aniag27 14.07.05, 15:08 Co sądzicie o imionach Nikola, Natalia i Gabrysia, które wam się najbardziej podoba? Ja coraz bardziej przekonuję się do imienia Nikola, a zaznaczam, że mój mąż nie chce się przekonać do Gabrysi. Mam jeszcze trochę czasu bo nasza córeczka urodzi się we wrześniu, ale chciałabym już wybrać dla niej imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cysia.b Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 15:11 Z tych trzech wybrałabym Gabrysię (namów męża). Natalia jest w pierwszej piątce najpopularniejszych imion, a Nikola wielu osobom nienajlepiej się kojarzy. Dużo ładniejsza i bardziej swojska jest Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 15:14 Wybrałabym Gabrysię - piękne imię, mnóstwo zdrobnień, i cudownie brzmi w formie: Gabriela. Ew. Natalia, przy czym jest to bardzo popularne obecnie imię, i Twoja córka miałaby dużo imienniczek. W żadnym wypadku Nikola - to imię wielu osobom źle się kojarzy. Taka kiepsko rozumiana oryginalność i fascynacja "amerykańskim rajem". Może poszukajcie jeszcze? Może coś z cząstką "nik" (Dominika, Weronika, Monika, Berenika, Nikandra), albo coś zupełnie innego? Idalia? Amelia? Aurelia? Aniela? A Michalina nie ma nic wspólnego z Nikolą. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 15:19 tawananna napisała: > > > A Michalina nie ma nic wspólnego z Nikolą. > No masz rację Ale brzmi ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 15:19 Ja rowniez z tych 3 imion wybralabym Gabrysie, zdecydowanie odrzucilabym Nikole. Nie widze zadnego uroku w tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 16:15 Również moim zdaniem absolutnie nie warto przekonywać się do imienia Nikola, to taki sezonowy wynalazek, który przez jakiś czas będzie nadawany, a potem błyskawicznie popadnie w zapomnienie, jak np. Ilona czy Wioletta. Nie zdecydowałabym się również na Natalię, bo jest obłędnie popularna ostatnio, razem z Julią i Aleksandrą, i może być po kilka dziewczynek o tym imieniu w klasie. Był rok, w którym było to absolutnie najczęściej nadawane imię żeńskie. Wybrałabym więc Gabrysię, choć o tyle rozumiem Twojego męża, ze również nie jestem do tego imienia mocno przekonana. Gabrysia jest ostatnio także baaardzo popularnym imieniem (okolice pierwszej 10-tki). A może, jak sugerowały dziewczyny, spodoba się Wam jeszcze coś innego, np. Emilia, Amelia? Odpowiedz Link Zgłoś
girlfriend Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 20:29 zdecydowanie odradzam Nikolę, to imię jest klasyfikowane w jednym rzędzie z Dżesiką i Brajanem. z Natalii i Gabrysi wybrałabym Gabrysię, po prostu jest mniej popularna niż Natalia. No i Gabriela rzeczywiście pięknie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniag27 Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 21:51 Dzięki za opinie. Co prawda trochę mi namieszaliście w głowie i na pewno trudno będzie mi przekonać męża do Gabrieli, ale mi też się to imię podoba. W każdym bądź razie jeszcze raz muszę to wszystko przemysleć i spokojnie się zastanowić, a jest na to czas. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 22:27 Koniecznie w kazdym razie daj znać, co dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 14.07.05, 22:37 Nikole odrzucam całkowicie. Natalia moze byc, ale bardzo popularna. A Gabriela mnie nie przekonuje do konca, ale z tych zdecydowanie Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 15.07.05, 12:48 Zdecydowanie Gabrysia chociaz sa ladniejsze imiona Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 15.07.05, 15:34 Ja rowniez jestem przeciwna Nikoli. Natalia i Gabriela podobaja mi sie, ale sa zbyt popularne obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 19.07.05, 12:37 Nie wybrałabym żadnego z nich ale jesli tylko te są brane pod uwagę to ewentualnie Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
ruiza Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 19.07.05, 12:53 ja odrzuciłabym Nikolę - jak to napisała chyba Gaudencja: sezonowy wynalazek. Pozostałe dwa podobają mi się, z lekkim wskazaniem na Natalie, aczkolwiek przemawiają do mnie tez argumenty na rzecz Gabrysi przytaczane wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 20.07.05, 16:32 Absolutnie w ŻADNYM wypadku Nikola. Szkoda, ze mezowi nie przypadala do gustu Gabrysia, moim zdaniem imie przesliczne. Moze pomyslisz o Michalinie, Alinie, Karolinie, Edwinie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
west55 Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 23.07.05, 22:30 witam nie wiem czemu wszystkie macie uraz do nikoli ja swoja malą tak nazwalam i jak narazie nie spotkalam sie z krytyką mysle ze ty sama najlepiej wiesz jak nazwac swoje malenstwo a nikola jest fajne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 01.09.05, 16:39 Nikola-szczerze nie nawidzę tego imienia(choć w większosci uwielbiam imiona amerykańskie) Natalia-ładne Gabrysia-Tylko w formie Gabriela.Akurat w tym imienu pelna forma jest ładniejsza od zdrobnienia(zdrobnienie Garysia nie podoba mi sie,wolę Gabi) Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Nikola, Natalia, Gabrysia 29.10.05, 13:06 Najbardziej podoba mi się Natalia. Gabrysia też piękne. Za to Nikola MSZ odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek25 Nikolka :)) 29.10.05, 14:41 Mi zdecydowanie najb.podoba sie Niki )))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś