Dodaj do ulubionych

Rodzeństwo Olka

25.08.05, 08:23
prawdopodobnie bedzie dziewczynka, ale nie ma 100%. co wam pasuje do aleksandra?
Obserwuj wątek
    • magsalfano Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 11:24
      witaj-
      mamy w domu Aleksandra i Alicje i równiez szukamy imion dla rodzenstwa;-
      )))..blizniaki maja urodzic sie w styczniu....moje propozycje dla Ciebie to
      Albert, Olaf, Filip, Julian...

podoba Ci sie ktorez z tych imionek??
      • jl101 Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 13:08
        my dla chlopca typujemy bernard - mezowi sie od dawna podoba, ale albert i olaf
        bardzo fajne sa. filip srednio a julian fajne, tylko ostatnio zenskiej odmiany
        pelno.
        myslelismy o elzbiecie, ale wg. rankingu msw z gory strony to potwornie
        popularne imie, nie wiedzialam, ze az tak. co prawda nie w mazowieckim a tu
        mieszkamy, ale w podziale na wojewodztwa miesci sie w pierwszej dziesiatce
        prawie wszedzie.
        dla dziewczynki trudniej mi cos wybrac. poza alicja masz jeszcze jakies typy?
        jest juz jedna mala ala w rodzinie.
        • magsalfano Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 13:36
          witaj-
          te statyski odnosnie elzbiety dotycza wszystkich Elzbiet a nie tylko tych
          malutkich..teraz jest bardzo malo malutkich Elzbietek... imie to mi sie bardzo
          bardzo podoba i gdyby nie fakt ze moja siostra tak ma na imie dałabym je
          coreczce ( u nas w rodzine panuje tradycja ze imiona dziedziczy sie po
          dziadkach i pradziadkach) polecam ci Elzbiete bo to imie z tradycjami a
          ponadtko ma duzo slodkich zdrobnien.... my na moja siostre mowimy Bietka albo
          Elcia... ona sama lubi swoje imie ...

Bernard - imię ładne choc źle mi sie kojarzy .... a mianowicie z psemwink) u
          mojej znajmoej jest kundelek berni... wink)

moje propozycje dla dziewczynki to: Rozalia lub Róża , Marcelinka, Hanna a z
          bardziej popularnych moze Maja??
          Wybrałabym jednak Elzbiete !!!

pozdrawiam mama Aleksandra, Alicji i blizniakow(20styczen2006)
          • abiela Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 14:13
            Ja rowniez optuje za Elzbieta, ktora wsrod maluszkow jest dosc rzadka.
            Alternatywnie proponuje Leonie, Matylde, Jozefine...
          • jl101 Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 18:51
            to ladnie sobie sprawdzilam statystykismile myslalam, ze dotycza nadawanych imion i
            troche wierzyc mi sie nie chcialo, ale w koncu zrodlo pewne...
            dzieki za uswiadomienie. w takim razie elzbieta jest u mnie nadal na prowadzeniu
            w imionach dla dziewczynki. ja sie do bernarda przyzwyczailam i podoba mi sie
            szczegolnie zdrobnienie benek i bernas, ale jeszcze moze sie duzo zmienic.
            pozdr
            • gaudencja Re: Rodzeństwo Olka 30.08.05, 09:33
              Myślę, że Bernard i Elżbieta to doskonały wybór. A do zdrobnień Elżbiety
              dorzucę jeszcze Elżunię i Halszkę - to imię naprawdę ma baaardzo wiele różnych
              możliwości zdrabniania. Pozdrawiam! smile
    • mankencja Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 16:56
      Jolanta
      • theodorka Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 18:36
        mankencja napisała:

> Jolanta

Mi też to bardzo pasuje i byłabym za tym imieniem, pomimo, że sezonowe i mimo,
        że za żoną Kwaśniewskiego wcale nie przepadam smile)) A jeśli nie, to może
        Marcjanna, Anna, Antonina, Zofia? A dla chłopca Kajetan, Antoni albo Ignacy smile
    • linna-altair Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 19:22
      Zawsze to powtarzam,ale wysilę się po raz kolejny.Jak imiona mogą(albo i nie )
      pasować do siebie? Wybiera się imię,ktore sie podoba,a nie które pasuje.Takie
      przynajmniej jest moje zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.