kartoflanka 06.07.05, 11:13 Kiedyś poznałam jedną. Co to za imię? od czago zdrobnienie? W tym przypadku Warynia było głowną formą ale czuję w tym jakąś podpuche typu Halszka, Lena itp... Dodam, ze bardzo mi się to imię podoba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Warynia 06.07.05, 11:50 Rymut notuje jedna Warynie w Polsce. Nie wiem od czego imie pochodzi,ale kojarzy mi sie tylko i wylacznie z Warynskim Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Ruska Baśka? 06.07.05, 16:53 kartoflanka napisała: > Kiedyś poznałam jedną. Co to za imię? od czago zdrobnienie? W tym przypadku > Warynia było głowną formą ale czuję w tym jakąś podpuche typu Halszka, Lena > itp... Dodam, ze bardzo mi się to imię podoba... Brzmi jak zdrobnienie od Warii, czyli Warwary, czyli rosyjskiej Barbary. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Ruska Baśka? 08.07.05, 10:34 > Brzmi jak zdrobnienie od Warii, czyli Warwary, czyli rosyjskiej Barbary. mozliwe...szkoda, bo Warwara nie podoba mi sie wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ruska Baśka? 08.07.05, 13:04 kartoflanka napisała: > > Brzmi jak zdrobnienie od Warii, czyli Warwary, czyli rosyjskiej Barbary. > mozliwe...szkoda, bo Warwara nie podoba mi sie wcale... Podejrzewam, że tej Warwary nawet nie dałoby się zarejestrować, zresztą wszyscy i tak mówiliby Baśka A Waleria jest przepiękna Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Ruska Baśka? 08.07.05, 21:36 prawda? dla mnie istne cudo, chociaz wszyscy znajomi pukaja sie w czoło kiedy mówię, ze jesli bede miec jeszcze corke to najprawdopodobniej Walerie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ruska Baśka? 08.07.05, 23:46 U mnie też Waleria jest w ścisłej czołowce Tym bardziej, że miałam ukochaną ciocię staruszkę o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Ruska Baśka? 09.07.05, 08:16 kartoflanka napisała: > prawda? > dla mnie istne cudo, chociaz wszyscy znajomi pukaja sie w czoło kiedy mówię, ze > > jesli bede miec jeszcze corke to najprawdopodobniej Walerie To ich nie słuchaj i rób swoje! To Twoje dziecko, oni jeszcze mieli lub będą mieć okazję nazwać własne według swojego widzimisię Szkoda, że większości ludziom podoba się tylko to, co jest w ścisłej dwudziestce czy trzydziestce najpopularniejszych imion... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Ruska Baśka? 10.07.05, 22:28 theodorka napisała: > kartoflanka napisała: > > > prawda? > > dla mnie istne cudo, chociaz wszyscy znajomi pukaja sie w czoło kiedy mów > ię, > ze > > > > jesli bede miec jeszcze corke to najprawdopodobniej Walerie A czym sie Waleria rozni od np. Nayalii, Wiktorii. Takie samo brzmienie, tak samo dziwne zdrobnienia ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Ruska Baśka? 10.07.05, 22:40 Brzmieniowo moze rzeczywiscie sa troche podobne, ale skojarzenia mam zupełnie inne kiedy myslę o Natalii i Wiktorii, a inne kiedy myslę o Walerii. W wiekszości przypadków imienniczych chyba tak jest. Np. lubie imie Maria a nie lubie imienia Daria. Lubie Marianna a nie lubie Marcjanna. Idalia mi sie podoba a Dalia juz nie...itd, itp...moim zdaniem samo brzmienie imienia nie jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Warynia 06.07.05, 17:52 Aucune idee, jeśli o mnie chodzi. Kojarzy mi się z "warieniem" - rosyjską konfiturą podawanej do herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
soniaczek_1981 Re: Warynia 08.07.05, 10:51 A moze Waleria :o) Kiedyś czytałąm jakieś romansidło, to była tam taka jedna (niemka) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: Warynia 08.07.05, 12:38 Waleria stoi na czele mojej listy juz od kilku miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś