jl101 25.08.05, 08:23 prawdopodobnie bedzie dziewczynka, ale nie ma 100%. co wam pasuje do aleksandra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magsalfano Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 11:24 witaj- mamy w domu Aleksandra i Alicje i równiez szukamy imion dla rodzenstwa;- )))..blizniaki maja urodzic sie w styczniu....moje propozycje dla Ciebie to Albert, Olaf, Filip, Julian... podoba Ci sie ktorez z tych imionek?? Odpowiedz Link Zgłoś
jl101 Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 13:08 my dla chlopca typujemy bernard - mezowi sie od dawna podoba, ale albert i olaf bardzo fajne sa. filip srednio a julian fajne, tylko ostatnio zenskiej odmiany pelno. myslelismy o elzbiecie, ale wg. rankingu msw z gory strony to potwornie popularne imie, nie wiedzialam, ze az tak. co prawda nie w mazowieckim a tu mieszkamy, ale w podziale na wojewodztwa miesci sie w pierwszej dziesiatce prawie wszedzie. dla dziewczynki trudniej mi cos wybrac. poza alicja masz jeszcze jakies typy? jest juz jedna mala ala w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
magsalfano Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 13:36 witaj- te statyski odnosnie elzbiety dotycza wszystkich Elzbiet a nie tylko tych malutkich..teraz jest bardzo malo malutkich Elzbietek... imie to mi sie bardzo bardzo podoba i gdyby nie fakt ze moja siostra tak ma na imie dałabym je coreczce ( u nas w rodzine panuje tradycja ze imiona dziedziczy sie po dziadkach i pradziadkach) polecam ci Elzbiete bo to imie z tradycjami a ponadtko ma duzo slodkich zdrobnien.... my na moja siostre mowimy Bietka albo Elcia... ona sama lubi swoje imie ... Bernard - imię ładne choc źle mi sie kojarzy .... a mianowicie z psem) u mojej znajmoej jest kundelek berni... ) moje propozycje dla dziewczynki to: Rozalia lub Róża , Marcelinka, Hanna a z bardziej popularnych moze Maja?? Wybrałabym jednak Elzbiete !!! pozdrawiam mama Aleksandra, Alicji i blizniakow(20styczen2006) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 14:13 Ja rowniez optuje za Elzbieta, ktora wsrod maluszkow jest dosc rzadka. Alternatywnie proponuje Leonie, Matylde, Jozefine... Odpowiedz Link Zgłoś
jl101 Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 18:51 to ladnie sobie sprawdzilam statystyki myslalam, ze dotycza nadawanych imion i troche wierzyc mi sie nie chcialo, ale w koncu zrodlo pewne... dzieki za uswiadomienie. w takim razie elzbieta jest u mnie nadal na prowadzeniu w imionach dla dziewczynki. ja sie do bernarda przyzwyczailam i podoba mi sie szczegolnie zdrobnienie benek i bernas, ale jeszcze moze sie duzo zmienic. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rodzeństwo Olka 30.08.05, 09:33 Myślę, że Bernard i Elżbieta to doskonały wybór. A do zdrobnień Elżbiety dorzucę jeszcze Elżunię i Halszkę - to imię naprawdę ma baaardzo wiele różnych możliwości zdrabniania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 18:36 mankencja napisała: > Jolanta Mi też to bardzo pasuje i byłabym za tym imieniem, pomimo, że sezonowe i mimo, że za żoną Kwaśniewskiego wcale nie przepadam )) A jeśli nie, to może Marcjanna, Anna, Antonina, Zofia? A dla chłopca Kajetan, Antoni albo Ignacy Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Rodzeństwo Olka 25.08.05, 19:22 Zawsze to powtarzam,ale wysilę się po raz kolejny.Jak imiona mogą(albo i nie ) pasować do siebie? Wybiera się imię,ktore sie podoba,a nie które pasuje.Takie przynajmniej jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś