marcelinka_p 28.09.05, 15:12 Co sądzicie o tym imieniu? Czy w Polsce byłoby do zaakceptowania?Na razie chyba kojarzy się tylko ze zdradziecką kochanką Samsona, ale jest przecież miękkie i delikatne. I ma mnóstwo zdrobnieńalilka, Lili, Lilka, Dalia,Dalusia, Lilusia. Ktoś wie czy w ogóle jest ono w jakimś kraju nadawane czy też już umarło śmiercią naturalną? Bo na razie się z nim nigdzie nie spotkałam.A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Dalila 28.09.05, 16:27 Jest MSZ wyjątkowo piękne, z klasą i dystyngowane. Oczywiście ma jednoznaczne skojarzenia biblijne, ale przecież wybierając je rodzic raczej wie, co robi (sama bym go nie wybrała, ale sa imiona z silną konotacją, na które moglabym się zdecydować). W Polsce sa 43 kobiety o tym imieniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dalila 28.09.05, 16:59 A mnie skojarzenia jakos nie chca opuscic. Do tego co spojrze na to imie, przychodzi mi na mysl jego anglojezyczna wymowa, ktora wogole mi sie nie podoba: ( Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Dalila 28.09.05, 17:05 Tak, skojarzenie jest bardzo silne, ale imie samo w sobie jest moim zdaniem wdzieczne bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dalila 25.02.06, 21:13 abiela napisała: > przychodzi mi na mysl jego anglojezyczna wymowa, ktora wogole mi sie nie podoba > : > ( Anglojęzyczna wymowa rzeczywiscie odbiera temu imieniu jego urok. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Dalila 27.02.06, 23:31 własnie to chciałam napisać. Mysle , ze Dalia moze być , al Dalila... zbyt cudacznie Odpowiedz Link Zgłoś