leeya 27.09.05, 10:24 ... piekne imie Takie delikatne i romantyczne Ostatnio dziewczynka o tym imieniu przychodzi do mnie na korepetycje. Leeya Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agi40 Re: Jaśmina... 27.09.05, 13:45 Dla mnie niebanalne, delikatne i faktycznie w Polsce chyba bardzo rzadkie. Za to w Niemczech imie Jasmin nalezalo w zeszlym roku do najczesciej nadawanych (pierwsza dziesiatka)... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Jaśmina... 27.09.05, 20:38 Bardzo mi się podoba, już chwaliłam to imię na forum - podciągam wątek do góry i namawiam do korzystania z wyszukiwarki . Odpowiedz Link Zgłoś
kola661 Re: Jaśmina... 16.11.05, 22:06 kiedy 3 lata temu proponowalam to imie maz powiedzial blagam tylko nie to zdecydowalam ze ewentualnie laura luiza ale jako ze mialam juz corke marzylam o synu i urodzil sie cudny zachariasz... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jaśmina... 16.11.05, 22:40 Śliczne.. Podziwiam rodziców Jaśminy za ich odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Jaśmina... 18.11.05, 22:03 Ojej, biedne dziecko, ciekawe, czy starzy na nia wolaja Sminka... A moze Jasia? Odpowiedz Link Zgłoś
werbena11 Re: Jaśmina... 18.11.05, 23:06 znalam mame dwoch dziewczynek- Jaśminki i Malwinki. Ale dla mnie to raczej taka nowa moda, moze na plus, ze troche zadsze niz nikolina. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Jaśmina... 19.11.05, 10:10 Już kiedyś pisałam o tym imieniu. Nie wiem, czy wszyscy nadający je wiedzą, że to bardzo typowe imię muzłmańskie i wielu osobom tak się kojarzy (zresztą nic w tym złego, mnie się to imię podoba). ALe skojarzenie mocne jest. WIelu ludzi np. zwraca uwagę na to, czy dziecko ma fajnego patrona- świętego. Tu iię kojarzy się mocno z islamem./ Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Jaśmina... 19.11.05, 14:43 To prawda, ja spotkalam kilka Turczynek o imieniu Yasemin. Odpowiedz Link Zgłoś