szczekuszka 20.07.05, 10:30 Dzisiejszy dzien na Forum sponsoruje literka S Jak Wam sie to imie podoba?! Choc niekoniecznie palam uczuciem do imion zakonczonych na -anna, jednak to ma w sobie duzo uroku. Mozna mowic:"Sawia", "Sawa", oraz "Sawanka" - przesliczne moim zdaniem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Sawianna 20.07.05, 10:31 Gdzie się zetknęłaś z tym imieniem? Czy ma tradycję w Polsce? Z brzmienia mi się podoba, chociaż kojarzy się nieodparcie z sawanną . Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Sawianna 20.07.05, 10:46 theodorka napisała: > Gdzie się zetknęłaś z tym imieniem? Czy ma tradycję w Polsce? Natknelam sie na nie w Rymucie. Byla (a moze i nadal jest) jedna Sawianna urodzona w latach 30. Z brzmienia mi > się podoba, chociaż kojarzy się nieodparcie z sawanną . A mnie nie, najpierw skojarzylo sie z Sawa, a pozniej z sawanna. Mimo to nadal mi sie podoba. Skoro Patrycja, kojarzt sie z partycja Sawianna, moze z sawanna Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Sawianna 20.07.05, 10:51 W Rymucie jest mnóstwo takich imion. Tak czy siak jako imię (jak przypuszczam) wymyślone przez rodziców owej Sawianny, brzmi wyjątkowo wdzięcznie Na forum była omawiana jeszcze Kirgiza mająca również jedną "użytkowniczkę" w Polsce (o ile dobrze pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Sawianna 20.07.05, 13:17 Bardzo ładne, wdzięczne Kojarzy mi sie z imieniem Savannah Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Sawianna 20.07.05, 13:32 Hmmm, nie przekonuje mnie jakoś to imię Google nie daje żadnych rezultatów przy Sawiannie, ale za to co nieco przy Saviannie, i to występującej w charakterze imienia. Co przypuszczam: że może być to "upiększona" przez dodanie końcówki "anna" wersja włoskiej Saviny, która z kolei jest ponoć wariantem Sabiny. Pokrętne to, ale jest to jedyny mój pomysł na możliwą drogę powstania tego imienia. Ogólnie rzecz biorąc, wolę imiona z jakąś historią... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Sawianna 21.07.05, 11:03 Ogólnie rzecz biorąc, wolę imiona z > jakąś historią... Szkoda, ze nie znamy tej dotycxacej Sawianny z lat 30. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Sawianna 30.08.05, 16:25 Savannah ladniejsze.A może mimo wszystko Sawanna? Odpowiedz Link Zgłoś