ankaiw 27.08.05, 20:45 Witajcie, Chciałabym poznać Waszą opinię i preferncje. W styczniu ma sie pojawić nowy domownik, prawdopodobnie dziewczynka. Zastanawialiśmy sie z mężem nad imieniem. Z kalendarza wybraliśmy trzy: Anastazja, Izabela, Ksenia (Oksana). Mamy już małego Aleksandra, z imieniem którego nie było takich wątpliwości ) Poza tym mamy dość pospolite nazwisko (jak mi się wydaje)- Iwaniuk. Które z tych imion jakoś w miarę by sie z nim komponowało??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleczka4 Re: Siostra Aleksandra :)) 27.08.05, 21:14 Wydaję mi się , że najładniej brzmiało by Ksenia Iwaniuk. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Siostra Aleksandra :)) 28.08.05, 12:55 Jesli dacie jej na imie Ksenia - będzie wszedzie brana za Rosjankę. To może jej przeszkadzać. Ja bym wybrała inne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Siostra Aleksandra :)) 28.08.05, 13:29 Wg mnie najbardziej pasuje Izabela a najmniej - Ksenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Aleksandra :)) 28.08.05, 20:55 Według mnie najbardziej pasuje Ksenia - zestawienie rewelacyjne po prostu. Najmniej Izabela. Anastazja jest gdzieś pośrodku, albo bliżej Kseni. Jest całkiem dobra, ale Ksenia lepszza. Poza tym mam wrażenie, że Ksenia to najwdzięczniejsze z tych trzech imion. Pozdrawiam i daj nam znać, co wybierzecie! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra Aleksandra :)) 29.08.05, 12:04 Ja bym wybrala Ksenie - IMO najbardziej pasuje i jest najwdzieczniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Siostra Aleksandra :)) 29.08.05, 19:45 Dzięki wielkie za sugestie. Ksenia prym wiedzie ) Mąż chciałby aby zarejestrować Oksana (po prababci), choć ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Myślę, że będzie -jeśli już- Ksenia albo Iza, bo Anastazja - tego słowa dwulatek Aleksander nie wypowie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Aleksandra :)) 29.08.05, 23:19 Nie wypowie, ale przecież zrdobnieniem od Anastazji jest Nastka, Nastusia (albo bardziej z rosyjska Nastia). Dwulatek sobie z tym jakoś poradzi, a za chwilę będzie starszy. Ale i tak Ksenia IMO lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Siostra Aleksandra :)) 04.09.05, 11:16 Moj brat w wieku chyba 1,5 roku [kiedy ja miałam ok 4-5lat] na mnie, Martę, mowił Fucha, wiec Aleksander też sobie cos wymyśli. Oksana Iwaniuk brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Siostra Aleksandra :)) 02.09.05, 17:14 Mnie sie podoba Anastazja i Ksenia(choć Xena byłoby lepsze)heh żartuje oczywiście,bo u nas NIESTETY nie dają tego typu imion. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Siostra Aleksandra :)) 02.09.05, 20:25 Anastazja albo Ksenia, Izabela mi sie zlewa z nazwiskiem-Iza Iwaniuk, jakos do nie nie przemawia... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Siostra Aleksandra :)) 04.09.05, 10:49 Ja tez jestem za Ksenia, to jest bardzo ladne imie. I wcale myslac o tym imieniu nie mam skojarzen z Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Siostra Aleksandra :)) 04.09.05, 11:31 Oksana. Ładne imię i dobrze brzmi z Waszym nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Siostra Aleksandra :)) 04.09.05, 11:41 Jeszcze raz wielkie dzięki. Najprawdopodobniej będzie Oksanka- Kseńka- jeśli jakimś tylko dziwnym zbiegiem okoliczności dziewuszka nie zamieni się w chłopczyka ) Co do możliwości wzięcia jej za Rosjankę... Mnie to nie przeszkadza, tym bardziej, że mieszkamy na Podlasiu, w tyglu międzykulturowym Odpowiedz Link Zgłoś