abiela Re: Nie ma to jak Mszczuj 26.09.05, 19:39 A mozna wiedziec, gdzie sie z nim spotkales? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_m_s Re: Nie ma to jak Mszczuj 26.09.05, 22:32 Gdzie się z nim spotkałem ? Na historii he he - trzeba było się uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Nie ma to jak Mszczuj 21.03.06, 22:50 ))) W kronikach XIII wiecznych, występuje łacińska forma tego imienia Mestvin, Mestivin - ponieważ za Odrą było to ciężko wymówić. Swoją drogą nie wiem jak to się stało, że nie sprawdziłam, czy miał Mszczuj swój wątek. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nie ma to jak Mszczuj 22.03.06, 10:39 Miestwin jest w ogóle pomorską wersją Mściwuja=Mszczuja. pl.wikipedia.org/wiki/Miestwin > Swoją drogą nie wiem jak to się stało, że nie sprawdziłam, czy miał Mszczuj swó > j > wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Nie ma to jak Mszczuj 22.03.06, 13:40 gaudencja napisała: > Miestwin jest w ogóle pomorską wersją Mściwuja=Mszczuja. To by się zgadzało, Mszczuj II był ostatnim księciem Pomorza Gdańskiego. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Nie ma to jak Mszczuj 21.03.06, 22:33 Mszczuj, leszczuj, leszczu, leszcz, pleszcz, deszcz, ddżysta podkładka... O Boże, jakie skojarzenia D Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Nie ma to jak Mszczuj 21.03.06, 22:46 No zwłaszcza mi się ta dżdżysta podkładka udała buahahaha ) Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Nie ma to jak Mszczuj 17.04.06, 16:39 Mścigniew i Mściwój - ostatnio bardzo mi się podobają. Zwłaszcza ten pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Nie ma to jak Mszczuj 17.04.06, 20:50 rycheza napisała: > Mścigniew i Mściwój - ostatnio bardzo mi się podobają. Zwłaszcza ten pierwszy Ledwo wymówiłam, zwłaszcza to drugie ) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nie ma to jak Mszczuj 15.09.06, 09:07 A Mieclaw, czyli Maslaw? Tez niezle skojarzenia...Ja uczylams ie na historii o Msciwoju... Odpowiedz Link Zgłoś