juleczka4 12.08.05, 21:30 To dość orginalne imię, nosi mój wujek , a jedyne zdrobnienie , którego zawsze używaliśmy było Tanek! Co sądzicie o tym imieniu?? Mówiąc szczerze , mnie kompletnie do gustu nie przypadło!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Tankred 12.08.05, 22:49 Ciekawe ,nawet bardzo ,wywodzi się ze staroniemieckiego "doradca,mędrzec" , pl.wikipedia.org/wiki/TankredPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Tankred 12.08.05, 22:51 Przepraszam ,żle się wkleił ten link : pl.wikipedia.org/wiki/Tankred Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Tankret 12.08.05, 22:59 A , wiesz może ile jest osób o takim imieniu w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Tankret 12.08.05, 23:03 Nie mam odpowiedniej literatury ,na forum danymi ze spisów Grzeni lub Rymuta sypią jak z rękawa lukrecja-mniam i gaudencja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tankret 16.08.05, 01:33 Rzeczywiście bardzo oryginalne, a zdrobnienie Tanek ciekawe. Kojarzy mi się w szczególnosci z Tankredem Dorstem, dramaturgiem niemieckim, "Bitwą Tankreda i Kloryndy" Monteverdiego i "Jerozolimą wyzwoloną" Torquato Tasso. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Tankret 03.09.05, 18:38 Tani kret?Bez obrazy oczywiscie dla twojego wujka, ale u mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Tankret 03.09.05, 19:33 Mnie , też do gustu nie przypadło! Ale co zrobić , imion się nie wybiera!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś