łobuziakiem. Jego siostra też! A ostatnio chyba coraz częściej można spotkać małych Mieszków Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy Mieszków Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Mieszko 01.07.05, 12:29 Cieszę się, że nie jesteśmy jedynymi Mieszkami na tym padole! Imię wybrał mój mąż, koniecznie chciał, aby było to słowiańskie imię, dziewczynka miałaby na imię Dobrosława. Miałam pewne wątpliwości, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby był np. Damianem (bo i taka ewentualność była). Boję się tylko... co będzie, jak mały Mieszko stanie się kiedyś dorosły?! Mały Miesio to spoko, ale jako dorosły facet, a w dodatku nie daliśmy mu drugiego imienia. Cieszy mnie też, że tak miło wszystkim się kojarzy to imię i NIECH ŻYJĄ WSZYSTKIE MIESZKI! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Mieszko 03.07.05, 11:30 a duży to Miecho Tak nazywano "dorosłego" kolegę mojego męża. A poza tym maiłam na studiach wykładowcę (superwykładowcę) o imieniu Zbyszko i wcale nie ujmowało mu to powagi. Ech, jak człowiek wdepnie w te słowiańskie imiona, to trudno pokochać inne Ja mam na imię Dobrosława pozdrawiam i nie martw się na zapas. Najważniejsze to pomóc dziecku pokochać jego imię, opowiadać o jego mężnym poprzedniku(kt. nosił to imię), by było na tyle silne, aby inne dzieci (okrutne czasami) nie dały rady wyrządzić mu "krzywdy" Odpowiedz Link Zgłoś
polusiewka Re: Mieszko 01.07.05, 13:48 Znam rodzeństwo Mieszko i Dąbrówka, oboje to już dorośli ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Mieszko 20.02.06, 17:25 A ja się teraz zastanawiam nad jednym... Jakie te nasze Mieszki będą biedne na lekcjach historii My do tej pory żadnego Mieszka, Miecha, Miesia... nie spotkaliśmy w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mieszko 20.02.06, 17:26 mieszkowamama napisała: > A ja się teraz zastanawiam nad jednym... Jakie te nasze Mieszki będą biedne na > lekcjach historii Nie biedne, tylko dumne Królewskie imię noszą! Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Mieszko 20.02.06, 23:51 ja znam dwóch Mieszków, jeden- rocznik '85, drugi- '86. Odpowiedz Link Zgłoś